[ sestarus @ 18.09.2024. 19:20 ] @
Kod mame provajder iz svojih razloga 50/8 paket podesi kao 45/4.
Ja sa njima srecom nisam imao takvih iskustava, bilo je lose ali ne toliko,
Sad kad predjem na njihov "gpon" bice navodno bolje
nadam se da necu morati ponovo da ih pohvaljujem.
tezak soc.
[ bachi @ 18.09.2024. 22:18 ] @
Pa daleko si od centrale ili ie loš kvalitet parice, te su zato spustili upload, da bi Internet radio stabilno.

Biće daleko bolje sa optikom.
[ sestarus @ 19.09.2024. 14:11 ] @
To je neko njihovo NILI objasnjenje.
normalan operater koji ne dzepari korisnike podesi dslam na 50/8 i modem to sam automatski radi (obara brzinu prema uslovima parice)
ako bas mora, obori brzinu i cenu usluge, ovako prodajemo ti maglu, negde manje negde vise :)
je to ekipa kozaracko kolo ili milanski metro
dom za vesanje jednom recju :)
[ mjanjic @ 19.09.2024. 17:38 ] @
Tako svojevremeno, dok sam imao stari ADSL paket (4/512 ili čak 4/1, ne sećam se), nešto me mrzelo da se cimam oko aktiviranja novog paketa (vlasnik broja morao da ide da potpiše ugovor), raspitao se i rekli mi da na toj liniji nije moguće imati više od 10/1 ili čak ni to, a kasnije me više puta zivkali sa ponudom da po ceni starog paketa pređem na noviji 20Mb/s DL, međutim kad im objasnim problem, odustali bi.

Nekoliko meseci kasnije pogledam u ruteru podatke o WAN-u, pokazuje da je maksimalna moguća brzina na osnovu signala i drugih parametara 1024kb/s za upload i 20Mb/s za download. Kako su stari 4Mb/s paket ostavili na podrazumevanoj ceni (nešto preko 2000 dinara mesečno), a novi 10/1 paket je bio nekih 20 ili 25% jeftiniji, lepo na njihovom sajtu pomoću koda sa računa za fiksni telefon uđem u opciju za promenu paketa i aktiviram 10/1. I to je zbog "problema sa linijom) bio maksimum za upload.

Kad su uveli VDSL rutere, odjednom je na istoj liniji bila moguća znatno veća brzina, međutim ostao sam na 10/1 zbog toga što su tražili da vlasnik broja (nisam ja) dođe lično i potpiše ugovor. Čak su jednom poslali poštom ugovor, naravno uz klauzulu da vlasnik broja dođe u lokalnu poštu, ali su me obavestili dan pred istek roka za "ležarinu paketa", ja sledeći dan doveo tatu kad je došao kući sa posla, šalteruša mi 'ladno rekla da su morali da vrate pošiljku jer je u stvari prethodni dan istekao rok - a u taj rok su uračunali i 2 dana praznika (mislim da su bili 15. i 16. februar).

Tu mi je pukao film, tako da sada nisam odradio ni potpisivanje ugovora BOX 2, pa je račun nešto viši, ali mi je dosta IDIOTA koji tamo rade.
Kod A1 sam uzeo kućni net za neku drugu osobu, samo su mi tražili ličnu kartu, potpisao par papira, i dobio uređaj.
A kod ovih u MTS-u mora da dolazi vlasnik broja LIČNO, tako da se pitam šta rade ljudi koji su podstanari, svaki put kad treba da produže ugovor, moraju da cimaju vlasnika stana?
[ pctel @ 19.09.2024. 21:17 ] @
I od lošeg ima gore...

Pre par meseci mi otac imao neke hirurske intervencije oko srca, pa sam mislio da mu se nađem pri ruci, da živim tamo neko vreme i radim odatle. Međutim, upload je bio samo 0.3 mbps, što se meni pokazalo kao nedovoljno za rad (1mbps bi već bilo prihvatljivo). Zvali, pitali, išli, otkačili su nas pričom tipa "ne znamo mi koliko može, ali ako može toliko onda ne može brže". Televizija mu radi, ima 4-5 mbps download, ali upload baš loš. Potom tražio da raskine ugovor pre isteka bez doplate, rekli mu ne može, ako hoće da raskine mora da plati još celu godinu koliko ima do isteka. Šta se tu može, trpećemo, ali od isteka pa na dalje i ubuduće mts niikad više u kuću!
[ ademare @ 19.09.2024. 23:06 ] @
Moji su roditelji dobili prosle godine pred Izbore BESPLATAN TV i Net od MTS -a !!?

Imali samo fiksni telefon-tipicni penzioneri , i nazove ih gospodjica iz call centra i pred izbore ponudi Besplatan paket ?!

Oni naravno pristanu . Ko ne bi ?

I tako Besplatni Predizborni paket po ceni Fiksnog telefona 700 din mesecno ??

Sve komplet TV - Iris i net 20/ ne znam koliko .

Njima dovoljan Net za tablet i Telefon preko WiFi-a !

Tako da se ne kaze dzabe, Poklonu se u zube ne gleda

[ sestarus @ 20.09.2024. 10:52 ] @
Ima sa njima tona anegdota
Recimo 2014 sam opet dosao u bgd i sad silom prilika sam morao da zivim u stanu neko vreme kad je tetka preminula
odem do poslovnice da prebacim dsl na svoje ime ne moze bez nje, zena umrla a kcerka u au
pokazem lk da sam prijavljen na toj adresi i kazem da ako mi ne prebace na moje ime
racun ce da im plati gospod bog, naterali su me da potpisem neku izjavu i dobio sam
vdsl 50/8. Pri izboru modema sam uspeo da izaberem zte mada su pokusali da uvale huawei.
jednostavno im je takav nacin razmisljanja u krvi..
geni, tradicija, itd.
ljubav vera nada sto bi rekao swiss lion, draskovic ;)

ne mogu da gresim dusu bilo je nekad i normalnih stvari.

Ako je za utehu at&t je gori u usa od njih ovde.
ne svaka usluga i na svakoj lokaciji, ali uglavnom tako

T-mobile usa pokusa da Vam proda skuplji paket jer prodavac ima bonus i laze vas u lice da tako mora
i tako u krug.

U Berlinu gresi DT promasi ulicu ili vreme...

;)