|
[ dusanboss @ 02.03.2025. 18:36 ] @
| Verovatno vam je poznato da se mnogo ljudi žali na virus koji hara Srbijom ovih dana.
Nekoga uhvati jače nekoga slabije, ali svi će vam reći da na taj način nikad nisi bili bolesni. Glavana karakteristika su snažni bolovi u mišićima slični jakoj upali.
Mene je sastavio poprilično jako pa ću sad opisati simptome i dodati . Ne da ovako nikad nisam bio bolestan, nego slobodno mogu da kažem da je ovo 5X gore nego najgori grip koji sam imao.
Očigledno da se virus širi respiratorno te je i meni prvi simptom bilo jak bol desnom sinusu. Tako da je ta desna nozdrva bola ulazna tačaka gde se virus prvo nakačio. Taj bol u sinusu traje 2-3 dana koji jeste bio jak i nekarakterističan, ali sam ge uglavnom rešavao brufenom.
Posle mislim dan-dva zatišja počinjem da osećam kako me tetive iza kolena zatežu dok hodam. Kao kad hoću da pipnem prste na nogama a u stvari samo normalno hodam.
To veče kreće jeza, bolovi u leđima i nogama, teže spavam, ali ništa strašno i sve već viđeno. Telesna temperatura iznad 39 °C.
Sutradan nekih sat posle ustajanja stanje mi se normalizuje i sam tog zatezanja tetiva nemam nikakve simptome. Uveče kreće pakao. Konstantno se smenjuju jeza i naleti toplote. Znojim se. Zanimljivo temperatura mi je 35 °C. U krevetu mi je izuzetno neudobnom. Sve vreme se okrećem delom zbog bolova koji su sad skoro u svim mišićima, tetivama i zglobovima, delom što mi nešto ne da mira. U zoru uspevam da se smirim i da nahvatam par sati sna.
Nerednog dana opet do večeri skoro bez simptoma. Da bi nedugo nakon odlaska u krevet krenuo ovaj put još jači pakao. Nisam neko ko kuka i žali se mislim da imam dobru toleranciju na bol. Ipak ovo me je nateralo da stenjem ne bi li malo olakšao stanje. Takođe toliko sam nemiran da sam nekoliko puta morao da ustajem i da šetam po sobi i ako me sve živo boli pogotovo donji deo leđa i noge. Temperatura normalna.
Tera me često na veliku nuždu, a pritom nemam dijareju (nekad mi se to nije desilo).
Takvo stanje se nastavlja i sutradan i preksutra (danas). S tim što ovaj put simptomi i bolovi ne prestaju već se samo smanji intenzitet na par sati. Uspevam da spavam najviše sat vremena na dan. Pre 2 sata mi je postalo znatno bolje (inače ne bih kucao) i molim boga da mi se ne varati još neki talas pakla.
Pored ovih nesnosnih bolova zanimljivo je i to da apsolutno nemam ni najmanji respiratorni simptom.
Da li se zna koji je ovo virus? Neka mutacija korone ili nešto novo? Šta god ubeđen sam da je virus nov. Tj. ili je prešao sa životinja ili je izašao iz laboratorije. Tačno osetim da telo ne zna kako da se bori sa njim što nije karakteristika virus koji su među ljudima hiljadama godina.
|
[ ironman @ 02.03.2025. 18:47 ] @
Upale mišića su normalna ponuda nakon marševa.
[ Living Light @ 03.03.2025. 00:23 ] @
Došli ljudi na sahranu kod komšije.
Razgovaraju međusobno i komšija zapita udovicu:
- "Je li, od čega ti umro Pero?"
- "Od gripa."
- "A, pa nije opasno."
[ Java Beograd @ 03.03.2025. 07:16 ] @
Ja sam u ovoj sezonskoj epidemiji prošao OK, sa relativno malim simptomima, bez temperature. Nešto malo kašljucao i šmrckao.
