[ aleksim @ 13.11.2024. 13:22 ] @
| Poštovane kolege,
Pre neko veče sam otvorio neki crtež, CATDrawing, i hteo sam da modeliram novi part. Odem na Start, Mechanical Design, Part Design - kad otvori mi 3D model čiji je crtež već bio otvoren u CATIA V5. Prijatnog li iznenađenja... Nego da li sam ja "neobavešten" da ovo postoji odavno ili je to tek od nedavno moguće? |
[ NePitajteMene @ 03.12.2024. 22:09 ] @
Nije moglo niti ce moci...jedino ako nisi slucajno sa Edit->Links pa Open otvorio 3D model linkovan sa tim prethodno otvorenim crtezom (govorim za V5 verzije, za 3DExperience ne bih znao)...
Crtez zna za model, ali model ne zna za crtez (dete zna roditelja, ali roditelj ne zna dete)
[ aleksim @ 04.12.2024. 19:08 ] @
Ne, nisam ništa radio sa Edit -> Links. Proverio više puta i dešava se baš onako kao što sam naveo u prvoj poruci-pitanju:
Modeliram part (Part1.CATPart), snimim ga, onda naporavim crtež (jedna projekcija, nebitno) tog dela, snimim pod istim imenom (Part1.CATDrawing). Ugasim CATIA V5, pokrenem CATIA V5 ponovo, otvorim crtež Part1.CATDrawing, onda Start, Mechanical Design, Part Design - otvara se Part1.CATPart.... Ne znam kako ali je tako...
CATIA V5-6R2018
[Ovu poruku je menjao aleksim dana 04.12.2024. u 22:23 GMT+1]
[ aleksim @ 06.12.2024. 06:36 ] @
Provereno i na CATIA V5R20... Ista situacija....
[ aleksim @ 06.12.2024. 17:39 ] @
Još jedna "kvaka":
Ako je iz nekog razloga potrebno da imate sačuvane crteže sa izmenama, a ti crteži sa izmenama su linkovani na isti Part, e onda nema ništa od "prepoznavanja" i otvaranja parta na osnovu otvorenog crteža (pod izmenama podrazumevam, recimo, promenu tolerancije neke kote na crtežu).
U takvim slučajevima, snimam i 3D model i odgovarajući crtež pod istim imenom i odgovarajućom izmenom.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.