[ mihajlo.hrin @ 02.01.2025. 13:04 ] @
Evo pokušavam ali ne mogu da rešim. Nekako mi se izbrisalo jezik koji koristim ili koji hoću dole u traci i nikako da ga vratim na Laptopu i Windows 7.
[ SlobaBgd @ 02.01.2025. 13:20 ] @
Try the following:
- Open the Control Panel
- Go into the Regional and Language Options
- Open the Languages tab and click Details
- Go to Advanced, make sure the 2 boxes are unchecked (uncheck them if they are checked).
- Open the Settings tab and click on Language Bar
- Check the box: Show the Language bar on the desktop
- Confirm with OK.

https://answers.microsoft.com/...32-e4f6-4237-b4d3-255a067c2bf2
[ mihajlo.hrin @ 04.01.2025. 09:17 ] @
Evo probao sam ma jedno sto puta kako mi je poslato, ali sve je isto slično,i ne ide neće, i onda sam nekako slučajno našao na internetu. Evo to je to, dole na pokreni ukuca se ctfmon i potvrdi na to što mi je ponuđeno i dole se otvori traka jezika. E to bih da pomognem onima kome se to desi.
[ Living Light @ 04.01.2025. 09:31 ] @
ček, ček,

Jel TO važi SAMO za WIN7 ?

Ili možda i za WIN10.

Ovo pitam jer sam imao veoma sličan problem,
koji NISAM UMEO da rešim,
pa sam reinstalirao WIN.
[ ademare @ 04.01.2025. 10:46 ] @
Uputsvo je dobro ali za Win 8 i Win 8.1

Za Win 7 nema veze ! Uopste ne postoje te stavke , meniji itd.

Meni se desilo jednom i nekako sam uspeo da povratim. Ali se ne secam procedure. Davno je bilo .

Ono sto mogu reci za izdavanje naredbe preko CMD , sve je privremeno !

Sto god sam tako podesavao , posle par meseci se vrati na staro !?

Poslednje kada sam instalirao Operu Browser , zeznem se i nisam odcekirao da se startuje sa Windowsom.

Ajde kao nema veze podesicu to preko CMD-a !

Posle par meseci se vratilo ? I to nije jedino sve se uvek vrati sto sam podesavao !

Sve ovo vazi za Win 7 .
[ mihajlo.hrin @ 17.01.2025. 13:06 ] @
Pa evo još dodatno nešto sam rešio a nešto ne. Kad sam u stanju spavanja ili hibernacije kad pokrenem imam "traku jezika" ali kad se ugasi ili ponovo pokrene NEMA. Kako dalje?
[ mihajlo.hrin @ 17.01.2025. 13:07 ] @
Pa evo još dodatno nešto sam rešio a nešto ne. Kad sam u stanju spavanja ili hibernacije kad pokrenem imam "traku jezika" ali kad se ugasi ili ponovo pokrene NEMA. Kako dalje?
[ X Files @ 17.01.2025. 13:53 ] @
Nedavno sam na jednom Win7 uspesno resio ovo sa missing language bar, i pokusavam da se setim kako bese. Cini mi se, pored tih cekiranja-decekiranja-cekiranja, morao je da se na kraju ubije explorer.exe (ctrl+alt+del) i ponovo poktrene kao New task... tek tada je trajno prihvatilo zeljene promene.
[ mrkabrka @ 17.01.2025. 17:12 ] @
Imas li instaliran MS - Office ?....
[ mihajlo.hrin @ 20.01.2025. 10:33 ] @
E konačno sam rešio sve do kraja. Postavi se i kad ga ponovo upalim ili restartujem a to sam rešio sa( https://answers.microsoft.com/...32-e4f6-4237-b4d3-255a067c2bf2 ) doduše malo sam išao ovako ili onako direktno baš nije moglo ali rešeno je. HVALA svima.