[ eeestablishment @ 27.07.2024. 10:41 ] @
Preko Alija kupih ovaj sat .

Povežem ga po uputstvu za TV i on samo blinka . To je kažu znak da su baterije pri kraju .( nije ni imao iste )
Kupim 4kom. ubacim I lepo proradi .Posle tri dana počinje opet da blinka a posle izvesnog vremena pojavise se 4 keca što je po uputstvu upozorenje da su baterije skoro prazne ? Za sve to vreme je kablom povezan sa tv-om ( jedan kraj u sat a drugi u TV ( mesto za flesku )
Čemu uopste služi ovo povezivanje sa tv-om ?
Nađem neki stari punjač za mob . povežem sat i evo ga opet lepo radi i bez baterija .
Zanima me , ako ubacim nove baterije hoće li sat da koristi njihovu struju i da ih prazni ili će da radi preko punjača i dalje ? Baterije bi valjalo da stavim ukoliko nestane struje pa da ga ne bi stelovao ponovo , ali džabe da ih ubacujem ako će sat da ih isprazni za 4 dana ?
U ovom slučaju koju struju uredjaj prioritetno koristi ?
[ ademare @ 27.07.2024. 13:45 ] @
Gde si povezao sat na Tv ? Sa USB-om na TV-u ?

Vidim da je to USB na TV-u odatle se ucitavaju i filmovi.

U tom slucaju Tv samo snabdeva strujom sat . Ali kako nije hteo da radi samo sa Tv-om ocigledno nedovoljnom strujom jer je kasnije sa punjacem radio bez baterija .

Nema druge osim da probas !

Jer na TV-u nije bila dovoljna struja za sat pa je trosio baterije .

Na punjacu ima dovoljnu struju pa probaj. Ali nemoj da cekas danima vec izmeri napon baterija pre nego sto ih stavis u sat , pa proveri napon svake posle pola dana . Ako je isti napon znaci nije trosio baterije.
[ ZAS011 @ 27.07.2024. 16:16 ] @
Baterije služe samo da te "pokriju" kada nema spoljnog napajanja od 5v.
[ sabosim @ 27.07.2024. 19:10 ] @
Citat:
eeestablishment:
Preko Alija kupih ovaj sat .

Povežem ga po uputstvu za TV i on samo blinka . To je kažu znak da su baterije pri kraju .( nije ni imao iste )
Kupim 4kom. ubacim I lepo proradi .Posle tri dana počinje opet da blinka a posle izvesnog vremena pojavise se 4 keca što je po uputstvu upozorenje da su baterije skoro prazne ? Za sve to vreme je kablom povezan sa tv-om ( jedan kraj u sat a drugi u TV ( mesto za flesku )
Čemu uopste služi ovo povezivanje sa tv-om ?
Nađem neki stari punjač za mob . povežem sat i evo ga opet lepo radi i bez baterija .
Zanima me , ako ubacim nove baterije hoće li sat da koristi njihovu struju i da ih prazni ili će da radi preko punjača i dalje ? Baterije bi valjalo da stavim ukoliko nestane struje pa da ga ne bi stelovao ponovo , ali džabe da ih ubacujem ako će sat da ih isprazni za 4 dana ?
U ovom slučaju koju struju uredjaj prioritetno koristi ?

Izvini druže a koje si baterije kupio, ne vidim da si napisao a ni na slici ne mogu da pročitam, alkalne ili punjive baterije. Čim ima i radi sa punjačem verovatno da idu punjive. Proveri šta piše u uputsvu ili kutiji.
[ eeestablishment @ 27.07.2024. 21:26 ] @
Verovatno nisam bio precizan .
Punjač je od nekog starog mob.tel. koristim ga silom prilika .
Baterije su ove i nema nikakvog značaja da li su punjive ili ne Ovaj proizvod je u pitanju
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD2,587.35 | Wooden Digital Alarm Clock, LED Alarm Clock with Temperature Desk Clocks for Office,Bedside Clock
https://a.aliexpress.com/_Exf8jyX
[ ademare @ 27.07.2024. 23:10 ] @
Ocigledno da sat trosi mnogo struje i odgovor na tvoje pitanje se nalazi na linku !

U komentarima kupaca :

1. The device drains the batteries within a day. I have already changed twice, each time 4 new batteries.

2. It's a barteri thief. In less than a week, it turns off quickly, even if you have a USB connection. It flew money. Don't buy it.

Znaci ovom drugom je potrosio baterije i kada je bio na punjacu ?

