[ sergiles @ 11.11.2024. 20:25 ] @
Zdravo,
Da li postoji mogućnost kreiranje formule za sledeći primer.
Imam 30 sheetova ( dani u mesecu) i u svakom sheetu imam neku vrednost u ćeliji B2.
Mij cilj je da se u sheetu, recimo total, saberu sve vrednosti takodje u ćeliji B2, ali je uslov da sabira vrednosti za izabrani opseg sheetova…recimo saberi vrednosti od 4.10. do 15.10.
Nije mi problem da saberem vrednosti za sve sheetove, ali mi je bas izazov ako imam neki zadati opseg.
Probao sam sa vstack i indirect kombinaciju ali ne ide mi. Razmišljao sam i o VB kodu, početnik sam, pa sam mislio da prilikom zadavanja prve granice opsega kopira vrednost u neku ćeliju pa onda kroz neki loop da vrti i kopira podatke dok ne dodje do hornje granice opsega…samo ne znam koliko bi kod bio u tom slučaju…
Ako može neka pomoć ili savet za VB šta da uradim i kako? Hvala Vam.
[ colke77 @ 12.11.2024. 08:54 ] @
Ja bi na prvu rekao da ti je excel file lose struktuiran.
Najbolje je da podaci budi u jednom sheet-u, onda je sve lakse.
[ ib.kroki @ 12.11.2024. 11:42 ] @
Ako pretpostavimo da je potrebno sabrati A1 u svim radnim listovima, koristi sledeću formulu.

Code:

=SUM(NazivPrvogRadnogLista:NazivZadnjegRadnogLista!A1)

Vodi računa gde ti se nalazi list na kom sabiraš, da nije između prvog i zadnjeg radnog lista koje navodiš u formuli. Postavi ga ili pre prvog ili posle zadnje radnog lista.

[ sergiles @ 12.11.2024. 13:29 ] @
Citat:
colke77:
Ja bi na prvu rekao da ti je excel file lose struktuiran.
Najbolje je da podaci budi u jednom sheet-u, onda je sve lakse.

da, slazem se, ali nazalost moram imati 30 razlicitih sheet-ova.
[ sergiles @ 12.11.2024. 13:32 ] @
Citat:
ib.kroki:
Ako pretpostavimo da je potrebno sabrati A1 u svim radnim listovima, koristi sledeću formulu.

Code:

=SUM(NazivPrvogRadnogLista:NazivZadnjegRadnogLista!A1)

Vodi računa gde ti se nalazi list na kom sabiraš, da nije između prvog i zadnjeg radnog lista koje navodiš u formuli. Postavi ga ili pre prvog ili posle zadnje radnog lista.

Kao sto i rekoh u prvoj poruci, nije mi problem da saberm sve vrednosti kroz sve sheet-ove. Ima tu nekoliko nacina, kao sto je i ovaj tvoj...ali treba mi nacin kako da saberem izmedju zadatih sheet-ova...hvala ti svakako
[ ib.kroki @ 12.11.2024. 18:36 ] @
1/ Sabiranje možeš vršiti tako što menjaš nazive prvog i zadnjeg radnog lista.

2/ Možeš postaviti prazne listove Početak i Kraj, pa ih ručno pomeriti da ograniče listove koje želiš sabirati i onda primenjivati formulu =SUM(Početak:Kraj!A1)

3/ Ako hoćeš da se nazivi prvog i zadnjeg lista upisuju u ćelije, onda je potrebno da u nekoj od ćelija formiraš tekst kako treba da glasi formula i da taj tekst pretvoriš u funkciju, a zatim primeniš to u željenom polju. Fajl sa opisom u prilogu.
[ sergiles @ 14.11.2024. 22:16 ] @
to je to...vrlo jednostavno...hvala na pomoci