[ bordzija @ 18.11.2024. 12:34 ] @
U dugom svetlu sam jedva napipao da je h1sijalica nova - felerična. Nije zapunktovana dobro na masu.

Ovako iskrivljena radi ali, ja bih je zapunktovao ili zalemio. Može li lem da drži ili će se istopiti kalaj?

Da probam preko akumulatora kratkim spojem da je zapunktujem tankom žicom?

Inače je sijalica Narva izbegavajte ih.

[ Java Beograd @ 18.11.2024. 12:46 ] @

[ radicmx @ 19.11.2024. 07:30 ] @
Kazu za Lucas
Lucas, Prince Of Darkness

* The Lucas motto: "Get home before dark."
* Lucas is the patent holder for the short circuit.
* Lucas - Inventor of the first intermittent wiper.
* Lucas - Inventor of the self-dimming headlamp.
* The three position Lucas switch - Dim, Flicker and Off.
* The Original Anti-Theft Device - Lucas Electrics.
* Lucas is an acronym for Loose Unsoldered Connections and Splices
[ Java Beograd @ 19.11.2024. 07:45 ] @
Mislim da je nastala zabuna.

Ovo nije proizvod koji ja preporučujem / prodajem / reklamiram / tvrdim da je dobar.
Ova slika je sa prvog linka, koji je google vratio, kao rezultat na search "sijalica fara h1"

Poenta je u sledećem: i da je 2x ili 3x skuplja sijalica nekog drugog brenda, to je toliko jeftino da se nikako ne isplati trud i vreme zamajavanja i wtf popravljanja (!) neispravne sijalice.

Evo pretrage kod Silux-a, on line prodavca auto delova
[ Living Light @ 19.11.2024. 07:48 ] @
Hahaha,
Extra komentari i "pohvale" za Lucas :)
-----------------------------------------
Citat:
bordzija:[/url] Može li lem da drži ili će se istopiti kalaj? [/url]

Ne moze da se zalemi, nije to resenje Bordzija.
Materijal koji treba da se zalemi nije za to,
a i šta če Lem na toj temperaturi.

Punkt je resenje.

[ Java Beograd @ 19.11.2024. 07:50 ] @
Citat:
Living Light: Punkt je resenje.
Kanta za đubre je rešenje. I nova sijalica, od 2€
[ radicmx @ 19.11.2024. 08:00 ] @
[quote]Java Beograd:
(Mislim da je nastala zabuna.

Ovo nije proizvod koji ja preporučujem / prodajem / reklamiram / tvrdim da je dobar.
Ova slika je sa prvog linka, koji je google vratio, kao rezultat na search "sijalica fara h1")

Ne brini Java. Video sam Lucas pa nisam mogao da odolim..
Pozdrav
[ Living Light @ 19.11.2024. 09:24 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
Living Light: Punkt je resenje.

Bordzi voli da svojericno opravi.
Ako nema druga posla,
a u radionici je, sto da ne,
1 minut posla.
Znaci satnica mu dodje
2€ x 60 min = 120€/h

Ovako mora go radnje ...

[ zeoN_Rider @ 19.11.2024. 10:31 ] @
Ma dokon čovek, čuj da se zalemi žica pa kad plane auto onda kuku lele!
[ zeoN_Rider @ 19.11.2024. 10:54 ] @
Citat:
Java Beograd:

Bala baš!
[ bordzija @ 19.11.2024. 16:59 ] @
Ma niste vi mene razumeli ja jednostavno hoću da zapunktujem tu sijalicu jer dok pada kiša nemam pametnija posla uveče :)
[ zeoN_Rider @ 19.11.2024. 17:21 ] @
Da zaboravih da je hladno te kališ open nije aktivan 🤔😂😃
[ bordzija @ 19.11.2024. 18:30 ] @
Inače imam i rezervnu ali ova je potpuno nova felerična jbg

A evo i kako može jednostavno da se zapunktuje nešto. Po meni može običnom spajalicom za papir koja se poveže na aku i samo pecne :)

https://youtu.be/yYivIldvS6o?feature=shared
[ bordzija @ 19.11.2024. 18:36 ] @
Još nešto da dodam tih h1 sijalica ima 23w, 32w i 55w.

Stavio sam projektorske farove na ladu i ove od 23w odlično osvetljavaju put. Sad smo u fazi da nabavimo led h1 sa alija

[ Java Beograd @ 20.11.2024. 08:33 ] @
Citat:
bordzija:Ma niste vi mene razumeli ja jednostavno hoću da zapunktujem tu sijalicu jer dok pada kiša nemam pametnija posla uveče :)

Ma razumeli smo te.
Ali, ta popravka sijalalice, podrazumeva i montiranje iste u far, što je uvek smor (i opet, i opet), i onda jbg - punktovano popusti, pa u toku vožnje opet ostaneš bez farova.

Dakle: DA, popravljaj, lemi, punktuj - radi šta 'oćeš.

Ali u far stavi novu, ispravnu da ti se ne desi da na putu budeš nebezbedan.
Punktovanu, popravljenu stavi u neku kutijicu i čuvaj.
[ Living Light @ 20.11.2024. 08:55 ] @
Citat:
bordzija: Stavio sam projektorske farove na ladu i ove od 23w odlično osvetljavaju put.

kako je sad 23W dovoljno da osvetli put, pa nek je i 2 x 23W,

kako?

pa, kud vozis ti?
[ zeoN_Rider @ 20.11.2024. 13:31 ] @
Citat:
Living Light
pa, kud vozis ti?

A kud' bi vozio čovek od 73. godine, po kraju i do pijace i nazad!
[ djoka_l @ 20.11.2024. 13:40 ] @
Stvarno se naježim kaa vidim ove "sam svoj majstor" postove bordžije.

Tipa, smisliće da stavi ekser umesto nove patrone za osigurač od 50 dinara...
[ bordzija @ 20.11.2024. 14:58 ] @
Citat:
Living Light:
Citat:
bordzija: Stavio sam projektorske farove na ladu i ove od 23w odlično osvetljavaju put.

kako je sad 23W dovoljno da osvetli put, pa nek je i 2 x 23W,

kako?

pa, kud vozis ti?

Bez problema projektorski farovi sa daleko slabijim sijalicama osvetljavaju put. Nema rasipanja u tome je fora. Ispod linije snopa, sve ispod je kao dan. Bukvalno je čarobno!
[ radicmx @ 20.11.2024. 15:26 ] @
djoka_l:

Kad sam trazio ono za Lucas. Jedna od tih sala je vezana za zamenske osigurace.

https://www.mez.co.uk/lucas.html
[ mjanjic @ 20.11.2024. 20:10 ] @
Kad si već pomenuo to, davno sam video ovaj poster, jedva ga nađoh na internetu - Ruska dioda :)

Izvor (u jednom od komentara): https://www.reddit.com/r/elect...le5n/light_emitting_resistors/
[ bordzija @ 20.11.2024. 20:24 ] @
To tako izgleda kada svi u zgradi ugrade protočne bojlere, pojačaju osigurače i tuširaju se pre spavanja :)
[ Living Light @ 20.11.2024. 20:46 ] @
Citat:

A kako prolazis Tehnicki pregled sa tim farovima?
[ zeoN_Rider @ 20.11.2024. 23:21 ] @
Citat:
Living Light: A kako prolazis Tehnicki pregled sa tim farovima?

