[ bakara @ 27.06.2024. 12:32 ] @
Imam ozbiljan problem nakon apdjeta na android 14, izgleda da je nestala opcija za iskljucivanje auto apdejta aplikacije.

Sve aplikacije mi se azuriraju automatski i nemam nacin to vise da iskljucim (uvek to drzim iskljuceno pa apdejtujem samo sta mi treba)

rucno vratim na staru verziju ali vec sutra je sve ponovo apdejtovano.

Ima li resenja nekako to da resim?

U pitanju je realme UI5 i android 14
[ bachi @ 27.06.2024. 14:13 ] @
Zar nema ta opcija u Google play?
[ bakara @ 27.06.2024. 17:07 ] @
Da ima ne bih pitao...
To je nešto što prvo isključim.

Ovde su to ili ukinuli ili nekako sakrili i ja ne umem da nadjem.

[ ib.kroki @ 27.06.2024. 19:31 ] @
Kod mene ima.
[ bakara @ 27.06.2024. 20:29 ] @
Hmm da... ima ako tako trazis jednu po jednu aplikaciju.

ranije je je bilo u play store da se izabere na koji nacin se vrsi apdjet, (wifi, mobilna mreza) i da li ce da ga vrsi ili ne vrsi.

ja sam to uvek drzao iskljuceno i povremeno apdjetujem sta treba i ne diram sta ne treba.

Sad android 14 treba rucno aplikaciju po aplikaciju da iskljucim sta ne treba da apdejtuje?

nemam nikakvu opciju da ih sve zajedno nekako iskljucim, osim da ulazim jednu po jednu?

Ovo ce nocas sledece da se apdjetuje...
[ dejanet @ 27.06.2024. 20:47 ] @
I moze da se desi da Android setuje opet sve nazad na auto update.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 27.06.2024. 21:09 ] @
I dalje je tu ta opcija. Ideš u Settings samog Play Storea, i videćeš opcije kao na screenshotu.

[ bakara @ 27.06.2024. 21:11 ] @
U tome je cela caka,

sve je po defaultu setovano da se automatski apdejtuje, i ne postoji druga opcija!

I da bi to iskljucili mora jednu po jednu aplikaciju da iskljucujemo, a svako ima bar 50+ aplikacija....ko ce to raditi?

Temu sam postavio da bi video da li je i kod drugih telefona tako, mada verujem da je ovo na nivou android OS a ne do proizvodjaca telefona.

[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 27.06.2024. 22:49 ] @
Ne, ovo je moja postavka od skora. Kad tapnem na Auto-update Apps imam opciju da biram koji režim hoću.

Ono što mi je u poslednjih par godina smetalo je što dok ne pokrenem neku aplikaciju neće mi reći da ima update, što znači da ću često koristiti stariju verziju kad mi zatreba nešto i tako u krug.

Dok je stajalo da ne radi automatski update, nije ga radio, niti vraćao na druga podešavanja.

S23U sa poslednjim updateom svega.
[ bakara @ 28.06.2024. 12:18 ] @
@-V-O-Y-A-G-E-R-

tek sad vidim tvoju poruku.
U pravu si nasao sam, uhvatila me panika da je opcija nestala.

Jednostavno neke nove verzije aplikacija mi ne rade isti posao kao stare, i onda necu da apdejtujem.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 28.06.2024. 14:46 ] @
Mozda ti je jednoatavnije klonirati te neke stare aplikacije i pritom generisati drugačiji potpis, pa će biti tretiranje kao potpuno odvojene aplikacije i Play Store ti neće nuditi apdejte za njih. A onda druge možeš po želji, bez bojazni da će ti se u nekom trenutku greškom ažurirati.
[ bakara @ 28.06.2024. 16:15 ] @
kako se to radi?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 28.06.2024. 16:45 ] @
Ja koristim ovaj

https://appcloner.app

Nije teško, samo instaliraj i odaberi app koju želiš da kloniraš. Mislim da većinu podešavanja možeš ostaviti na default vrednostima.
[ bakara @ 29.06.2024. 13:35 ] @
Isprobacu ga...
[ bachi @ 30.06.2024. 16:19 ] @
@-V-O-Y-A-G-E-R- Da li mogu da sa njim imam dva Vibera na istom telefonu? Jedan za službeni, a drugi za privatni broj?

Jesi li probao Viber?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 30.06.2024. 16:51 ] @
Trebalo bi da moze i Viber. Ja imam trenutno samo 2 WhatsAppa i 2 Telegrama.
[ bachi @ 22.07.2024. 12:17 ] @
Nije uspelo, ali sam na kraju završio posao sa Shelter-om.
[ Edward Furlong @ 23.07.2024. 10:06 ] @
Ništa vam ne vredi da gasite u google play prodavnici ako nije pre toga ugašeno u njegovoj fabričkoj aplikaciji kao što samsung ima njegovu prodavnicu i ako tu ne ugasiš on će odatle automatski da ažurira. Mora na oba mesta, na fabričkoj prodavnici i na google play, tek tada si siguran i radi.
[ bordzija @ 16.11.2024. 12:56 ] @
A ja kada sam kukao za kršomi svi ste se smejali, svaki drugi treći dan se apdejtuje 6-10 aplikacija. Stim što sam ja mogao da blokiram automatski apdejt ali onda aplikacija ne radi nego puca.