[ boramitic @ 26.08.2024. 06:08 ] @
| Isto kao i pre, samo što sad vrti više nego što je pre, menjan je kabl, otac ga je zamenio ali osećam da me pecka struja ponekad kad se uhvatim za tiganj, i kad uključimo na 6 (max) vrti brojilo ki ludo, a tako i za bojler, ne znam šta je, da li je instalacija ili nešto drugo, voltaža u utičnicama je oko 230-235V, tako da ne znam gde je problem
Napravio sam bio temu u januaru za isti problem ali se ponovo desio. Majstor koji mi nameštao je na odmoru - a ni jedan drugi je može da dodje, tako mi treba vaša pomoć i da vidim šta mogu da promenim ili da bacim šporet na staro gvožđe. Račun stiže do 14 hiljada, samo što nam u kući radi mala Vivax klima 14 sati, kao i veš mašina ponekad, kad je slaba struja.
Bio bi zahvalan ako znate nešto, i ako možete mi opet pomoći.
|
[ radicmx @ 27.08.2024. 15:15 ] @
Morao sam ponovo da procitam tvoju staru temu. Tamo si imao dosta dobrih odgovora ali imam utisak da nisi procitao. Mozda ti se zato i niko ne javlja.
Pisao si da vrti isto kao i bojler tako da ne znam sto bih bacio sporet. Ako pecka verovatno nemas uzemljenje dobro na sporetu...
Da je veci problem izbacio bih FID. Bar bi trebao ako je sve u redu sa instalacijom. Proveravao ti je Elektricar.
Mene interesuje ako stvarno brzo vrti. Ali nisi napisao koliko obrtaja uradi za minut ili snimio isto.
Baresi ti si pogodio tacno na kraju stare teme.
[ boramitic @ 27.08.2024. 21:21 ] @
Mogu jedino sutra ujutru da snimim pa da vidite..
[ test1234 @ 28.08.2024. 13:33 ] @
Amper klešta bi tu dobrodošla. Verovatno se neki grejač u ringli malo „skratio” pa ima manji otpor odnosno veću snagu. Ako je to brzo će ta ringla da crkne.
[ radicmx @ 07.09.2024. 12:17 ] @
Citat:
boramitic:
Mogu jedino sutra ujutru da snimim pa da vidite..
Nema jos snimka. Posto ne verujem da ima Amper klesta.
Moze bar da snimi brojilo dok radi samo sporet i jos jedan snimak dok radi samo bojler..
[ boramitic @ 13.09.2024. 07:23 ] @
Rešeno je, bilo je uzemljenje i jedna ringla.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.