Bolje navijati kada nestane struje nego bacati pare za baterije.

Inace sat je bas lep, posebno ovaj crni sa belim brojevima. Valjda je i tvoj takav ali na slici su nekakve druge boje.

Mali edit :
Na linku u opisu pise da je u satu i 1xCR2032 ? Znaci ona dugmetara kao u kompjuteru na primer. Cemu ona sluzi u satu ? Mozda ona pamti vreme pa ne mora da se navija ?

[Ovu poruku je menjao ademare dana 28.07.2024. u 00:27 GMT+1]
[ vucko47 @ 28.07.2024. 00:15 ] @
Ta CR2032 je verovatno za RTC. A na linku piše da batreije služe za nekakvu power off memory i da sat treba da radi na adapter.
Kakva je to memorija u ovom slučaju ne znam a ako može to sokoćalo da se otvori bilo bi zanimljivo da vidimo unutrašnjost.
[ eeestablishment @ 28.07.2024. 08:26 ] @
Citat:
ademare:

.................................

Inace sat je bas lep, posebno ovaj crni sa belim brojevima.
.....................

Zato sam ga i naručio , ima boju i teksturu drveta baš kao i deo nameštaja gde sad stoji a bilo mi je i zanimljivo što nema ( bar vidljiv ) led-displej .
Nešto razmišljam , ako mu napajanje sa TV-a nije dovoljno , kako li će tek da radi ovaj model koji služi i kao punjač za mob ?

[ sabosim @ 28.07.2024. 16:49 ] @
Lepo piše

Description
Report Item
【Note】- Please make sure the USB power plug is connected to the clock. (AAA)batteries are for backup power use only.This clock is powered by USB . ***NOT Batteries operated***.Temperature precision:1~2℃.
How to keep the LED time display lit all the time ? Press the "Down" button and choose “-:Sd” to turn off Sound control mode.

【Napomena】- Provjerite je li USB utikač za napajanje povezan sa satom. (AAA) baterije su samo za rezervno napajanje. Ovaj sat se napaja preko USB-a. ***NE rade na baterije***.Preciznost temperature: 1~2℃.
Kako održati LED prikaz vremena upaljenim cijelo vrijeme? Pritisnite dugme "Dolje" i odaberite "-:Sd" da isključite način upravljanja zvukom.

A inače potreban adapter je od 5V/1A a CR2032 jeste za RTC.
[ mjanjic @ 29.07.2024. 14:26 ] @
USB napajanje verovatno mora ono "obično", tj. ona utičnica sa USB portom. Imam stonu lampu sa punjivom baterijom, koja se puni preko USB kabla, uz nju je došla ta "utičnica" sa USB portom. Preko nje se puni normalno, a recimo kada nakačim na računar ili čak na punjač od telefona, neće da se puni. Iako je punjač od telefona tipa 50W, neće da se puni, jer verovatno punjač ne detektuje da je priključen na njega telefon i ne pušta struju, dok sa druge strane USB na računaru verovatno ne može da isporuči dovoljnu jačinu struje, pa lampa odbija da se puni.

Možda je i kod tog sata tako, tj. mora punjač koji nije "pametan" i koji daje odgovarajuću snagu. Ako se ne koristi taj bežični punjač za telefon (bilo bi normalno da radi samo kada se sat napaja preko USB "utičnice"), sat bi trebao da radi normalno na baterije čak i više sedmica, ne vidim na šta može da troši toliku energiju, recimo kod te stone lampe koju imam, pored sata tu su i podsetnici za određene datume (npr. rođendani), temperatura, i ne znam šta još.
Korisno kada ovi iz EDB isključe napon (uglavnom havarijsko pri grmljavini ako je uveče), baterija traje po nekoliko meseci ako ne uključujete lampu, a sa uključenom lampom traje sigurno duže od 3-4 sata.