Ali me je zato 2022 tako grip stego, da sam 4 dana imao baš visoku temperaturu, i još 3 dana onako - povišenu. (pošto su tad još uvek bili aktuelni korona testovi - testirao sam se i znao sam da nije korona)
Ekstra bolovi u kostima i mišićima, a i herpes (onaj običan, sa usne) podivljao pa se raširio po ustima unutra i po leđima. Užas!
Što bi rekao Dušan: "Ne da tako nikad nisam bio bolestan, nego slobodno mogu da kažem da je to bio 5X gore nego najgori grip koji sam imao do tad".
Oslabio jedno 5 kila, ali stvarno, ne samo gubitak tečnosti. Oporavljao sam se mesec dana.
Bilo - ne ponovilo se!
[ ademare @ 03.03.2025. 11:14 ] @
Ja sam najgori grip imao negde 2017. godine ! Zasto je bio najgori ?
Zato sto nijedna tableta nije uticala na snizavajne temperature !!! To mi se desilo tada i vise nikada !
Popijes tabletu i nista !
Temperatura 39 !
Na svu srecu tada je u zgradi zivela prijateljica koja je htela da mi daje injekcije za snizavanje temperature !
Bez toga 100 % ne bih preziveo !
NIjedan lekar nece to da prepise , obicnu sestru privatnu i kada nadjete , kaze jel imate uput od lekara ?
Pa da imam uput sta ces mi ti Cobanice ??
Te godine je jedino bio podatak da je vise ljudi u Srbiji umrlo od gripa ?!
Pre toga i posle Nikada ! Naravno ljudi stalno umiru od gripa ali ne u Srbiji koja sve Laze !
Koronu posle imao zvanicno 2022. I laganica u poredjenju sa onim cudom . Popijem brufen i on obori normalno temperaturu ! O.K. imao sam gnojnu upalu grla jacu nego ikada ali proslo sve .
Mnogo je gori bio onaj Grip nego Korona.
[ B3R1 @ 03.03.2025. 14:27 ] @
Ja sam temperaturu iznad 39 imao samo dva puta u zivotu - prvi put, po prici mojih, kada sam imao negde 3 godine. I drugi put kada sam imao nekih 15-16 godina recimo, toga se secam jer sam to fasovao na letovanju. Prvi simptom je bilo to da mi je postalo naglo hladno, a napolju je bilo 33 stepena. Onda sam, naravno, otisao na sunce da se ugrejem, ne znajuci da sam time napravio sebi dvostruki problem. Prvo, temperatura mi je od toga jos vise djipnula i popela se na 39.7, secam se tog broja i danas. I drugo, na grip koji sam tada vec imao dosle su i bakterije, kojima toplota prija ... i zaradio sam jos i sekundarnu bakterijsku upalu. Ali sta zna glupo dete sta su bakterije, virusi i temperatura? :-)))
Narednih dana sam se toliko tresao, kao da me je neko direktno prikljucio na elektricnu stolicu.
Tada su mi u lokalnoj zdravstvenoj stanici dali injekciju leka koji se zvao Analgin. A onda mi je dezurna sestra dala jos 3 ampule i rekla da to rastvorim u vodi ili caju i popijem kad god mi temperatura skoci. Ne zna da li taj lek postoji jos uvek, ali se secam da mi je temperatura od njega pala sa 39.7 na 37 posle prve doze i vec na 36.6 posle druge. Nakon 2-3 dana to ludilo je proslo. Posle su me bockal i antibioticima. Znam da sam bio modar od tih boca, hahahaha ...
Kovid sam prelezao, bez temperature. Jedina razlika je u tome sto je kovid bio smor od simptoma - trajali su 10 dana, za razliku od obicne prehladice ili gripa koji bi mi prosao za nedelju dana max.
