[ hjasko @ 10.08.2024. 11:11 ] @
Ako neko ima iskustva i volje da odgovori, šta je bolje instalirati u novi objekat, Paradox ili Dahua alarm ... |
[ hjasko @ 10.08.2024. 11:11 ] @
[ I AM BORGS @ 10.08.2024. 21:03 ] @
pogledaj na YT Vesića i njegove alarme , pa odluči , on uglavnom radi sa Paradox.
[ nikola banjac @ 11.08.2024. 20:02 ] @
Daj malo podataka:
- namjena objekta koji se štiti - bežično ili žičano ili kombinacija Pozdrav. [ hjasko @ 11.08.2024. 23:20 ] @
Imam u stanu Paradox 1759 od 2004.godine još uvijek radi radi bez ikakvih problema, u dosta drugih objekata znam da radi Paradox bez greške. Kolege mi govore da probam
sa Dahua bežičnim alarmom sa ugradnjom u veću porodičnu kuću, sa odvojenim stanovima-apartmanima jer su veoma pouzdani i navodno bolji od novijih Paradox centrala. Znači desetak bežičnih senzora (mag.kontakti, senzor pokreta, pp senzori) sa dvije sirene, telefonskom i IP dojavom ... Nemam baš nikakvih iskustava sa Dahua alarmima pa zato i pitam ... Pozdrav ! P.S: Rijieč je o četiri particije u objektu, djelimično razvedena instalacija za alarm pa bi bežično bila opcija ... [ nikola banjac @ 12.08.2024. 21:09 ] @
Žičane instalacije daju najveću sigurnost.
Ako je odabir na bežične sisteme uvijek je bolje odabrati sisteme sa dvosmjernom komunikacijom detektor-centrala. Na tržištu BiH su najviše prisutni sistemi Dahua, HikVision i AJAX u domenu bežičnih sistema. Ovakvi sistemi su uglavnom namjenjeni za stanove i kuće. Od navedenih AJAX je u domenu sigurnosti najbolji. Sva tri brenda imaju dvosmjernu komunikaciju, aplikaciju za mob iPhone/Android putem LAN ili GPRS. Ovi sistemi su dosta jednostavni za ugradnju i programiranje - programiranje putem mobilnog telefona kroz aplikaciju koja je besplatna. Pozdrav. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|