[ bordzija @ 16.04.2024. 18:44 ] @
[ Java Beograd @ 17.04.2024. 07:41 ] @
U mom Maxiju podove pere zaposleni, pripadnik tamnopute nacionalne zajednice, i UVEK JE PIJAN! Više puta mi je došlo da ga opalim po sred brnjice, da ga srušim s tog gov*neta, da zapamti da mora dobro da pazi na kupce u objektu.
Nadam se da robot radi posle kraja radnog vremena, što pripadnik tamnopute nacionalne zajednice nikako nije mogao, već je terao ono gov*no upra kad ima najviše kupaca. A, i ako kojim slučajem robot radi kad je radno vreme, nadam se da ima senzore, jer ako nema, prema njemu neću imati skrupula, kao prema već pomenutom radniku. [ djoka_l @ 17.04.2024. 10:12 ] @
Kako robočistači utiču na nestašice i poskupljenja?
Ono, kradu noću robu i menjaju cene po svom nahođenju? Ako neko i izgubi posao, valjda Maxi hoće da uštedi, a ne da stavlja robote čije je čišćenje skuplje nego da to rade zaposleni. [ test1234 @ 17.04.2024. 10:39 ] @
A plus i reklama na njemu, ubiva sve živo od bacila i čuva od Koronu.
[ bordzija @ 17.04.2024. 10:46 ] @
Pa lepo nema radnika nema ko da kupuje hranu koja automatski postaje luksuz.
Kada se zaleti ide i 20 kmh. Ima super senzore mislim i toplotnu cam jer sam se skrivao iza artikala ![]() Jedino mi smeta što smrdi ko kolera, kao kada otvorite da menjate kesu od usisivača. E takav je nesnosan smrad. [ Java Beograd @ 17.04.2024. 10:58 ] @
Citat: test1234:A plus i reklama na njemu, ubiva sve živo od bacila i čuva od Koronu. A onda sitnim slovima dole desno piše * Samo ako se bakterije i virusi dobrovoljno predaju i potpišu da se slažu s takvim tretmanom [ Java Beograd @ 17.04.2024. 11:19 ] @
[ bordzija @ 18.04.2024. 00:09 ] @
Ako nekoga zanima kako radi
https://youtu.be/CShQNRziiSE?feature=shared https://youtu.be/A0ulMcRx0jU?feature=shared [ Turmen @ 18.04.2024. 13:44 ] @
Citat: bordzija: Zbogom radnici dobrodošle nestašice i poskupljenja. A to što će AI da zameni programere to ti ne smeta? [ B3R1 @ 18.04.2024. 15:25 ] @
Citat: Turmen: A to što će AI da zameni programere to ti ne smeta? On je verovatno neki elekt(on)icar-hardveras ili (V)KV majstor nekog non-IT zanata, pa ga ne zanima. :-) [ bordzija @ 18.04.2024. 17:34 ] @
Ja sam inženjer ali nemam veze sa it sektorom niti žicama ali se snalazim u svemu.
Zameniće sve niste ni svesni kakav se armagedon sprema. [ Turmen @ 20.04.2024. 17:32 ] @
Citat: bordzija: Ja sam inženjer ali nemam veze sa it sektorom niti žicama ali se snalazim u svemu. Zameniće sve niste ni svesni kakav se armagedon sprema. Nisi svestan koliko jedva čekam taj armagedon ![]() [ ademare @ 20.04.2024. 19:34 ] @
Ma kakvi , kada Roboti preuzmu poslove od cistaca Maxija do Programera , ti kao biciklista pasionirani , spojis lepo i korisno !
Postanes Youtuber ! Pa spojis sa onom temom , kako obici Planetu za 20 $ dnevno ![]() Obilazis planetu na bajsu , snimas i zaradjujes vecu lovu nego programer . Nabavis kamericu ovakvu i pustis masti na volju : A dok obilazis Planetu , zenu ce da ti cuva Robot ![]() [ scoolptor @ 20.04.2024. 20:26 ] @
Citat: Eventualno, pošto mnogo volim da vozim bicikl, mogu da dostavljam klope za Glovo, da spojim lepo i korisno Roboti vec uveliko isporucuju hranu. Dronovi robu. Stizu leteci taksiji. Ako hoces da se osiguras, uzmi alat za postavku plocica, vodoinstalaterski alat, i sl. [ DSL @ 22.04.2024. 07:01 ] @
Nista lepse od zanata koji traze manuelni rad. Odmor za dusu.
