[ stameni @ 12.09.2024. 14:32 ] @
Do sada uopšte nisam koristio SQLite, ali mi se dopada koncept, pa bih da ga isprobam. Međutim, nisam siguran kako ga instalirati i koristiti sa Delphijem 7.

Elem, preuzeo sam najnoviju verziju, raspakovao je i postavio u neki folder. Zatim sam u Tools / Environment Options / Library tab / Library path ubacio putanju do SQLitea. Međutim, imam utisak da nešto nedostaje, jer mi u npr. SQLConnection1 u propertyuju DriverName nema SQLite kao baza.

Mora da mašim nešto sitno.

Prilično mnogo sam googleao, čak sam postavio pitanje i na StackOverflow (tamo proglasiše pitanje za off-topic???), ali je sve bilo bezuspešno
[ dragancesu @ 12.09.2024. 18:58 ] @
Ne znam koliko ozbiljne aplikacije pišeš, ali ako praviš višekorisničke onda zaboavo SQLite. To je koncept jednokorisničke baze.

[ ravni @ 13.09.2024. 06:50 ] @
https://www.sqlite.org/whentouse.html
[ savkic @ 13.09.2024. 10:46 ] @
SQLite je sjajan i za visekorisnicke primene ako imas appSrv (koji samo radi sa bazom).
Ja koristim mORMot koji nudi odlicnu podrsku za sve moguce primene, i samostalno i kao deo klijent/server sistema.
Jedino sto je malo tezak za ucenje ali ako se krene od primera moze da se napravi nesto solidno uz malo vise truda.