[ pakito @ 29.05.2024. 16:32 ] @
Pokazalo se da je najpregledniji način označavanja akcenta u nekoj reči podvlačenjem (underline) naglašenog slova. Tako, na prrimer, ako je u reči ”slabost” naglasak na ”a” onda će to slovo biti ”ograđeno” tagovima <u>a</u> pa će cela reč u bazi izgledati ovako: sl<u>a</u>bost a na ekranu ovako slabost. Problem nastaje prilikom pretraživanje jer reč uneta u formatu ”slabost” uveliko odudara od ove tagovane reči. Code: $unetarec = "slabost"; $result=mysqli_query($link, "SELECT gnezdo_reci FROM recnik WHERE gnezdo_reci LIKE '%$unetarec%' collate utf8_bin;"); U navedenom slučaju mySQL će dati sve slogove u kojima se u polju "gnezdo_reci" nalazi neakcentovana reč "slabost", a svi ostali slučajevi ostaće skriveni. Bilo bi idealno kada bismo mogli da polje "gnezdo_reci" očistimo od tagova: ... Code: ... ali, to ne biva ... barem meni nije uspelo!WHERE strip_tags(gnezdo_reci) LIKE '%$unetarec%' Ja sam pribegao jediniom "sluhističkom" načinu koji mi je pao na pamet: napravio sam pored polja "gnezdo_reci" susedno polje "gnezdo_recidva" i tu kopirao sadržaj polja "gnezdo_reci" očišćenog od tagova, i na njega usmerio upit ... Zanima me, međutim, da li postoji neko bolje rešenje za ovaj problem? Pozdrav svima i unapred hvala. [Ovu poruku je menjao pakito dana 29.05.2024. u 17:54 GMT+1] |