[ Shadowed @ 03.03.2025. 15:29 ] @
Mnogi ne razlikuju prehladu od gripa i sve zovu grip. Dok prehladu izaziva veliki broj virusa i bakterija, grip je bolest koju izazivaju virusi iz grupe influenca virusa i iako ima slicne simptome, dosta je teza bolest i duze traje.
Najcesce "uhvatilo me gore nego ikad" zapravo slucaj da su dobili grip umesto uobicajene prehlade.
Poslednji put sam grip imao pre 15ak godina i upravo je bilo to: kao i prehlada (kasalj, bol u grlu i visoka temperatura) samo mnogo gore i trajalo je 10ak dana.
Tek je kovid bio gori od njega s tim da je dominantni simptom bila temperatura koju je bilo sve teze skinuti (paracetamol, brufen i ketonal su sve slabije delovali a onda prestali) a isla je do 40. U bolnici su mi konacno sredili temperaturu diklfenakom. Nisam ga nikad ranije koristio pa mi nije ni pao na pamet.
@B3R1, Analgin je bio poznat i kao Novalgetol i mislim da vise nije u upotrebi (nisam proveravao). Inekcije su bile izuzetno bolne, mogle su se i popiti ali su se davale intramuskularno jer su izazivale mucninu a ako povratis niko ne zna koliku dozu si zadrzao i koliko da ti da ponovo.
[ ademare @ 03.03.2025. 16:49 ] @
Analgin su par puta menjali supstancu a sada su vratili onu originalnu i moze da se kupi. Pravi Alkaloid Skoplje !
U sustini je kao opasan moze da izazive neku retku bolest ali za njega je Veca korist nego steta !
Analgin je Jedini lek na planeti koji Uvek snizava temperaturu !
Znaci ne imas 39 pa ti snizi na 37 , vec ako imas 36.5 on ti snizi na 36.0 !
Ostali "antipiretici" ne deluju na sve temperature vec samo na visoke tipa preko 37.5 i vece !
Kada sam imao onaj Grip Analgin NIJE delovao ! Tableta . Zato je bilo injekcija ili umri ! Mnogi su i umrli bas zbog toga sto lekari Nece da prepisuju injekcije za snizavanje temperature ! Kazu tusiranje i slicne umobolije pa ko ziv ko mrtav ! Sta ih briga !
Inace dovoljna je injekcija bilo kog leka tog tipa koji se najcesce uzima za bolove tzv. nesteroidni antinflamatorni lek na primer Diklofenak !
Ja sam do sada u zivotu primi zbog raznih razloga oko 50 injekcija Diklofenaka !
NIsta mi ne smeta samo pomaze.
Sama tableta je opasna za zeludac !
Ali niti hoce lekari da prepisiju za temperaturu kazu nije to nista, niti Cobanice kojima treba da platis hoce da daju bez uputa !
Ako imam uput imam i terensku sluzbu Doma zdravlja pa mi ne treba preskupa Privatna Cobanica !!
Inace ampula je vrlo jeftina tipa 100 dinara . Ali treba zeznuti narod !
[ dusanboss @ 03.03.2025. 20:05 ] @
Ne znam koliko je pametno skidati temperaturu osim kada baš preti da naudi organizmu. To je kad je 40+ nekoliko dana. 39 tri dana ne bi trebalo da škodi. To je u suštini imuni odgovor organizma koji pokušava da "sagori" virus.
Meni je ovo čudno jer sem prva 2 dana gde je bila prvo povišena pa snižena sada imam normalnu i ako sam gore bolestan. Takođe buni me da ništa od respiratornog sistema nije zahvaćeno. Čak se nekad zapitam da nije neki drugi problem ne vezan sa virusom.
Citat: ironman:
Upale mišića su normalna ponuda nakon marševa.
Hahah. Jako rano su prolazili ovde kod mene tako da nisam mogao da se priključim. Reko drugovi studenti, ako može ta revolucija da se odloži za kasne popodnevne časove. :)
Inače ovo kroz šta prolazim je 3X gore od najgore upale koju sam imao. + nesnosan bol u leđima i + što šta čega nema kad je upala.
