|
[ B3R1 @ 04.03.2025. 17:21 ] @
| Ne znam gde ovo da postavim, pa rekoh - hajde ovde.
Imam one tipicne bezicne slusalice - "bubice" kakve sada koriste "svi" (uh, sto mrzim tu rec) - znaci, koga god vidim na ulici ili u prevozu, taj ima to go*no u usima. Mislim na nesto poput ovoga:

Ali ja nisam to nabavio zbog ulice, vec za kucno-poslovnu upotrebu uz laptop - za Zoom/Teams pozive, muziku itd. I tu se pojavio ...
PROBLEM ... tipicno penzionerski! :-)))
Kada sam to kupovao nisam znao da ta go**a imaju dugmice, a jos manje da ti dugmici "automagicno" rade sa Win11 aplikacijama, jer da sam to znao uzeo bih klasicne slusalice s dugackim gajtanom.
Ovako, desava mi se komicna situacija da mi usred razgovora bubica ispadne iz uva, ja je ponovo stavim i prstom dotaknem dugmic, sto Zoom protumaci kao "hang-up / leave" i raskine mi komunikaciju.
Sa YouTube imam slican problem - on pritisak dugmenceta tumaci kao pauzu / play, sto mozda ima smisla ... ali YT nije problem, dok mi je Zoom/Teams zaista problem, jer me izbaci sa sastanka cim dotaknem dugmence.
Ponekad, ako pokusam da tu bubicu cvrsce ubacim u uvo, verovatno jace stisnem dugmence i iz slusalice cujem "Power Off" ... i onda moram da ga vratim u kutiju i ponovo izvadim da bi ga BlueTooth ponovo prepoznao i ukljucio.
Pre neki dan mi je doslo da razbijem to go**o i uzmem obicne slusalice s gajtanom. Ili one klasicne, "operaterske" (slusalica s mikrofonom kakve koriste po call centrima, sto ima da se kupi za par evra).
Ima li neki nacin da blokiram te dugmice? Ili da u Win11 podesavanjima na neki nacin onemogucim prepoznavanje tih dugmica?
Ili - jos bolje - postoje li da se nadju na trzistu neki prostiji modeli, bez tih dugmica? A da ne kosta kao iPhone AirPods, jer mi se ne bacaju $$$$$$$ na gluposti. Ja sam pokusavao i nisam nasao!
Ako neko zna, bio bih mu zahvalan!
|
[ Java Beograd @ 05.03.2025. 07:40 ] @
Ja sam sličan problem rešio tako što sam kupio žične slušalice za USB C. Meni je takođe smetalo i to što je mikrofon kod uveta (wtf?) umesto kod usta.
Imaš jeftine bežične bubice kod kineza, ali mislim da ne želiš da ih kupiš i koristiš.
Te bežične mojne da razbijaš. Čuvaj ih za "ulicu i prevoz".
[ bakara @ 05.03.2025. 10:08 ] @
Dizajn tih slusalica je bas bez veze i mene nerviraju ti senzorski dugmici plus sto jako lako ispadaju iz uveta za razliku od zicanih slusalica jer je sama baterija ovo sto viri iz njih i imaju nisko teziste.
ja te BT sluske jedino koristim kada gledam TV, neki film a imam neku buku okolo ili zelim da se iskljucim, znaci samo sedeci ili lezeci polozaj, za sve drugo nisu.
Inace najvise volim one male zicane sto se kace iza uveta, one najstabilnije stoje i najbolje se cuju, sa njima mozes sve.
Za konferencijske razgovore ja bi najradije uzeo slusalice preko glave sa kablom, lepo se izolujes i ne smeta ti niko, ima takvih i BT bez kabla, mada kabl tu ne smeta.
[ X Files @ 05.03.2025. 10:27 ] @
Isti slucaj, sad imam upravo te, osetljive na najmanji dodir, koje te izdaju cim ih pipnes. Stvorio sam uslovni refleks kad ih stavljam, hvatam ih sa dva prsta, za vrh i podnozje. Poooojma nemam kako se koriste ti senzori (play-pause, volume up-down), niti me zanima da naucim...
Mozda bi jedan 2rPI izolir trake oko stabla slusalica pomogao? Probacu...
Inace, bolje su one koje imaju i polukrug dodatak "iza uveta", kao za trcanje, a najbolje su one na kabl, ne treba ni o bateriji da se razmislja, ali su gabaritni za LT torbu...
[ DSL @ 05.03.2025. 19:30 ] @
Ja sam sebi kupio one sportske, koje su komadić kabla na čijim krajevima su ti blobovi koji idu u uho, sa sve modeliranim silikonskim pinom koji se elegantno zabode i uklopi kojekude u školjku i sluška se drži u ušima bez problema. Sa druge strane, kad ih izvadim iz ušiju, obe strane se sastave magnetom i istovremeno i sluske se iskljuce, sve visi kao ogrlica o vratu, ne spada, ne gubi se, ima veći kapacitet baterije... Kontrole su na zasebnom komadu plastike na prvoj trećini kabla...jeftine...

[ B3R1 @ 06.03.2025. 16:19 ] @
Citat: DSL: Ja sam sebi kupio one sportske, koje su komadić kabla na čijim krajevima su ti blobovi koji idu u uho, sa sve modeliranim silikonskim pinom koji se elegantno zabode i uklopi kojekude u školjku i sluška se drži u ušima bez problema. Sa druge strane, kad ih izvadim iz ušiju, obe strane se sastave magnetom i istovremeno i sluske se iskljuce, sve visi kao ogrlica o vratu, ne spada, ne gubi se, ima veći kapacitet baterije... Kontrole su na zasebnom komadu plastike na prvoj trećini kabla...jeftine...
Hvala, pogleacu.
Meni je bitno da ja cujem sagovornika, a i da sagovornik mene cuje. I da mogu da odsetam od stola, zato sam i kupio te bezicne bubice.
[ Java Beograd @ 07.03.2025. 07:57 ] @
Ove koje je @DSL preporučio su stvarno odlične!
Imaju sve prednosti i bežičnih i kablovskih bubica
[ DSL @ 07.03.2025. 10:25 ] @
Konkretno ove, kad sam kupio u prvih par navrata, imale su ovaj magnetic coupling stvarno dobar i prekidac je i funkcionisao, svaki put kad sastavim sluske, BT se iskljuci i obrnuto, cim ih stavim u usi, BT se aktivira i hvata na tel. Posle, opet, uzmem iste reko, da imam komplet za svaki slucaj, i ustanovim da nemaju taj magnetski prekidac i da svaki put moram da drzim ON/OFF po 3 sekunde, sto me nervira. Takodje i kad ih odlozim negde, ostanu aktivne. Tako da...popizditis na taj deo price i jos uvek koristim prve koje sam kupio - iako je isti model, isto pakovanje, isto sve...
Nikad dva dobra...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|