[ bordzija @ 17.02.2025. 22:47 ] @
Prijateljica ima stan koji se nalazi u zgradi pored brankovog tunela. Svaki put kada prođe neki autobus i udari u rupe (oko šahtova) u tunelu gore se trese zgrada tj zaljulja. Do pre par godina to i nije bilo toliko izraženo jer su autobusi bili spori. Dok nisu kupili nove autobuse koje natežu i 60-70 kmh kroz tunel. Taman pred izlaz iz tunela redom nabode tri rupe i zgrade se zaljuljaju.

Kome da se obratim za pomoć? Po mojoj proceni tu će uskoro da se sruši neka zgrada, samo je pitanje kada! Noću je mali predah ali već u 4 ujutro sa prvim autobusima kreće žurka.

Dal da uhvatimo upravnika da podnese neku prijavu? Neka inspekcija? Zaštita životne sredine? Grad beograd?!??
[ ademare @ 18.02.2025. 11:04 ] @
Mislim da od toga Nema nista ! Niti se vredi kome zaliti, niti ce zgradi sta biti !

Tek ako eventualno nastanu pukotine , popucaju zidovi onda mozda !

Secas se price o gradnji Ada Mola ?

Posto je projektom bilo predvidjeno par spratova ispod povrsine za podzemne garaze itd. vec malo ispod povrsine udarilo se na Granitne stene !

Tu nema nikakve pomoci osim dinamit !

Samo ocigledno se radilo o nedovoljno strucnim ljudima ! Minirali su skoro par godina ??!

Od silnog miniranja porazbijali su bukvalno zidove zgrada nekoliko 100-na metara uz Brdo ! Cak su ostetili i Hram S. Djordja , crkvu u kojoj sam krsten kao beba !

Mozes da pogledas na Google maps, koliko je to daleko !

I na kraju nikome nista ! Zalili se ljudi , strajkovali , dobili nekakva resenja o odsteti ali na kraju nista !

Zgrade i dalje stoje ! Nista nisu dobili !

Od autobusa im nece biti nista , osim sto je neprijatno. Posebno tebi koji se nisi navikao . Ali covek se na sve navikne !

Ko ne moze da se navikne prodaja pa seljenje !
[ Java Beograd @ 18.02.2025. 11:13 ] @
bordži švalerčina!

Šta ima ti da se obraćaš nekome za pomoć, ako prijateljica ima stan? Ili je "prijateljica"?

[ bachi @ 18.02.2025. 11:25 ] @
Koliko sam ja skapirao, ne ljulja se zgrada od buseva, već od bordžije kad dođe u posetu prijateljici?
[ BanovoBrdo1 @ 18.02.2025. 11:26 ] @
Ona zuta zgrada gore preko puta crkve na brdu izgleda kao da ce da se srusi
[ bordzija @ 18.02.2025. 11:56 ] @
Tako isto se ljuljala zgrada kod žene u resavskoj kada prođe tramvaj dok nisu ugradili one gumene amortizere ispod šina. To nijedan arhitekta nije predvideo da se zgrada ljulja svaji dan 3-4 rihtera. To nije normalno niti može dugo da izdrži. Već vidim naslove srušila se zgrada iz čista mira. Bila stara pa riknula i slično.

Ovo kada autobus sa 50+ kmh udari u rupu ćao đaci ceo kraj se ljulja. Zašto je to tako nemam pojma kao da je ispod šuplje?
[ vladd @ 21.02.2025. 16:52 ] @
Terazijski greben je pun šupljina i izvora. U Carice Milice maju jezerca po podrumima, tako da je sama struktura osetljiva na vibracije i lako ih prenosi, u nekim opsezima i pojačane
[ bordzija @ 22.02.2025. 01:10 ] @
Kod žene u podrumu je bazen veličine 10x5 metara koji je nekada bio pun vode a pumpe su non stop radile. Danas je ostao samo fini pesak u ogromnim količinama. Ima i most koji prelazi preko ko u sf filmovima. Izgleda da je negde presečena ta podzemna voda. Ceo beograd je takav.

Prosto mi neverovatno da su napravili bazen dva sprata ispod nivoa ulice. Verovatno naknadno menjali projekat kada su iskopsli rupe za temelje i pojavila se voda.
[ branko tod @ 01.03.2025. 15:55 ] @
Nisam znao da u Beogradu postoji Brankov tunel.
[ bordzija @ 13.03.2025. 12:56 ] @
Terazijski tunel zovi kako hoćeš. Opet sam nekoliko puta prošao i ima udarne rupe oko šahtova gde autobusi udaraju i vibracije se prenose pa se zgrade iznad ljuljaju!