[ glackop @ 07.05.2024. 22:55 ] @
Postavljam slike jer nemam veze sa frigo tehnikom,ali kako mi zamrzivac od 200.L u zadnje vreme cesto ukljucuje npr radi oko 5 min i posle 15-20 se ponovo ukljucuje,a u zadnje 2-3 godine se cuje obavezno ono lukanje kompresora pri startovanju i dok se ne smiri lupne bar tri puta i jednom kada se iskljucuje.,dihtuje odlicno ne curi i.t.d.Drugar mi radi sa klimama zamenice kompresor ali ja ga trebam kupiti jer on nije u toku sa friziderima,i sto vise gledam po frigo prodavnicama da bih ga onlajn porucio ja sve vise ne znam,jer nema od 132W u ponudi za R134a.
[ Java Beograd @ 08.05.2024. 07:24 ] @
Iskreno ti preporučujem da potražiš majstora za frižidere.

1. Objasniš mu problem i tražiš od njega da on nađe, kupi i donese odgovarajući kompresor.
2. Unapred pitaš da li daje garanciju (pisanu) na ugrađeni kompresor i izvršene radove.
3. Unapred dogovoriš ukupnu cenu.


Ovako, i samo ovako ne može da se desi da pogrešiš oko izbora kompresora (snaga + vrsta freona).
Takođe, ne može da se desi da ne ostvariš garanciju na kompresor, ako slučajno, nedajbože crkne u garantnom roku. Kako da ga demontiraš i vratiš prodavcu?

Majstor koji se bavi frižiderima ima svoje dobavljače i dobija robu po diskontnim cenama. Zna koji su se brendovi/modeli loše pokazali u praksi, pa to više ne kupuje.

Ti, kao totalni laik, možeš lako da pogrešiš pri svakom koraku izbora i nabavke kompresora.Drugara pozovi na pivo, a angažuj ga ako ti se desi problem sa klimom.
[ glackop @ 09.05.2024. 00:10 ] @
Potpuno si u pravu jer sam se i tako dvoumio da li da zovem servis ili da se upustam u veoma riskantni poduhvat,gde su sanse za gresku bile 60/40%,ma i vise,hvala.
[ glackop @ 24.05.2024. 02:09 ] @

Java,samo tebi da odgovorim/zasluzio si/Srecom sto sam odustao da menjam motor pa sam kupio novi neki Exquisit,i sta se desava?... skoro ista stvar i on ukljucuje cesto,doduse malo redje ali nema pauze od sat dva kao sto sam ja zamisljao.Pricam danas to tom komsiji koji je hteo da menja motor i sta ce mi kaze>e da znas i moj bre hladnjak dok je bio na spratu u hodniku isto kao tebi skoro se po ceo dan nije iskljucivao u letnjem periodu<Jbg to je to 2+2=5