[ blingaro @ 02.06.2024. 10:42 ] @
Imam jednu bazu u kojoj postoje dve tabele. U tabeli Zabelezba se unose podaci o razgovoru sa učenikom. Druga tabela je Klasifikacija sa podacima o školi. Imam formu Zabelezba koja je vezana za tabelu Zabelezba. Na njoj postoji dugme koje otvara report (izveštaj „RazgovorSaUcenikom“) za štampu koji je vezan za tabelu Zabelezba i određenog učenika. Na reportu postoje nekoliko polja od kojih su ključna dva: Datum i Broj. Pitanje glasi: kako da napravim da kada se report otvori i kada je datum manji od 1.1.2024., u reportu u polju Broj bude upisan samo broj iz tabele, a kada je datum veći od 1.1.2024. bude upisano Klasifikacija iz tabele PodaciOSkoli+ Broj Dakle nešto kao: Private Sub Report_Open(Cancel As Integer) If Me.Datum < #1/1/2024# Then Me.Broj = Me.Broj Else Dim Klasifikacija As String Klasifikacija = DLookup("Klasifikacija", "PodaciOSkoli") Me.Broj = Klasifikacija & "/" & Me.Broj End If End Sub Ne mora u VBA. Čitao sam da može i preko Expression Builder-a koji se upiše u Controul Source izveštaja, ali mi ni ta varijanta nije pošla od ruke. |