[ Java Beograd @ 04.03.2025. 07:29 ] @
Citat: ademare:Analgin su par puta menjali supstancu a sada su vratili onu originalnu i moze da se kupi. Pravi Alkaloid Skoplje !
Misli da ovde grešiš, jer nema teorije da se pod istim komercijalnim imenom: "Analgin", u različitim vremenskim periodima prodaje, faktički, različiti lek. To se ne radi u farmaceutskoj industriji.
Uzgred, Analgin je metamizol-natrijum i ima kroz više komercijalnih naziva.
Obrati pažnju da je rastvor za injekciju 5x veći po zapremini. I još, kad se ubaci direktno u telo (da ga ne "jede" želudačna kiselina) onda ima oho-ho delovanje.
Internet je čudo! https://mediately.co/rs/drugs?q=metamizol-natrijum

[ ademare @ 04.03.2025. 11:33 ] @
Jedno vreme je lek proizvodila fabrika " Jugoremendija" i ona je menjala sastav ! Ta fabrika odavno ne postoji , pa je nemoguce Danas na internetu naci koko se ponasala neka fabrika u proslosti !
Radi se o davno proslom vremenu kraj 90 - neke 2.000 !
Ako to ima na internetu okaci link ? Jugoremendija . I Lek Analgin.
Negde u tom periodu je zabranjena i upotreba Novalgetola . Zadnji put sam ga dobio i to u bolnici 2.002 godine !
Mozda je jos koju godinu bio u upotrebi kao bolnicki lek ?
Tesko je rekonstruisati Istoriju YU lekova na Danasnjem inernetu !
Inace nije Neuobicajeno da zadrzis Poznati Brend - ime a da promenis sastav ako ti sastav vise ne odgovara ? Posebno u kaubojstini 90-tih !
[ Darko Nedeljković @ 08.03.2025. 21:50 ] @
Vi ste ljudi za mene eksperti što de tiče tih lekova, ja ceo žibot viruse trpim bez lekova, nisam ni znao da treba neke lekove koristiti, osim kad na pluća oštećena virusom krenu i bakterije, e, tu onda moraju antibiotici. Ajd da vidimo imate li neki komentar za moju situaciju. Da krenem od prošle godine...
Prošle godine, odmah nakon selidbe, razbolimo se istovremeno ja, žena i dete. Ja imam neki osip po koži, žena kašlje, a dete i osip i kašlje. Naravno, prvo odvedemo dete kod pedijatra, kaže nisu morbile, to je grip, a pojedini ljudi na grip reaguju osipom po koži (prvi put u životu tad čujem za to). Kad smo to čuli ja i žena mismo mi išli lod doktora. Trajalo to neko vreme i prošlo. Nakon nekoliko meseci, sad pre mesec dana, žena osip i kašlje, ja osip i kašljem, dete ništa! Ženu prođe za 5 dana, a mene muči u talasima već 4 nedelje. Taman pomislim ozdravio, ono se vrati! Najgori simptomi su mi bili tokom prvih desetak dana, potom za 2/3 slabiji. Karakteristično - ako se pojača kašalj, pojača se i taj osip po koži. Svrbi da poludim, naročito noću i ujutro, u jednom trenutku sam mislio da sam dobio šugu, ali kad se saberem kažem sebi - čekaj, niko nije imun na šugu, ne mogu ja to da imam, a dete da nema, a non stop je oko mene, valja se po mom krevetu itd. A ne može i ženu da prođe za 5 dana, a mene da nastavi. Kad se smanji, oboje se smanji istovremeno. Sad sam na ivici da ozdrabim, danas gotovo da i nisam kašljao, a i to je bilo samo iskašljavanje, te crvene tačkice po koži nisu intenzivno crvene nego blede. Da li je moguće da mi to grip radi, ili imate neko drugo objašnjenje?