Zar ta baraka može da se registruje?
[ Java Beograd @ 21.11.2024. 07:54 ] @
Citat:
bordzija:To tako izgleda kada svi u zgradi ugrade protočne bojlere, pojačaju osigurače i tuširaju se pre spavanja :)

Ovako nešto se desilo u zgradi pored moje, pre više godina, kad im u sred zime prestalo da radi centralno grejanje.

Svako je našao po nekoliko izvora toplote tipa: kalorifer, uljani radijator, kvarcna peć - pa je instalacija (koja nije predviđena za grejanje na struju) spaljena!
Ostadoše bez struje petnaestak dana, dok se to sve povadilo, zamenilo, sredilo ...
[ bordzija @ 21.11.2024. 13:12 ] @
Najnormalnije prolazi teh pregled, originalni fabrički farovi sa projektorima koji su se ugrađivali u ovaj model. Misliš zbog sijalica? Imam ih raznih jačina tako da ću led sijalice menjati običnim pred teh pregled ako bude problem.
[ jolemisa @ 21.11.2024. 15:47 ] @
Moze.Ja sam lemio klasicnu sijalicu E27,koja se greje veoma mnogo na grlu,ali istraje bez problema.
[ bordzija @ 21.11.2024. 19:15 ] @
Super da ne eksperimentišem sa punktovanjem. Stavio sam sve h1 55 vati halogene u farove i još jedna mi izgleda prekida! Da ne veruješ! Ovaj put philips 55w se raspunktovala!

Pa da svaka obična sijalica je lemljena na grlu.
[ Living Light @ 24.11.2024. 22:05 ] @
uspesno se lemi i hvata kalaj
na/za same prikljucke na sijalici u ekperimentalne svrhe,

ali onaj "pleh" od kucista H1 nije valjano hvatao kalaj.

Ne bi se ja igrao sa Prednjom rasvetom na kolima zbog "dal može se zalemi"
Ne mora nista lose da se desi,

ali,

izgubiti pola 50% svetla nocu, po kiši,
pa u mraku dizi haubu, pa drndaj H1 sijalicu i kablove da "uhvati kontakt"

eee da mu jm.

[ Java Beograd @ 25.11.2024. 07:38 ] @
Citat:
Living Light:  izgubiti pola 50% svetla nocu, po kiši, pa u mraku dizi haubu, pa drndaj H1 sijalicu i kablove da "uhvati kontakt" eee da mu jm.
Eeee, ali ako uspe da uštedi 170 din, možda se isplati!
[ Living Light @ 25.11.2024. 07:46 ] @
Jedno je,
Ako pokusa da vidi može li to, u garazi, radionici itd.

Drugo je koristiti to u saobracaju.
Totalno nesigurno pa jos i nepotrebno.
Kao da vozis auto Bez rezervne gume pa jos i nista ne vidis nocu.

Samo fali da pokupis nekog pesaka, biciklistu ili udaris u neosvetljen špediter ili traktor.
[ zeoN_Rider @ 25.11.2024. 07:58 ] @
Ili ne vidi žensku koja stopira!
[ Living Light @ 25.11.2024. 08:03 ] @
Bordzija se ne bavi "prevratom" u braku.
On uredno kosi travu i svaki dan pere Ladu.
[ Java Beograd @ 25.11.2024. 08:08 ] @
Citat:
Living Light: Samo fali da pokupis nekog pesaka, biciklistu ili udaris u neosvetljen špediter ili traktor.
Nebitno. Ušteda od 170 din opravdava takve žrtve.
[ zeoN_Rider @ 25.11.2024. 08:12 ] @
Citat:
Living Light:
Bordzija se ne bavi "prevratom" u braku.
On uredno kosi travu i svaki dan pere Ladu.

Da, da, ćora vid'o a muta mu rek'o! 😃📸
[ Living Light @ 26.11.2024. 06:37 ] @
ne znam ja, ko je Tuta, ni ko je Muta,

Citat:
zeoN_Rider: Ili ne vidi žensku koja stopira!

jel skupljaš ti te stoperke ili si samo čuo da One postoje ?

Kakve sijalice koristiš u farovima na kolima ?

Od koliko su "sveća" ?
[ zeoN_Rider @ 26.11.2024. 07:18 ] @
Citat:
Living Light
Kakve sijalice koristiš u farovima na kolima ?

Ksenon, naravno!
[ Living Light @ 26.11.2024. 07:30 ] @
što te Xenonke ne volem, to Drečavo-hladno Belo svetlo,
izbijaju oci i idu zuze od njih ovima što ti idu u susret,

A kako auto prolazi tehnički pregled?

Ili su možda te Xenonke bile u tvom autu u Originalu Fabrički ugradjene ?
[ zeoN_Rider @ 26.11.2024. 07:49 ] @
Sve je pod kontrolom što se tiče TP-a.
[ bordzija @ 26.11.2024. 14:05 ] @
Nisam uspeo da zalemim h1 sijalicu jer metal mnogo brzo odvodi kalaj. Nabudžio sam je da radi pa neka bude rezerva broj 2.

Za neke maglenke recimo koje ću isto da nabavim kada nalete džabe.

Poručene h1 led preko alija 8$ dva komada.

Ima i refil tih led dioda da se uzme 12 komada 15 evra.
[ bordzija @ 26.11.2024. 14:10 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Ksenon, naravno!

To je demode odavno, menjaj to hitno za led sijalice 😋
[ zeoN_Rider @ 26.11.2024. 14:22 ] @
Ma dušmani ne daju, al' 'oću sigurno....👍🍻
[ Java Beograd @ 26.11.2024. 14:24 ] @
Citat:
bordzija:Ima i refil tih led dioda da se uzme 12 komada 15 evra.
Ponuda paketa od 12 komada "refil" dioda znači samo jedno: crkava svaki dan po dvaput.
[ bordzija @ 26.11.2024. 16:31 ] @
Drugar ih je kupio pre godinu dana i evo rade i dan danas. Njegovu fotografiju sam okačio mi smo tek poručili. Ne moraš da budeš ljubomoran i ti ćeš jednog dana voziti auto sa projektorskim led farovima 🤗
[ Living Light @ 26.11.2024. 17:03 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
bordzija:Ima i refil tih led dioda da se uzme 12 komada 15 evra.
Ponuda paketa od 12 komada "refil" dioda znači samo jedno: crkava svaki dan po dvaput.

'el moze za mene sa jeftinijom
ulaznicom malo objasnjenje?

- Šta znači "Refil LED" ???

Jel to neko dopunjavanje da se produzi
neki NIZ, neka grupa Dioda,
ili vec sta?

Pitam da ne skitam ...
[ bordzija @ 26.11.2024. 17:16 ] @
Kupiš led sijalice kao na prethodnoj strani i kada crkne otvoriš i zameniš led diodu

[ Living Light @ 26.11.2024. 17:36 ] @
cek, cek,
Dobijas rezervne LE-Diode.

Ako neka crkne, menjas je ali kako?

