[ Kamenni @ 01.02.2025. 20:41 ] @
Pozdrav ekipa! Doslo je na red da radim nesto sto nisam radio, a ne mogu da nadjem nikakav podatak, pa mozda neko imam iskustva. Naime treba da isporucim dva racunara u Auto skolu koja radi vec dugo vremena, i rade na W7, i zbog E-bank aplikacija a i ostalog moraju preci na W10 ili W11, E sada ja sam se ogradio da sve sto ide uz racunar podesavanje, indtalacija, umrezavanje, povezivanje kamera, itd mogu da garantujem ali za software koji oni koriste ne mogu, tu je neki Kiosk, pa neki programi za obuku i prijavu na portal MUP-a, to nisam imao prilike da radim do sada pored svega sto sam radio poslednjih vise od 20 godina... Uvek se dobro pripremim kada nesto nisam radio, i pored raspitivanja i razgovora cak i sa ljudima iz MUP-a, problem je taj sto vlasnik tih software-a nije MUP nego neka firma koja im je iz nekih razloga otkazala saradnju, predpostavljam zbog ne placanja itd, da to sada radi kao MUP, ali oni ono opusteno izlaze na teren kroz dve do tri nedelje i ako uopste izadju, a to sve mora biti gotovo odmah jer auto skola mora da radi svaki dan. Kako sam saznao prvo racunar sa novim OS mora da se prijavi MUP-u da ga uvede u sistem, zatim KIOSK software se takodje aktivira i registruje preko MUP-a, zatim kamere koje su u ucioicama osim sto snimaju na lokalni racunar, u svakom momentu mora biti i vidljiv MUP-u, Onda odredjena verzija jave, pa podesavanja razna u Javi, ali to sam i uspeo da nabavim, ali mi deluje kao ozbiljna problematika, i pored odbijanja da to radim ljudi zele da im ja radim, a ja sam se ogradio da je moj deo redovan software, kamere i mreza, ostalo ne mogu da se obavezem i da odgovaram, ali ajde mozda i ima kolega sa iskustvom u toj oblasti?! Hvala unapred! |