[ scoolptor @ 22.04.2024. 07:13 ] @
Odmor za dusu, ako radis za sebe, polagano.
[ Java Beograd @ 22.04.2024. 07:26 ] @
Citat: bordzija: Ja sam inženjer ali nemam veze sa it sektorom niti žicama ali se snalazim u svemu. Zameniće sve niste ni svesni kakav se armagedon sprema. Istorija se ponavlja. Od ludističkog pokreta, s kraja 19 veka, kad su radnici lomili mašinske razboje u strahu od gubita posla Preko zabrane industrijskih robota u Britanskoj auto industriji sedamdesetih godina prošlog veka (zbog čega je pomenuta industrija propala) Do, evo današnjih dana, kad postoji bojazan da će AI da napravi "armagedon" i "sve" da nas zameni. ![]() ![]() ![]() Ni slikari nisu nestali kad se pojavila fotografija, ni pozorište nije nestalo kad se pojavio bioskop, ni muzičari nisu nestali kad se pojavio gramofon i zvučni film. Da, neki poslovi će nestati, pojaviće se drugi poslovi. Nema više kovača i sarača, ali ima Software QA i Web designer. I HR da nađe pomenute. ![]() Zato, opušteno. [ Turmen @ 22.04.2024. 10:28 ] @
Citat: ademare: Ma kakvi , kada Roboti preuzmu poslove od cistaca Maxija do Programera , ti kao biciklista pasionirani , spojis lepo i korisno ! Postanes Youtuber ! Pa spojis sa onom temom , kako obici Planetu za 20 $ dnevno ![]() Obilazis planetu na bajsu , snimas i zaradjujes vecu lovu nego programer . Nabavis kamericu ovakvu i pustis masti na volju : A dok obilazis Planetu , zenu ce da ti cuva Robot ![]() Sviđa mi se kako razmišljaš i to nije uopšte loša ideja. A ženu neće da čuva robot, ona će iza mene da ide kolima i da mi dodaje vodu i daje CPR ako riknem, pošto trenutno imam kondiciju možda za do pijace i nazad ![]() Citat: Java Beograd: Istorija se ponavlja. Do, evo današnjih dana, kad postoji bojazan da će AI da napravi "armagedon" i "sve" da nas zameni. ![]() ![]() ![]() Sećam se sličnih priča kako će Wordpress da zameni Web Developere, kako će Google Translate da zameni prevodioce i slično. Zanimljivo da sam uglavnom te "AI će sve da zameni" floskule do sada čuo od ljudi koji ne znaju ni string da parsiraju kako treba i od onih koji imaju malo dodirnih tačaka sa programiranjem. Bordži je još jedan primer koji ide u prilog toj mojoj teoriji ![]() [ Turmen @ 22.04.2024. 10:30 ] @
Citat: Da, neki poslovi će nestati, pojaviće se drugi poslovi. Nema više kovača i sarača, ali ima Software QA i Web designer. I HR da nađe pomenute. Zato, opušteno Upravo tako - koliko će AI poslova da "zameni" toliko će i novih radnih mesta da otvori. Industrija napreduje, tehnologija se menja, sve je to normalno. [ mjanjic @ 22.04.2024. 18:04 ] @
Sećam se video klipa, ali nigde naći sad na YT, kako vlasnik marketinške agencije otpusti zaposlene i koristi AI, da bi na kraju izgubio sve klijente :)
Nego, kad je već tema AI, za koga su najbolje pogodili: [ ademare @ 22.04.2024. 21:02 ] @
Za Srbiju sam ocekivao da vidim AV sa sve cvikerima
![]() Znaci samo Kim sva trojica . Albanija , Djavo licno , znaci pogodjeno ![]() Poljska i Nemacka , sama Smrt ? Steta sto nema vise susjeda. [ bordzija @ 24.04.2024. 16:25 ] @
Citat: Turmen: Citat: Da, neki poslovi će nestati, pojaviće se drugi poslovi. Nema više kovača i sarača, ali ima Software QA i Web designer. I HR da nađe pomenute. Zato, opušteno Upravo tako - koliko će AI poslova da "zameni" toliko će i novih radnih mesta da otvori. Industrija napreduje, tehnologija se menja, sve je to normalno. Alsi naivan, bez razloga duplirašcene i otpustiš pola zaposlenih. Niste ni svesni kako ćete da se spašavate glavom bez obzira. [ bordzija @ 04.10.2024. 20:02 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|