To treba da se zalemi?

pa kako ce to da zameni neko
ko nema lemilicu niti zna da lemi?
[ bordzija @ 26.11.2024. 17:41 ] @
Odšrafiš dva šrafa, zameniš led diodu i voziš dalje. E sad ako to traje nekoliko godina onda je cim jer će biti džabe za neku godinu.

Nemam pojma dal se lemi ili utakne ima gi raznih 🤔

https://vi.aliexpress.com/item...21rec%21FI%21%21ABXZ&_gl=1*8vyz3f*_gcl_au*MzI5MjI4OTAwLjE3MzAyMzg5NTY.*_ga*NTc4Mzc2MTE3LjE3MzAyMzg5NTY.*_ga_VED1YSGNC7*MTczMjM2NTE0OC4xMy4xLjE3MzIzNjUzNjcuNDYuMC4w
[ bordzija @ 10.12.2024. 12:52 ] @
Stigle nove h1 led sijalice sa aliexpresa. Piše 200 wati pa to će da seče noć!

Dioda se menja lako a telo od aluminijuma se zadržava. Pločica na kojoj je led dioda je ujedno i konektor sa donje strane za +
[ Living Light @ 11.12.2024. 08:14 ] @
Sa tim neces videti 'prirodno'.

Bordzi, imaš li uopšte Predstave,

- šta znači 200 Wati LED, i koliko se GREJE (kada bi bilo stvarno 200Wat, a NIJE) ???

Ako se far ne zapali u Avgustu (na +40C⁰) onda ce da crkne ranije u Julu 😉

2) 200W na 12V je 16,6 Ampera po Sijalici.
Dve takve 'LED-Ringle' od 200W su 400W (skoro pola KiloWata), a vuku 33 Ampera !!!

Imas li u kolima INSTALACIJU (kvadratura/poprecni presek provodnika) da podnese takvu Budđžđdžđoootinu ?
-----------------------------------

Obratiti Paznju na ponasanje! --- pre nego kupiš 3 Vatrogasna aparata za Ladu !
-----------------

ajde,

- i Ne "Klepeći Nanulama", sa tehničkim Podacima, ... i na Tarabi Piše ...

Sve je To: tehnika za poželeti (a i Policija baš voli TAKVE Sačekuše, kao i Tehnički pregled):

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-d9-led-headlight.html

Bacaj to ili vračaj to Aliju ...

[ branko tod @ 11.12.2024. 10:40 ] @
AILEO Led H1 6000K po onome što može da se nađe po netu su realno 20 do 25W
inputa po jednoj sijalici. I sa 20W to će se grejati dosta i verovatno se neće proslaviti
baš nekim dugotrajnim radom. Pri toj povišenoj temperaturi ne treba očekivati da će
se dobiti preko 100 Lumens/Watt inputa. Očekivani svetlosni tok je 2000 Lumena po
jednoj sijalici.

[ bordzija @ 11.12.2024. 15:08 ] @
I sa 23 vata halogenkama h1 ovi projektorski farovi sasvim solidno osvetljavaju put pa će ove led izvrsno završiti posao bez mnogo usijavanja. To je prosta logika i još su farovi oprani iznutra i vraćeni na fabrički kvalitet novih.

Drugar ima iste takve i oduševljen je kako rade. U projektorskim farovima su perfektne led sijalice i nema nikakvog rasipanja i zaslepljivanja automobila iz suprotnog pravca.

Naravno halogenke će biti spakovane i uvek pri ruci ako bude neki probl za tehnički pregled.

Vizuelno ne može da se vidi razlika sem da se rasturi far.
[ mjanjic @ 11.12.2024. 15:18 ] @
Ne verujem da su te LED električnih 200W, već osvetljavaju kao halogena od 200W, pošto slično piše za sobne LED panele i drugu kućnu rasvetu, pored realne snage često piše i ekvivalentna snaga osvetljenja u poređenju sa klasičnim sijalicama (pa, na primer, 18W LED osvetljava tipa kao 150W klasična sijalica).
[ bordzija @ 11.12.2024. 22:51 ] @
Ugradio, jedan far odmah otkazao tj instalacija. Otprilike imaju po 10 vati maksimum po sijalici. Vuče na plavo, slabo svetli. Ugradio ja obe radile, pipnuo far prstom da namestim poklopac ugasiše se oba fara pa je ovaj drugi proradio a ovaj što sam čačkao nije. Osigurači ok, sijalice ok ali taj far ne radi. Ruski smrad kineski krš.

Ovako svetli jedan far:

Pošto me bole leđa nisam više mogao da se bakćem, da tražim glinericu itd. A ko za inat uzmem da ugrađujem na parkingu ikee 🤣
[ bordzija @ 11.12.2024. 23:05 ] @
Ovako deluju belo ali vuku na plavo

[ ackopk @ 12.12.2024. 09:40 ] @
Preporucujem da probate led sijalice sa socivom na sebi, ugradjivao sam prijateljima, to sija perfektno, nema rasipanja, nema da smeta drugima. Perfektna stvar.

[ bordzija @ 12.12.2024. 12:37 ] @
Ništa ventilatori to ne dolazi u obzir. Mislim i ovo je pristojno za dva fara i rasterećuje alternator i akumilator.

Ovo je gadnjikavo jer malo vuče na plavo.
[ mrkabrka @ 12.12.2024. 20:34 ] @
Uzmes od 4000 K ....
[ bordzija @ 12.12.2024. 23:46 ] @
Ne uzimam ja više ništa od usrhanih kineza, drugar koji je uzeo sve 4 h1 jedna je crkla. Kaže tri meseca radila. Najverovatnije vraćam obične halogenke.

Nema od 4500k svi prodaju 6500 i šatro belo.
[ bordzija @ 12.12.2024. 23:49 ] @
I crkao mi relej kontrole sijalica, ne radi mi zato jedan far smrdljivi kinezi prevaranti 😡
[ Living Light @ 13.12.2024. 01:39 ] @
Citat:
bordzija:I crkao mi relej kontrole sijalica, ne radi mi zato jedan far smrdljivi kinezi prevaranti

Cek, cekaj Bodzi,

Taj rele za koji ti kazes da je za "Kontrolu sijalica",

Na Sta konkretno mislis da taj Rele radi ?

