[ fangorn @ 10.08.2024. 09:16 ] @
Drugar ima ovaj televizor i prošle godine smo menjali LED diode, imao je zvuk ali ne i sliku tj imao je sliku ali bez pozadinskog osvetljenja i od tada je radio ok.

Skoro je počeo opet da zeza tako što neće da se upali iz prvog puta nego moraš par puta da pritiskaš na daljinskom da bi se uključio, onda je počeo da se gasi posle nekog vremena a onda nije hteo ni da se uključi već je samo stajao na LG logo-u a sada neće ni to, crn ekran.

Pretpostavio sam da je otišla matična ploča ali rekoh hajde da za svaki slučaj ispitam i napojnu ploču.
Vizuelno izgleda OK, nema naduvanih kondenzatora i to. E sad ispravite me ako sam pogrešio nešto u merenju.
Koliko ja znam na konektoru koji ide prema matičnoj na pinu PWR-ON treba da bude standby voltage 3.5v ili 5v. Ostali pinovi ne treba da imaju nikakav napon dok ih ne probudi matična kada se uključi televizor.

Kada isključim konektor od matične i uključim TV u struju na pinu PWR-ON imam 0v a na ostalim gde treba da ima 13.2v imam 9v?
Kada vratim konektor od matične onda dobijem voltaže koje i trebaju, 3.5v i 13.2v.
Sad nisam siguran da li je power board ispravna ili nije?

[ alexa_pg @ 11.08.2024. 13:07 ] @
Na osnovu opisanog kvara, rekao bih da je greška na matičnj ploči.
Ne znam šta imaš od opreme, ali bih probao dobar reflow. Što više fluksa, odozdo do 150 stepeni i odozgo duvaljkom oko 300 do tri minuta. Zavisi od udaljenosti ploče od predgijača i od duvaljke.

[ fangorn @ 11.08.2024. 14:36 ] @
Hvala na odgovoru.
Duvaljku i fluks imam, predgrejač nemam.
Znači da probam reflow glavnog čipa, to mogu da uradim.
Bunilo me to što na power boardu ima 0v na PWR-ON pinu, mislim da bi normalno trebalo da bude 3.5v pa sam zato pomislio da je možda ta ploča u problemu.
[ fangorn @ 04.09.2024. 13:41 ] @
Urađen reflow, nikakvog poboljšanja nema.
Moraću da probam da nađem drugu ploču.