[ Gibli @ 23.03.2025. 19:54 ] @
Firma u kojoj radim je sredila suteren kao dodatni prostor. Problem je što je u tom suterenu mobilni signal loš. Da li neko ima iskustvo sa nekim od lokalno dostupnih pojačivača? Hvala unapred. |
[ Gibli @ 23.03.2025. 19:54 ] @
[ iculibrk @ 24.03.2025. 05:54 ] @
Ti uređaji se ne postavljaju samoinicijativno. Pogotovo što je firma u pitanju. Pogledaj ovo
Po meni bi trebali da pozovete operatera, iznesete problem i tražite rešenje. [ Living Light @ 24.03.2025. 09:30 ] @
U jednom od objekata Firme smo imali veoma slab, povremeno No-Signal varijantu.
Pozvali smo operatera MOB-uredjaja Yettel, (poseban, interni ugovor sa provajderom o MOB-telefonima interne mreže unutar Firme), i ON : - Izmeri JAČINU POLJA MOB-Telefonije na mestu "škatljivog/nedovoljnog" prijema Njegovog Signala, Postavi: - antenski stub, - njegovu PRIJEMNU Antenu, - položi njegov Koax-Kabl od Antene do PREDAJNIKA koji je smešten na Plafon prostorije gde nema prijema Mobilne tetefonije, - poveže NAPAJANJE ZA "Ripiter" na plafonu prostorije, iz postojeće Razvodne Table uz ugradnju 1-dodatnog A.Osigurača, - - UZEMLJI ANTENSKI STUB na koji je postavio svoju prijemnu Antenu pocinkovanom trakom 30x5mm, - Izmeri jačinu Polja u problematičnoj prostoriji =OK ✅ i Pusti Sistem u Rad. ----- Sada u problematičnoj prostoriji, i u SVIM OKOLNIM PROSTORIJAMA, i u Dvorištu oko zgrade u Radijusu od - do MAX 15-20 metara imamo Ful-Signal MOB Telefonije Yettel. Eto primera, pOz [ Gibli @ 24.03.2025. 10:24 ] @
Koliko (da li) vas je koštala ta intervencija operatera?
[ Living Light @ 25.03.2025. 12:32 ] @
Nasa je bila samo pocinkovana traka,
i dobra volja da pomognemo prilikom montaze opreme i sprovodjenja Koax-kabla, i 1 automatski osigurac, kao i da pokazemo gde da ga montiraju u R. Ormanu. + Kafa, sok, - to se PODRAZUMEVA. -------- SVA Oprema je od provajdera, njemu i dalje pripada. Oprema ostaje u nasem objektu, na usluzno koriscenje do daljeg, koliko sam razumeo, do eventualnog prekida ugovora, izmedju nase Firme i Provajdera, - zbog koriscenja oko 70 Mobilnih telefona u Provajderovoj mrezi. Srpskije: Oprema je gratis na koriscenje u cilju Poboljsanja prijema signala mobilne telefonije u datom objektu, a sve u cilju nastavka Saradnje sa datim provajderom. Niti nas nesto SILE (provajder), niti smo mi sa nekim "Ljubicastim zahtevima" nego, eto, - Na obostrano zadovoljstv Inace svi mob. telefoni medjusobno umrezeni, u istoj su grupi. Tako da je sva komunikacija medjusobno SVE je : FREE (sms, tel.pozivi). Mejlovi su kod drugog provajdera. (ugovor mnogo ranije sklopljen, i nije Google, ni Yahoo) Eto, Verujem da SVI provajderi to Rade, ako kod njih imas par umrezenih mobilnih telefona, posto ta oprema mi ne izgleda nesto bas-bas extra skupa, - ali Radi, odradjuje posao. Oprema na niskom, ravnom krovu je u dobroj kutiji (ima neka RF elektronika unutra, mozda ANT Pojacalo), tako da je zasticena od kise. --- Pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|