Da li Rele:

1) samo vrsi ukljucivanje i iskljucivanje sijalica (znaci samo ON/OFF),

2) ili, vrsi ON/OFF, ali pored te uklj/isklj funcije Ima i kontrolu tj. PROVERU (merenje) STRUJE koje "vuku" (troše) sijalice
pa na osnovu merenja TE Struje sijalice, .. proglašava moguce situacije za Sijalice, a to su:

a) Ispravno,

b) Neispravno (kada je prekid u samoj sijalici)

c) Preopterecenje (što opet u suštini znaci: NEispravno)

ne znam kako je u tvom autu to rešeno pa mogu samo da pitam:

- Da li ovo gore opisano ima ikakve veze sa tim tvojim "Releom za KONTROLU Sijalica?

pOz

[ bordzija @ 13.12.2024. 03:21 ] @
Ima veze, glupa lada ima neku budalaštinu kao panel na kome signalizira otvorena, vrata, sijalice, ako fali tečnosti, ulja. E vidim da rusima kada svirne taj relej ne rade žmigavci, pozicija, svetla itd. Da ne veruješ svojim očima i ušima kakvi debili 😐

[ bordzija @ 13.12.2024. 03:37 ] @
Proklet bio ludak koji je ovo smislio i stavio! Bukvalno sve može da otkaže!

https://youtu.be/E4cIsfYSJ1o?feature=shared
[ radicmx @ 13.12.2024. 03:59 ] @
Obicno se i dele svetla, levo na jedan osigurac a desni na drugi. Da nisi plus gurnuo negde na masu kad si cackao svetla dok rade, to se desavalo i meni. Npr nocu kad hocu da na brzinu da promenim sijalicu...
[ bordzija @ 13.12.2024. 12:42 ] @
Ma jok radilo je i odjednom prestalo. Nisam lud da čačkam sa upaljenim farovima to se zezneš jednom u životu. Sve montirao i odjednom se ugase oba, posle par sekundi proradi ovaj jedan koji sad radi a ovaj drugi mrtav. Nema plus. Proverim sinoć glinericom releji ok, osigurači ok, crko relej za kontrolu sijalica. Odem na yt a taaaamo more rusa kuka plače, budži i menja relej. Taj relej kada ode ne radi ti jedan far, oba kratka, oba duga, pozicija ili rikverc ili štop. Izgori. Onda rusi izbace i uvaje džampere pa sve dalje radi sem tog sistema za proveru nivoa ulja, antifriza i sijalica. Inače svira non stop za sve i svašta ničemu ne služi. Danas ću da savijem žicu i premostim.

https://m.youtube.com/watch?v=E4cIsfYSJ1o

Još se ja lomatam sa ruskim katastrofa. Rus sve što je dodao na auto ne valja qrtzu. Pitao brata rusa na yt u 5 ujutro on mi odmah odgovorio ❤️
[ radicmx @ 14.12.2024. 05:06 ] @
Ja sam imao Punto. Oborena svetla ko pozicije i jos kad crkne jedno. Ostavim upaljeno svetlo da bar malo vidim, ali sam jednom naslonio na masu. Ali nema veze, znam gde su osiguraci...

Lici mi kod tebe da je mozda ta LED bila u nekom kratkom spoju pa zeznula te (releje).
[ Living Light @ 14.12.2024. 06:37 ] @
Citat:
bordzija: lada ima neku .... kao panel na kome signalizira otvorena, vrata, sijalice, ako fali tečnosti, ulja.
E vidim da rusima kada svirne taj relej ne rade žmigavci, pozicija, svetla itd.

Eee, hvala ti.

Sad razumem sta znaci i na sta se misli kada se kaže: "Rele za Kontrolu sijalica"

To je (kako ja kapiram) jedan malo Specifičniji Sklop, u Kucistu koje je malo vece (ili duplo) od običnog Auto-Relea.

A to malo čudo u suštini nadzire:

1) Struju kroz sijalice dok su one pod naponom.
a to znači: Nadzire/Registruje Potrošnju (ili struju) Kroz sijalice,
pa ako Sijalica DOBIJA NAPON a nema Struje kroz nju ---- Onda javlja nekom malom lampicom (ili sa malom LED) da je ONA RIKAVELA.

2) nadzire Prekidač na vratima (na 2 ili 4 vrata) i "Gepeka" (5-vrata) i NE GASI CRVENU LAMPICU DOK su Vrata OTVORENA

3) nadzire kontakte prekidača NIVOA KOČIONE TEČNOSTI --- pa ako je nivo niži od MIN onda javlja grešku.

4) nadzire NIVO RASHLADNE TEČNOSTI U sistemu za hladjenje. Ako je ispod MIN JAVLJA GREŠKU.

kod nekih Auta:
5) nadzire ISTROŠENOST KOČIONIH PLOČICA kod Diskova, pa AKO SU "TANKE" --- javlja gresku.
----------------------------------------

A kod ovih NOVIJIH MODELA AUTA to je Ludilo Šta svašta ume da javlja,
ali To več ne ide iz "Pametnog relea za Nadziranje Sijalica" nego iz Centralnr Jedinice sa Zilion Đidža-Bidža.
---------------------

aj pa zdra'o,
[ bordzija @ 14.12.2024. 13:25 ] @
Tačno tako neka vrsta unimera ali to na ladi izgleda ludo jer se sve drži ko babini zubi pa trepće i svira non stop. Pre oko mesec dana je počeo da pišti i ciči u vožnji pa sam pokušao da ga iščupam na semaforu ali je džek betoniran. Ionako me iritira pa ću da ga zaobiđem džamperima. Nov je 1300 din pa da se zapali ponovo.

Ta druga sijalica je radila probaću je ponovo direkt na akumulator. Bolje voltmetar da su joj stavili nego ovo vnago. Taman zauzeli mesto za muziku. Slepci. Pregori i ostaneš bez farova. Da ne veruješ.
[ bordzija @ 14.12.2024. 13:27 ] @
Kod tog punta skuneš farove, potopiš u kadu i opereš elektrostatičku prašinu. Dobro promućkaš i ispereš. E sad ako je loš hrom ugradiš morimoto projektore.
[ radicmx @ 14.12.2024. 15:23 ] @
Skidao farove, par puta. okretao reflektor kontra jer je donja strana bila u boljem stanju pa na kraju pokusao i neku (elektrolizu, galvanizaciju ili kako se vec zove)...
Ubacio na kraju neke polovne farove u boljem stanju od mojih.
Prodao sam Punto jer mi je trebao auto sa 5 vrata... Novome vlasniku sam rekao da su farovi losi i pokazao stari.
Ti polovni su imali isti problem ali manje nego stari farovi.
Nisam znao za te morimoto projektore, mozda bih pokusao to.

[Ovu poruku je menjao radicmx dana 14.12.2024. u 16:40 GMT+1]
[ zeoN_Rider @ 14.12.2024. 15:52 ] @
Citat:
bordzija:
Pitao brata rusa na yt u 5 ujutro on mi odmah odgovorio ❤️

Normalno kad' ste dokoni....
[ bordzija @ 14.12.2024. 16:22 ] @
E sad dokoni, žena i ja radimo online i to kada ima posla, nismo bili te sreće da se zaposlimo u nekom jkp sns preduzeću za zapošljavanje.

Radicmx@ ja sam to rešavao pre 20 god sa staniol folijom :)
[ bordzija @ 14.12.2024. 16:33 ] @
Evo kako jednostavno može da se punktuje pomoću akumulatore i eksera:

https://youtu.be/zF8BM4Rrg4g?si=h0XB7P9N7VMEOPP3
[ zeoN_Rider @ 14.12.2024. 18:38 ] @
Citat:
bordzija:
E sad dokoni, žena i ja radimo online i to kada ima posla, nismo bili te sreće da se zaposlimo u nekom jkp sns preduzeću za zapošljavanje.