Zato mi nije jasno kako taj sat potroši baterije maltene za jedan dan, jedino ako je LED osvetljenje koje ima tipa 100W. Ili je taj bežični punjač uključen i kad je na bateriji i praktično rasipa energiju (ima poprilične gubitke i u "praznom hodu", jer je ŠLJ kvaliteta)

Lampa koju sam pominjao je ova, i mesecima može da radi sat bez dopunjavanja baterije:
[ vucko47 @ 29.07.2024. 14:41 ] @
Pa lepo piše na linku koji je ostavljen da mora da radi na eksterno napajanje preko usb porta. A te baterije će se u takvom satu brzo prazniti kao što je i slučaj ovde. Što se tiče potrošnje tog sokoćala teško je reći bez merenja. Ima jeftinih usb merača il' kako se već zovu koji mogu poslužiri u tu svrhu.
[ ademare @ 29.07.2024. 16:11 ] @
Taj USB tester bi svako trebao da ima, jer je jeftin a koristan . Trenutno oko 200 dinara na Aliju.

https://www.aliexpress.com/ite...scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

Tester se spoji sa uredjajem preko kabla, on se stavi u punjac i on izmeri koliko uredjaj trosi struje i prikaze koliko volti je napon, i koliko je Ampera .

Sad ovo sa linka je obican veliki USB ima i micro i USB-C a i adapteri pa kome sta treba.

Osim da se vidi koliko trosi, koristan je i ako uredjaj ne radi, da se proveri da li vuce struju ili ne.

[Ovu poruku je menjao ademare dana 29.07.2024. u 17:25 GMT+1]
[ branko tod @ 31.07.2024. 09:54 ] @
Lep satić i nije šlj k kvalitet. Nemam pojma kako si mjanjicu, došao do toga. Isti je
to kvalitet kao i tvoja lampa. Te tri baterije su samo, kao i što piše samo za ne daj
Bože, kada nestane struje. Sam kaunter sata radi na tu CR2032, ali je to onda bez
displeja. Ove tri baterijice će malo da guraju displej, i gotova priča. Ako gubi vreme
kada se isključi onda je pitanje da li valja ta CR2032.
Što se tiče ove tri baterije, za koje kaže da traju tri dana, to su male AAA baterije.
Obzirom da je kupio najjeftinije baterije grafit cink, one imaju , brat bratu, 500mA/h.
Pošto tri dana imaju 72 sata tako da sat sa displejem troši oko 7 mA. Zanemarljivo
za led displej.
Prema tome sve je ok, osim USB porta, i lošeg tehničkog znanja i razmišljanja.
[ eeestablishment @ 31.07.2024. 10:08 ] @
@branko tod " Što se tiče ove tri baterije, "

4 baterije
[ Java Beograd @ 31.07.2024. 12:30 ] @
Svaki sat kojem LED radi neprestano (!) potrošiće baterije u roku od dan-dva.
Zato su napravljeni satovi koji za display koriste LCD. Njima baterije traju toliko da zaboraviš kad si ih zamenio.

Jedini mogući način rada je da se sat prikopča na bilo koji USB punjač, jer USB ima standardni napon 5V.
USB ulaz (bilo koji) je takođe OK, ako se taj uređaj ne isključuje. TV je očigledno bio loš izbor.

Baterije služe da sat radi kad nestane struje. Ja sam odavno imao neki sličan sat, kojemu su baterije omogućavale da radi, ali sam displej nije radio.
Ipak, posle nekog vremena sa čovek izvešti da setuje vreme, brzo i efikasno, pa tako baterije nisu ni neophodne.
[ branko tod @ 31.07.2024. 20:42 ] @
Citat:
eeestablishment:
@branko tod " Što se tiče ove tri baterije, "

4 baterije

Prostite moj previd. Što se radnih sati tiče, to ostaje potpuno isto jer su
baterije vezane redno. A što se tiče potrošnje baterija kada je na usb to
je nešto što bi trebalo malo ispitati i definisati. Ja lično bih modifikovao
sat ubacivanjem punjivih baterija koje bi se stalno dopunjavale preko usb
i pri bestanku struje prelazile u primarni izvor. Verovatno je da tada tu bila
potrebna još neka elektronikica.
Postoji i opcia dodatnog tastera sa zadnje strane kojim bi se uključivale
baterije samo za trenutno očitavanje.
[ eeestablishment @ 31.07.2024. 22:17 ] @
Sad ne mogu da se setim , verovatno sam video sliku gde se povezuje na TV , a kako sam ga planirao baš ispod njega to mi je odgovaralo i napajanje sa tog mesta .
Idealno bi bilo to rešenje sa punjivim baterijama ali bi verovatno bilo nešto skuplje što je opet bolje nego ovako da lažu .
Okreni , obrni treba mu punjač pa onda neka ga spakuju u kutiju .
[ mjanjic @ 01.08.2024. 14:08 ] @
Idealno bi bilo da je punjiva baterija koja se puni kad ima napona i troši se samo kad je isključen sa napona (npr. ako je na TV).