[ ademare @ 08.03.2025. 22:05 ] @
Ovo sto smo pisali nisu antivirusni lekovi vec lekovi protiv bolova koji ujedno se koriste za snizavanje visoke temperature.
Antivirusni lekovi ne postoje. Tj. ne postoji nista efikasno .
Ovo sto se tice osipa to nije vezano za grip , vec za bilo kakve virusne infekcija . Bilo je ranije kada se pojavila korona da mnogo ljudi imaju osip kao simptom ? Ja sam imao zvanicno - potvrdjeno jednom bez osipa.
Ovako kako ti opisujes kao da ti se javi nekakva alergija kao reakcija na viruse ?
Ali bolesti ne treba pogadjati ! Za decu lekari pedijatri rade bris iz grla kada je dete bolesno da se utvrdi sta mu je .
Za odrasle samo daju antiobiotike ?
Zato ne bi bilo lose da uradis bris iz grla , ali to nece drzavni lekar da prepise to se ne radi, vec u privatnim laboratorijama.
Ako imas grip to ce da pokaze bris ili ako imas nesto drugo ili nista ?
U svakom slucaju ako ti se to ponavlja treba uraditi to u startu sada posle 4 nedelje kada je vec verovatno i proslo nema neke koristi.
Ali ako se ne daj boze ponovi odmah uradis bris i ne razmisljas ako je sve O.K.
[ Darko Nedeljković @ 08.03.2025. 22:20 ] @
Pa ne znam, tokom života sam radio bris iz grla 3-4 puta (pre deceniju ili dve) i nikad ništa, sećam se još nekih kolega i oni nikad ništa, tako da sam stekao utisak da to nije baš pouzdano, a prilično je mučno. Tj. kad otkriju svakako je pouzdano, ne sumnjam, nego deluje mi da je test u baš visokom procentu slučajeva lažno negativan. Jedino ako su testovi u međuvremenu napredovali?
[ Shadowed @ 08.03.2025. 23:35 ] @
Vecina testova rade tako sto provere da li je xyz. Ne mogu da daju rezultat sta je, nego da li je nesto. Zbog toga, ako ne rade test na bas to sto imas nece biti otkriveno.
[ Living Light @ 09.03.2025. 08:10 ] @
↑↑↑ ovo je TAČNO !
potpis i pečat ! ... Puff,
pOz
[ mjanjic @ 10.03.2025. 11:57 ] @
To objašnjava što sam ceo januar i polovinu februara godinu dana pred pandemiju, dakle početkom 2019. godine, imao ogromnih problema sa grlom, prvih nekoliko dana je bio virus, ali posle je izgleda bila neka infekcija koja se "šetala" od pljuvačnih žlezda do krajnika i nazad, tako da imuni sistem nikako da uništi to. Uradio bris, kao nema ništa, ali na preporuku uzeo lizobakt i za 5-6 dana problem je nestao.
Verovatno virus načeo sluzokožu, a onda došlo do bakterijske infekcije, jedino mi nije jasno kako analiza brisa nije pokazala ništa.
[ ademare @ 10.03.2025. 12:46 ] @
To je neki virus koji svi imamo. Ne znam kako se zove jer verovatno nije jedan u pitanju.
Za Herpes su svi culi , onaj mali na ustima sto najcesce izlazi. U zargonu "groznica" . Ja taj nemam nikada , ali mi se desava da imam to se zove "afta" . Znaci kao mala ranica najcesce na jeziku.
Radio bris kao nista ?! Isto kao kod tebe.
Stos je u tome sto traje 7 dana i sto treba tretirati jer za 7 dana prodje ali ako se ne tretira pojavi se na drugom mestu.
Lizo bakt se nekada zvao Lizo B ! Inace je isto sladunjav.
Meni to skupo da kupujem pa ko hoce agresivnije moze da ispira hidrogenom, malo blaze je rastvor propolisa u alkoholu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|