Ma suze mi pođoše!
[ radicmx @ 14.12.2024. 18:45 ] @
Citat:
bordzija:
Radicmx@ ja sam to rešavao pre 20 god sa staniol folijom :)

Pokusao i ja sa nekom folijom, bilo je bolje ali sam na kraju ugradio drugi polovan far jer je imao ispravan onaj motoric za nivelaciju...
[ bordzija @ 14.12.2024. 21:48 ] @
Ja proverio relej kontrole lampica i ispravan je, tako da i dalje nemam pojma kako i zašto se izgubio plus sa jednog fara. Glupa lada jbg. Sve ispravno a far nema plus.
[ radicmx @ 15.12.2024. 08:13 ] @
Koja je oznaka tog releja. Gledao sam po internetu za takav slican i kontrolise samo sijalice pozicije..

Mislim imaju i drugi takve razne pakete elektronike i releja u jednom kucistu koje nazivaju samo releji.
Nije to njihov izum..

[ bordzija @ 15.12.2024. 13:34 ] @
Modul kontroliše: pozicione sijalice, žmigavce, štop svetla, nivo ulja, nivo rashladne tečnosti, nivo tečnosti za brisače prednji i zadnji posude. I kada to sve ima ili radi on svirka ili zzzzuji 🤪

Rusi pominju i tablu sa osiguračima koja isto pravi probleme jer ima onu glupu rusku štampanu ploču sa bakarnim listićima nedaj bože nikome!
[ bordzija @ 15.12.2024. 14:53 ] @
Evo je i šema: posle releja struja se račva na dva osigurača i ide na levi i desni far. Na osiguračima imam na faru nema struje. Besmisleno skroz.

I to je bila situacija da su se oba fara odjednom ugasila a da je vozačev odjednom proradio.

Bbesmisao.

[ radicmx @ 15.12.2024. 17:31 ] @
Koliko vidim modul kontrolise 6 sijalica 2*4W 2*5W i 2*21W. Nisam video zujalicu unutra na slikama sa neta.
Mozda kad upali lampicu na tabli, signal dobije i neka zujalica u autu..
A oborena svetla pali obican relej (u kutiji sa osiguracima i relejima). ako je proradilo vozacevo svetlo relej je ok.
Kvar je od osiguraca (kazes da je ispravan) ka sijalici.

Tu bakarnu stampu sam vidjao i kod drugih. Zna biti problem ali i novije table od boljih marki znaju praviti probleme..
Verujem da se pojavio neki kratak spoj pa se ugasila i druga sijalica, dok nije nesto prekinulo dotok struje ka neispravnoj sijalici.
Proveri jos jednom osigurace tu semu sam video na netu za Moskvic, mozda je osigurac pod drugom oznakom ali verujem isto od 10A.
[ bordzija @ 15.12.2024. 17:39 ] @
Da ali: kada sam montirao obe h1 sijalice u farove upalio sam svetla. Radila su 2-3 minuta i onda su se oba ugasila pa posle sekund je proradilo samo vozačevo. Suvozačevo ne dobija plus. Čudno mi je da oba fara prestanu eto to me buni. Pomislio sam da ima još neku elektroniku koja prati i možda gasi ako ne prepozna sijalicu. Toga nema koliko mi se čini ali i dalje nema plusa za kratko svetlo na džeku koji ide u far.

Premeštao sam i releje i osigurače isto. E sad još da proverim vrednost osigurača možda je neko stavio mnogo jače pa je izgorela štampa table. Ne vidim šta bi drugo moglo da bude probl.

Naleteo sam na yt gde je rus imao isti probl i zamenio osigurač sve proradilo. Isto je petljao releje.

U krajnjem slučaju premostim žicom sa levog na desni ionako led sijalice vuku 20 vati plus minus. Ali onda ubuduće može samo led.

Glup auto sa glupim problemima jbg.
[ radicmx @ 16.12.2024. 07:42 ] @
Citat:
bordzija:
pipnuo far prstom da namestim poklopac ugasiše se oba fara pa je ovaj drugi proradio a ovaj što sam čačkao nije.

Mislio sam zbog ovog da je problem negde kod fara.

[ bordzija @ 16.12.2024. 14:08 ] @
Sve pregledao ali jednostavno na spoljašnjem džeku koji ulazi u far nema plus. I to kada se izdešavalo oba fara su se ugasila pa samo jedan upalio. Besmisleno skroz.
[ bordzija @ 21.12.2024. 14:32 ] @
Evo jedne crknute led h1 sijalice. Nema tu sreće vidim ja.

[ bordzija @ 30.01.2025. 21:01 ] @
Neko stavio 10A osigurače umesto 7,5A. Izgorela štampa table osigurača. Rasturio, prelemio i ko novo. Sad sevaju oba fara ko munje. Razmišljam se da stavim termalnu pastu za procesore na spoj sijalice i šolje fara?

[ Living Light @ 31.01.2025. 07:48 ] @
Čuj neko?

A ko?

Pa Ti.
------------------

Msm, Ipak rešenje je:

- Termalna pasta na spoj izmedju Tebe i Zemlje.

d' s' malo O'ladiš,
[ bordzija @ 31.01.2025. 08:13 ] @
Što bi ja stavljao znam samo da su davno pre bile jače sijalice i da je bio neki problem sa instalacijom. Vidim da je ploča osigurača već krpljena pretpostavljam da je neko stavio i jače osigurače. Vidim i na drugim mestima jače pa treba da kupim i promenim. Nikada ih nisam ni gledao do sada. Ljudi stave šta imaju jbg. Skidali branik zadnji pa nisu spojili svetlo tablice. Sad to sve radi kako treba. Radila samo leva pozicija pomisliš motor

Juče sam neko vreme vozio ladu i shvatio da bi joj dobro došla neka muzika
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 09:03 ] @
Citat:
bordzija
Juče sam neko vreme vozio ladu i shvatio da bi joj dobro došla neka muzika

Dobro bi doš'o neki kršteni auto koji sve to fabrički ima!
[ Java Beograd @ 31.01.2025. 09:04 ] @
Razlika osigurača 7.5 i 10 nije prevelika. Ovaj prvi bi trebalo da podržava nešto manje od 100W a drugi oko 120W
Po svemu sudeći, štampana ploča je već bila "načeta", ili možda sa fabričkim felerom.
[ Java Beograd @ 31.01.2025. 09:13 ] @
Citat:
zeoN_Rider:
Citat:
bordzijaJuče sam neko vreme vozio ladu i shvatio da bi joj dobro došla neka muzika :)
Dobro bi doš'o neki kršteni auto koji sve to fabrički ima! :);)

Ma jok, Lada rulez.

@bordžija:
Sve šta ti treba je radio + bluetooth, uz hands free opciju za mobilni. Na Aliju od oko 20€, kod nas malo više.
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 09:22 ] @
Ma Ladu ni Ruje više ne voze, profinili se 😃📸
[ Java Beograd @ 31.01.2025. 09:24 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Ma Ladu ni Ruje više ne voze, profinili se 😃📸
Možda, ali to nije razlog da @bordži odustane od omiljenog prevoznog sredstva!
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 09:33 ] @
Citat:
Java Beograd: Možda, ali to nije razlog da @bordži odustane od omiljenog prevoznog sredstva!

