[ dimnicar @ 03.11.2024. 12:51 ] @
| Odkada se Samsung mobilni telefoni kao Galaxy A55 prave u Vijetnamu i Indiji?
Dal to znaci da se modeli koji se prave u Juznoj Koreji kao kvalitetniji salju za USA i EU trziste, a nekvalitetno izradjeni u Indiji i Vijetnamu salju kod nas u Srbiju,Palestinu ,Iran itd sa puno exploziva da nas u odredjenom trenutku ubiju ili prisluskuju itd...
Zasto u nasim radnjama ne mozemo naci Samsung Galaxy A55 i slucno sa natpisom Made in South Korea?
Sve me to podseca na cokoladu Milka koja je mnogo kvalitetnija u CH i Nemackoj dok se kod nas u Srbiji prodaje kao skuplja i losija (manje kvalitetna) kao i mnoga druga tehnicka roba i usluge?
Jesmo li mi u Srbiji glupi da uvozimo drugorazrednu robu za vise para dok prvorazrednu robu za Nemacku,CH i slicne bivaju nize cene?
Sta je istina ,a sta je laz? |
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.11.2024. 13:10 ] @
Mani se teorija zavere.
Moj S23U je napravljen u Vijetnamu, a kupljen u Nemačkoj.
Roba će se proizvoditi tamo gde je jeftinije, a neke komponente će se praviti tamo gde je prisutna kvalifikovanija radna snaga.
Ako piše da je nešto napravljeno u Indiji ili Vijetnamu to znači da je tamo sklopljeno, a ne da su sve komponente iz te zemlje.
A na sve to, ne moze distributer ili diler jedne zemlje da bira odakle će robu da uzme. Ceo region ili kontinent dobija robu odakle je proizvođač odredio, zbog različitih faktora (proizvodni kapaciteti, planirana količina prodaje, troškovi transporta i ostali problemi logistike, patenti i sl.)
Najbolji primer je S22U koji je za Američko tržište dolazio sa realno boljim Snapdragon procesorom, a na tržište cele Evrope (uključujući dakle i Nemačku, Švajcarsku i sl.) sa Samsungovim Exynos procesorom, koji se nije tako dobro pokazao kao Snap.
I nista tu dobavljači ili kupci iz EU nisu mogli uraditi.
[ ademare @ 03.11.2024. 14:08 ] @
Samsung je zatvorio Sve fabrike u Kini !
Tako da je umesto njih otvorio u regionu. Ta u Vijetnamu je otvorena jos 2020. I verovatno je radila do sada. Jednostavno postojece U Koreji nisu dovoljne da proizvedu sve kolicine a jeftinije je otvarati u drzavama gde su radnici jeftiniji.
Ali zasto bi ti telefoni bili losiji ?
Sigurno da se na primer Ekrani ne prave u tim drzavama. A moderni telefoni na minijaturnim stampanim plocama osim SOC-a i memorije imaju malo sta vredno da bi postojale 2 klase !
Sto se tice drugog dela o Srbiji kao mestu za prodaju 2. i 3. klase robe to je potpuna fantazija. Suvise smo mi mali da bi oni na nas obracali paznju , mali kao trziste !
SVI magacini iz kojih stize Sva tehnicka roba su u Eu drzavama tipa Bugarska , Rumunija , Madjarska ! Iz istog magacina ide za njih i za nas !
Drugi izvor osim Dalekog istoka je Turska koja snabdeva celu EU a za nas pravi skartove ?
Cena proizvoda je neka druga prica i ista je kao i prica sa cenom hrane na primer. Da se zeli mogla bi cena tehnicke robe da bude najniza u SR ali oni koji odlucuju to ne zele !
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.