[ colke77 @ 08.12.2024. 14:52 ] @
U pitanju je vikendica. Pre desetak dana sve bilo OK. Danas dodjem u vikendicu i kako je hladno upalim klimu. Klima pocne da greje i posle nekog vremena se ugasi. Upalim ja klimu, ona se ponovo ugasi. Skapirao sam da je klima OK i da nesto sa strujom koja dolazi nije u redu. Proverim, nema struje u klimi. Svi osiguraci su podignuti, nijedan nije iskocio. Skinem poklopac table sa osiguracima i vidim ovo sto sam stavio na prikacenoj slici, nagoreo jedan osigurac, bas taj na kom je vezana klima. Cacnem osigurac glimericom i klima se upali. Znam kako cu resiti, zvacu elektricara da pogleda i promeni osigurac ali me zanima sta je moglo da dovede do ovoga, sta vi mislite? Kuca je nova, sagradjena prosle godine, instalacije naravno nove. Jedino sto mi pada na pamet je, poslednji put na vikindici, bio neki majstor koji je radio kuhinju i doneo ger masinu za koju mi je rekao da kad je ukljuci mozda izbaci osigurac jer ta masina povuce mnogo struje na pocetku. Spustio sam ja rucno taj osigurac za svaki slucaj. Sta mislite, sta je u pitanju? |