To da, samo napred 🍟🍺👍
[ radicmx @ 31.01.2025. 09:56 ] @
To sa stampom se desava, mislim da je i bio kratak spoj negde.
Mozda da izbegavas kineske osigurace ako budes menjao ostale..
https://www.youtube.com/watch?v=apQU_VuJlFU
[ Java Beograd @ 31.01.2025. 09:59 ] @
A kako i gde da pojedinac kupi osigurače a da ne budu "kineski"?
[ radicmx @ 31.01.2025. 11:20 ] @
Ne mora bas u kineskoj radnji ili na aliexpress... pogotovo ne one sa tankim nogicama...
Moze na otpadu uzeti neku polovnu kutiju sa osiguracima sa nekog boljeg auta..
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 11:28 ] @
Citat:
radicmx
Moze na otpadu uzeti neku polovnu kutiju sa osiguracima sa nekog boljeg auta..

Sa boljeg, naravno 👍 samo ne sa keca i juga
[ bordzija @ 31.01.2025. 13:31 ] @
Ne može od keca i juga to su oni prastari, lada ima ove nove moderne haj teč luks.

Ima na aliju pločica pojačalo 250 din to sam mislio da ubudžim pa na bananicu da se spaja mobilni i eto multimedije :)

[Ovu poruku je menjao bordzija dana 31.01.2025. u 14:43 GMT+1]
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 13:45 ] @
Bolje pogledaj one ampove sa blutut prijemnikom!
[ bordzija @ 31.01.2025. 13:48 ] @
Nije mi funkcionalno bez džeka nemam antenu.
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 14:03 ] @
Antena je integrisana sa PCB-om!
[ bordzija @ 31.01.2025. 15:37 ] @
Jeste al slab je to domet, planirao sam kabl da motam oko šoferke :)
I sam mob ima slabiji domet kada je fm u pitanju.

Ali sad gledam ipak bi možda bilo funkcionalnije a i džel bi se potrošio posle nekog vremena. Videću šta ću i kako ću. U opticaju su i zvučnici za komp na 12v. Plug& play ispod sedišta.
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 17:40 ] @
Mislio sam na bluetooth prijem/predaja!
[ bordzija @ 31.01.2025. 17:59 ] @
To naravno svaki ima na ploči antenu ili eksternu žičicu antenu. Meni je ipak veći probl domet radio (fm)signala u autu. Pretežno bi se radio slušao pa onda strim. Ja ne znam kada sam mp3 slušao osim kada putujem kroz bosnu.
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 18:03 ] @
E tu već nemam odgovor, ne slušam FM a ni kroz Bosnu ne idem, samo Srbija! 🇷🇸
[ bordzija @ 31.01.2025. 18:12 ] @
Ajde valjda slušaš roditelje? Puste li te nekada iz srbije?
[ zeoN_Rider @ 31.01.2025. 18:53 ] @
Citat:
bordzija: Ajde valjda slušaš roditelje? Puste li te nekada iz srbije?

Roditelje nisam u mogućnosti da slušam jer su poodavno 2. metra pod zemljom i to na Novom groblju u Beogradu!
[ bordzija @ 31.01.2025. 19:53 ] @
Čudno, mislio sam da si klinac jbg izvinjavam se.
[ ZAS011 @ 01.02.2025. 00:38 ] @
Jedino je bordži podetinjio
[ Living Light @ 01.02.2025. 05:55 ] @
Citat:
bordzija: Ajde valjda slušaš roditelje? Puste li te nekada iz srbije?

Citat:
zeoN_Rider:Roditelje nisam u mogućnosti da slušam
jer su poodavno 2. metra pod zemljom i to na Novom groblju u Beogradu!

Citat:
bordzija: Čudno, mislio sam da si klinac jbg izvinjavam se.

Bordzi, Bordzi,
nas'o si starog, iskusnog Lava zeON_Ridera da čačkaš i bockaš.

Može Tata da ti bude! ..... - srećom pa nije.
-----------------------

Citat:
ZAS011: Jedino je bordži podetinjio

ZAS011,

Zoki,i nek si mu Rek'o 😉

Bordzija propituje Zeona: "Puste li te nekada iz srbije?"

ma Nee,
Niko žif, iz Srbije nije prešo granicu, osim Bordzije, jedino ON. SveCki čovek, nema šta.
Ostali u Srbiji sede kući, džodže u mestu, ne rade ništa i gledaju ceo dan pink 😂
----------------------
Inaće,
Dečko Bordzi je u:

Ponedeljak: Lidl Beograd Srbija,
Utorak: Lidl Hrvatska,
Sreda: Lidl Italija,
Četvrtak: Lidl Španija,
Petak: Lidl Grčka,
Subota : Lidl Rumunija,

Nedelja: Vikendica Fruška Gora, kosi travu s' AKU smart kosilicom iz Lidla,
a trava krenula da džiklja, korov do pupka a Baterija prazna.

Bordzija sveCki putnik, a zauzetost na Max 😉

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 01.02.2025. u 07:23 GMT+1]
[ Living Light @ 01.02.2025. 06:26 ] @
Citat:
Java Beograd:
A kako i gde da pojedinac kupi osigurače a da ne budu "kineski"?

https://www.elektrostar.rs/
[ bordzija @ 01.02.2025. 10:52 ] @
I on je mene podyebavao :)

Elem valjaju li ovi u mikroprincu? Iza ćoška mi je :)

30 dinara komad al su nagruvali cene jbt

https://www.mikroprinc.com/sr/proizvodi/osiguraci-blade
[ bogomoje @ 01.02.2025. 12:00 ] @
Citat:
bordzija:
To naravno svaki ima na ploči antenu ili eksternu žičicu antenu. Meni je ipak veći probl domet radio (fm)signala u autu. Pretežno bi se radio slušao pa onda strim. Ja ne znam kada sam mp3 slušao osim kada putujem kroz bosnu.

[ bordzija @ 01.02.2025. 14:58 ] @
Kupljeni novi osigurači sad ostaje osmišljavanje muzike (nemam zvučnike jbg) nešto ću da sklepačim.
[ radicmx @ 01.02.2025. 17:59 ] @
Mozes probati ovaj
https://www.kupujemprodajem.co.../169688381?filterId=4112011073

Ima FM tako da slusas radio ako se niko ne javlja. Inace postoji ekipa na PMR 446Mhz koja se cesto cuje, dosta ih je iz BG imaju i grupu...
Ali se mogu cuti i ovi iz Lidl-a. i oni koliko pricaju ovi iz BG koriste taj PMR446

Ja sam jedno vreme koristio u autu dok nisam kupio novi radio.
[ bordzija @ 01.02.2025. 19:36 ] @
Pa to imam na mobilnom takav zvuk hoću nešto malo ugodnije ipak. Moram da nađem neke fine zvučnike i da ih implementiram u ladu :)

Imam neki digitalni kasetaš sanyo ostao iz moje lade ali bih ipak da bude moderno za male pare. I ne kupuje mi se antena.

Ovaj modul je zanimljiv opet iebe me napajanje 5volti a lada ima 12v

https://youtube.com/shorts/KfkRHiDv96o?feature=shared
[ zeoN_Rider @ 01.02.2025. 19:48 ] @
I konačno dođosmo na Bluetooth kao što sam i predložio!
[ bordzija @ 01.02.2025. 19:56 ] @
Za ovo mi treba i napajanje 5v komplikuje mi celu sirotinjsku lada varijantu :)
[ zeoN_Rider @ 01.02.2025. 20:08 ] @
Ovo rešava problem, za probu:

[Ovu poruku je menjao zeoN_Rider dana 01.02.2025. u 21:23 GMT+1]
[ bordzija @ 01.02.2025. 21:00 ] @
Da ne spali ladu? Žena mi to nebi nikada oprostila...

