Meni se čini da ćeš morati da postaviš releje na sve te izlaze. Skicirao sam kako to najverovatnije izgleda unutra sa NPN tranzistorima. Ako postoji COM i COM1 znači da ima dve grupe po četiri jer bi u protivnom imao jedan COM. Leva grupa neće funkcionisati uopšte ako kažeš da frekvencijski regulator očekuje +24V, i nikakvo prevezivanje tu ne pomaže, jednostavno tranzistori provode na pogrešnu stranu. Desna grupa u teoriji bi trebalo da radi; na kolektore dovodiš različite signale, kako koji tranzistor uključiš, na COM1 treba da se pojavi taj signal (umanjen za kojih 0,1-0,2V). Samo što neće. Recimo da je na kolektoru Y5 napon podešen na minimum. Na Y6 dovedeno 10V. Kad uključiš Y6 ubiješ Y5, jer PN spoj baza emiter biva probijen u kontra smeru. Možda neće baš pregoreti, ne znam taj izlaz 10V koliko struje može da da, ali neće se dobiti očekivani rezultat. Situacija je još gora ako postoje (a to je vrlo verovatno) neke zaštitne diode u kontra smeru ( od COM prema izlazima). U tom slučaju kad uključiš Y6 dobiješ 10V na svim ostalim izlazima. Sve u svemu te signale ne možeš baš tek tako da "provlačiš". Šema je osmišljena za relejne izlaze.
Taj enkoder ako je mehanički (ali sumnjam) verovatno neće biti problem da mu zameniš dovod napona i ono što je išlo na plus da sada ide na minus, ali ako je nešto elektronsko taj dovod mora opet na plus. Ako PLC očekuje suprotne signale onda imaš i tu problem.
Mogao bi da nam kažeš koji su tačno modeli svega toga ili da okačiš neku dokumentaciju...