[ cdragan49 @ 09.06.2024. 16:12 ] @
| Pozdrav dobri ljudi,
Danas na poslu naiđem na sitaciju da je voda od povrata kondenza kupala elektro orman automatike i najverovatnije ušla u orman jer se orman isključio i oseća se miris paljevine u njemu. Čekam da se jedan dan osuši pa da vidim šta je sve pocekalo. Kažite mi kojom metodom da idem i eliminišem komponente da bi utvrdio gde se javio problem. Elektro šemu nemam jer je uništena istom tom vodom.
Unapred hvala. |
[ radicmx @ 09.06.2024. 19:36 ] @
Retko kad srecem kvar na PLCu. Pregledaj jedino dali ima vode jos u njemu i osusiti ako treba.
Predlozio bih ti sve ostalo od elektronike da pregledas prvo. Kao napajanje, frekventne...
Povaditi releje, obratiti paznju na napone spulne i broj kontakata (mozda se razlikuju)...
[ cdragan49 @ 09.06.2024. 21:17 ] @
Hvala na savetu. Ne razumem samo zašto bi se razlikovali ?
[ ziki_the @ 10.06.2024. 04:37 ] @
Trebao si odmas da izduvas sve kompimovanim vazduhom.
Ove komponente sa prednje strane su na sa plocama na ubadanje pa hoce u konektorima da korodiraju.
Ako je bio pod naponom, vece sanse da je frekventni i psu otislo..
Releji su narandzasti to je na 220v.
[ radicmx @ 10.06.2024. 05:27 ] @
Mislio sam na one plave Finder releje. Cisto pre paljenja da odvojis izlaze...
Znam da je bivsi kolega jednom uzeo da izmenja mesta relejima zbog kvara. Posle toga je crkao PLC.
Jedan relej je bio sa duplim kontaktoma, ukljucivao je 230 i 24V. Na njegovo mesto je ubacio jednopolni i napravio kratak spoj. Isto ti Finder...
[ cdragan49 @ 11.06.2024. 16:48 ] @
Epilog polivanja ormana je da su crkla dva uređaja i treći je van funkcije jer pokazuje samo nule. Sada treba videti šta može da se opravi i koliko koštaju novi.
Saga se nastavlja ... 😭
[ ziki_the @ 12.06.2024. 05:14 ] @
Na digitalnom pisacu obicno ode osigurac 1 ili 2A, nisam siguran.
Na ovom panel metru je sve na konektorima unutra pa mora malo kontakti da se ociste. Frekventni menjas.
Vec sam imao nekoliko situacija da su mi polivali iakve uredjaje.
Probaj.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.