43 dinara uklapa se u računicu :)
https://www.mikroprinc.com/sr/proizvod/7805

A jel može da se puni mob i radi ta pločica sa btooth i pojačalom? Da to sve vuče preko 7805?
[ zeoN_Rider @ 01.02.2025. 21:20 ] @
Pronađi koliko to malo sokoćalo maksimalno povuče struje pa da vidimo dalje, zato i napisah "za probu"!
[ bordzija @ 01.02.2025. 23:27 ] @
https://vi.aliexpress.com/item...de-0023-4744-a6bb-ad3a315296a5

1. Description:

This product is a stereo Bluetooth amplifier module. The Bluetooth version is 5.1

2. Features:

1>. The version is 5.1. It can be compatible with all mobile phones and Bluetooth adapters on the market.
2>. The distance is 15 meters in open space.
3>. It supports automatically connecting devices that have been paired and playing music automatically.
4>. F class power amplifier 5W+5W, high power output, over 8002 sound quality.
5>. It supports USB sound card, no drive, plug and play.
6>. Good sound quality, suitable for upgrading and refitting the idle sound box and DIY production.

3. Instructions:
1>. Support USB sound card, free drive, plug and play (normal lithium battery power supply situation).
2>. This product has dual 5W power amplifier circuit. It can not be used in addition to the power amplifier. The output of two amplifiers can not be connected in parallel or connected to the negative electrode, otherwise the power amplifier chip will be damaged.
3>. There are two 2-8 European and 3-10W speakers respectively, and 3 European 5W and 4 European 10W horn are used. The output is stereo.
4>. Maximum working current is 5V 2A, using 5V 2A or more voltage power supply, sound quality will be better.
5>.It is suggested that a 3.7-5V lithium battery (the lithium battery needs a protective plate! It can charge a lithium battery with a USB rechargeable battery, and the USB port can not be used as a power supply port.) or a 5V adapter be used for power supply. It can not use voltage and current unstable power supply, such as dry battery, portable charger, multi-function transformer and so on.
6>. When the Bluetooth board is installed, the antenna should not be close to the metal parts so as not to affect the transmission distance.

4. Operation:
Start the cell phone Bluetooth, scan the device, find the "DW-CT14+" to click connection.

5. Note:

The charging interface of this product is a current limiting charging mode without charge management. For your safety, be sure to use a regular lithium-ion battery with a protective plate, which can cause loss due to improper use.

6. Package list:

Main board + plug line
[ Java Beograd @ 02.02.2025. 11:59 ] @
Da ti dam jedan savet: okani se svih tih ugradnji i kupi prenosni bluetooth zvučnik.
Naravno, JBL Charge (3/4/5) je najbolje rešenje ali ima i jeftinijih varijanti.
[ bordzija @ 02.02.2025. 14:33 ] @
Skupo a sa cenom kvalitet zvuka ide dole. Ovako neki modul bi mi završio posao telefon bi automatski postajao multimedija u autu. Lada nema servo ko tenk da voziš pa ti još zazvoni telefon dok se parkiraš. Ne ide to nikako.
[ ademare @ 02.02.2025. 18:26 ] @
Pa ste ce ti Multimedija u tenku ?

Sednes za volan i Pevas , po mogucstvu Ruske Pesme
[ bordzija @ 02.02.2025. 18:46 ] @
E sad ne znam ruski... Znaš li ti koja je to muka proguglati neki deo ili problem?

Biće ovo super multimedija, za leto spremam klima uređaj od stiropor kutije u koju sipam led i raspalim ventilator

Imam i neki usb punjač za mob koji ću da rasturim i ugradim ako ne može ono gore da napaja pločicu koja vuče dva ampera. Ima još nekoliko modela. Ili ima blutut v 4.2 i 2x15vati ili 5.0 i 2x3vati.
[ Java Beograd @ 02.02.2025. 19:09 ] @
Citat:
bordzija:za leto spremam klima uređaj od stiropor kutije u koju sipam led i raspalim ventilator
Wow! Već mi je hladno, kad samo pomislim kako će u Ladi biti hladno!
[ bordzija @ 02.02.2025. 23:26 ] @
To se napravi časkom ništa se ne kupuje sve se ima.

https://youtu.be/ITtlxjvLQis?feature=shared
[ veselinovic @ 03.02.2025. 05:48 ] @
I tako mi, od problema punktovanja tankih zicica ( i to na uredjaju koji kosta pola kutije cigareta), preko LED sijalica, dodjosmo do pojacala, i zavrsismo sa kutijama za led ( ne svetiljkama nego smrznutoj vodi) zacas posla.
Aman.
[ Living Light @ 03.02.2025. 05:53 ] @
Sve, sve,

ali Sijalica Halogenka H1, - pa na Blue Toth,

e, svaka Vam čast.

PS: još samo da povežete HDMI Kabl --- na --- 3,5mm stereo đek i da radi sve u FUL-u,

pa da nakrivite šešir 😉
[ Java Beograd @ 03.02.2025. 06:42 ] @
Citat:
veselinovic:I tako mi, od problema punktovanja tankih zicica ( i to na uredjaju koji kosta pola kutije cigareta), preko LED sijalica, dodjosmo do pojacala, i zavrsismo sa kutijama za led ( ne svetiljkama nego smrznutoj vodi) zacas posla.
Aman.

Naizgled bezveze, ali ovo je sve vreme omaž jednom jedinom, najboljem i neprevaziđenom automobilu - Ladi.
[ Living Light @ 03.02.2025. 06:56 ] @
Što kaže Java Beograd,

i tako, mic-po-mic dodjosmo do glavnog Aktera: Lada

Jeli, Bordzija, el imaju li ove ↑↑↑ Lade BluTut, Wi-Fi, InfraRed i MicroTalasnu ?

ako nemaju, onda ništa.

Onda se vraćam ja na Milečento.
[ bordzija @ 03.02.2025. 10:41 ] @
Naravno svaka lada može da se apgrejduje dok potpuno ne istruli
[ Java Beograd @ 03.02.2025. 10:56 ] @
Citat:
bordzija: Naravno svaka lada može da se apgrejduje dok potpuno ne istruli :)
Onda joj zameniš školjku, pa sve iz početka!
[ Living Light @ 03.02.2025. 11:30 ] @
[ radicmx @ 03.02.2025. 17:20 ] @
bordzija
Ima li u toj Ladi prostor za radio, mozda vec ima spremnu struju.
Kupis novi neki radio koji vec ima Bluetooth, ni po kupujemprodajem nisu skupi...

https://www.youtube.com/watch?v=9gwR2mu3QPQ
Evo i ovaj covek (Amer) je lemio sijalicu
[ bordzija @ 03.02.2025. 20:30 ] @
Na ladi smo promenili sajtne ali samo do pola. Prednji koševi su i dalje truli ali ko što kaže moja žena - ne vide se

https://youtube.com/shorts/J7vl5RiA1Bw?feature=shared

Nema u ladi ništa nikakva instalacija sve mora da se razvlači i to je skupa investicija. Radio, žice, zvučnici, antena... Ovo sam mislio modul da ubacim i ujedno ima i punjenje mobilnog. Sa velikim stilom na mala vrata
[ Living Light @ 03.02.2025. 20:41 ] @
Eeeeeh te Zene.

I drzeci se svoje izjave,
Ona se uda za Tebe.

Pa,
nije omasila.

Ali,
Novu Ladu Nikad nece da ima,
Pored majstora Bordzije.
[ bordzija @ 03.02.2025. 22:41 ] @
Kaže ona ja nedam ladi da umre mislim se taman istrulila gotovo je a ona ode i zameni sajtne kod nekog profesora koga je našla. Ludo se ludom raduje.

Nego da se mi vratimo na temu može li LM7805-IC da gura 2 ampera onaj modul?
[ radicmx @ 04.02.2025. 07:09 ] @
Ti LM7805 su bili do 1A, sad vidim po nekim datasheet da moze i 1,5 ali oni se i greju.

Mozda bolje videti neke module kod kineza sa 12 na 5V. Nemam previse iskustva sa njima, mozda neko moze da ti predlozi neki..

Ili mozda neki powerbank uredjaj, mozes koristiti i van auta.. koliko sam video imaju neki moduli i za 12V

[ bordzija @ 04.02.2025. 14:06 ] @
To opet ide u komplikacije imam i onaj usb punjač mobilnog al to je vrv napravljeno sa lm7805... Vrzino kolo jbg.

Navodno 2000 ma kako piše 🤔

[ zeoN_Rider @ 04.02.2025. 14:12 ] @
Probaj pa javi, mada radiće 100%.
[ bordzija @ 04.02.2025. 14:22 ] @
Božeee ceo se raspao unutra sve otkalaisano moram da ga prelemim videću šta i kako pa javljam.
[ bordzija @ 04.02.2025. 16:35 ] @
Prokleti bedni xxxxx , kako pipnem lemilicom spadne štampa. xxxxxxxx . Od prvog dana nije radio, čim ga gurneš u otvor upaljača ono sve pukne. Običan kondenzator je ispao. Ne može da se zalemi. Kakvi jadnici.

[Ovu poruku je menjao veselinovic dana 05.02.2025. u 16:40 GMT+1]

Eit : obrisane neprimjerene rijeci.

[Ovu poruku je menjao veselinovic dana 05.02.2025. u 16:42 GMT+1]
[ bordzija @ 04.02.2025. 17:09 ] @
I zapalilo se odmah pa sam bacio u đubre. Odustajem od bilo kakvog daljeg prčkanja jer je veliki rizik da se spali ceo auto i neko pogine sa ovim kineskim prevarama od elektronike.

Konkretno ovaj punjač za auto se raspao odmah kada sam ga kupio u pandi. Prosta imitacija koja će vam zapaliti auto!
[ ackopk @ 05.02.2025. 14:11 ] @
Koliko su napljuvao ljude u zadnje dve poruke ne verujem... haha. Prosto mi glupo sto sam procitao "xxxxxx", "xxxxxxxx"... Dodaj 100din vise i kupi normalan punjac. Do tebe je, nije do kineza.

[Ovu poruku je menjao veselinovic dana 05.02.2025. u 16:41 GMT+1]
[ bordzija @ 05.02.2025. 18:23 ] @
Kako može da bude do mene, uređaj sam kupio u robnoj kući panda dakle legalno i mogao sam da zapalim auto i da pogine neko u vozilu? Punjač je bukvalno nacrtan i raspao se prilikom prve upotrebe? Mogla su deca i žena da budu i da izgore? Čiji život ja posle da uzmem? Nekome u zavodu za ispitivanje kvaliteta? Ministru trgovine? Direktoru pande?
[ ackopk @ 06.02.2025. 09:35 ] @
Najbolje svoj. Jer si svesno rizikovao zivot svoje porodice da bi kupio nesto sto nije kvalitetno ali ti je bilo povoljno pa nisi razmisljao da li je i dovoljno dobro. Jer da si dodao 100din vise kupio bi normalan i kvalitetan proizvod od istih tih kineza kako si ih vec bio nazvao.

Uz to koliko citam poruke ispred hteo si da radis izmene na autu koji fabricki nije imao neke funkcije. Eto razloga da ako ne ..., tj ne budes dovoljno jak karakter i preteknes, da te osude za izazivanje opste opasnosti
[ bordzija @ 06.02.2025. 09:48 ] @
Da me osude jer hoću muziku da ugradim u auto? Jesi li ti normalan?

O kvalitetu proizvoda koje se stavljaju na tržište srbije se pita zavod za ispitivanje kvaliteta a ne prosečan kupac.

[Ovu poruku je menjao veselinovic dana 06.02.2025. u 21:35 GMT+1]
[ radicmx @ 06.02.2025. 11:24 ] @
Koliko gledam sliku tvog punjaca. Na vrhu je trebao biti osigurac a kod tebe je opruga.

Je li ti imas prikljucak za upaljac na autu. Ako ima onda su predvideli da moze da se ukljuci jos nesto.

A jbg zapali se i spejs satl... Moras sad i vise googlati i raspitati se. Kontrole nema ali to nije samo kod nas..
[ zeoN_Rider @ 06.02.2025. 12:05 ] @
I posle kažu pazari Ladu 👿😂😎🙄
[ Java Beograd @ 06.02.2025. 12:22 ] @
Ma ne bi se Lada zapalila, 'ajte molim vas. Trice i kučine. Lada bi izdržala 10 takvih punjača.

Ali, jbg, ako se zove "punjač mobilnog u kolima" i pretvara 12V na 5V sa svrhom i namenom punjenja mobilnog, onda, brate, mojne da kačiš potrošače koji 'oće da povuku 3A - 4A ili još jaču struju!
Pa nije ti Kinez kriv, sam si kriv.

Ovo me asocira na kupovinu "kineskog" tj. amaterskog električnog alata i korišćenje istog u profesionalne svrhe 24/7.
Pa se alat pregreje, pokvari, crkne, istopi ili šta god. I onda "ne valja kineski alat, bolji je Nakita/Bosch"
[ bordzija @ 06.02.2025. 14:31 ] @
Taj punjač se raspadne čim se utakne u rupu od upaljača, onaj centralni pin se odmah odlemio, naslonio na elektrolit koji je isto odmah otpao i napravio kratki spoj. Dakle uređaj je predviđen da zapali korisnika već prilikom prve upotrebe.

Ja za ovih svojih 50 godina nisam sreo ovako lošu štampanu ploču. U pitanju je farba. Nacrtana je i kalaj nema šta da uhvati.

Dakle ljudi izbegavajte bilo kakvu kupovina uređaja u pandi koji imaju veze sa strujom. Inače punjač je lepo izgledao na oko, lepa završna obrada. Treba mi samo kada putujem na more - dakle par puta godišnje.
[ Living Light @ 10.02.2025. 03:38 ] @
Citat:
bordzija: Taj punjač se raspadne čim se utakne u rupu ...

Eo,
kad razmi'sim,

Sve, ama sve prodje tako kada se utakne, ... u životu 😉