[ DSL @ 20.04.2025. 22:16 ] @
Nesto sam valjda Bogu zgresi pa danas, na Vaskrs, dreufnu u sred pripreme jela... a gosti naruceni...
Elem, ide u neki hikap mod. Vidi se na prilozenom gifu, ako prodje upload.
Sve cesce i cesce, sto ukazuje na neki elektrolit. 12V PSU je Viper17L, cini mi se. njegovo napajanje je upeglano sa nekih 10uF/25 na koje naleteh da su ljudi menjali (kao i sam Viper koji je veci krivac, koliko vidim, ali ga jbg, sad nemam).
Ako ima neko neka iskustva, pre nego se dovatim lemilice i krenem da ovo menjam (jer, jbg, "ne valja se danas") neka plasira... Vidim optuzuju i lose lemove... PLoca stara 6 godina, kandidat za elektrolite...

[ DSL @ 21.04.2025. 07:16 ] @
Nema jutros čovek na cemu ni kafu da skuva.
Elem, ploča je jedna od dve istovetne, Cheetah/Tiger y12_m02_d18.
Ako ništa, bar sam izolovao koja je ploča izvor smetnje. Pomenuti elektrolit je zamenjen ali to nije dalo efekta. Cekam da popijem kafu i da onda premerim napone po ploči. Kad vidim nemačke PCB, sa lepljenim SMD, nije mi odmah dobro.
[ branko tod @ 21.04.2025. 13:32 ] @
Osnovna greška je u tvom pristupu toj ploči ...
[ DSL @ 21.04.2025. 13:52 ] @
Otvoren sam za sugestije uvek od tebe. Jutros sam kao nešto imao i vremena da čeprkam ali ne znam ni šta se zezam kad nemam vremena, vazda neke druge obaveze.
[ branko tod @ 21.04.2025. 15:42 ] @
Problem je u prstu, moraš da nađeš ovakav prstić ...

[ zeoN_Rider @ 21.04.2025. 20:11 ] @
Citat:
branko tod: Problem je u prstu, moraš da nađeš ovakav prstić ...

Ne taj, prvi sedeći desno od njega!
[ DSL @ 21.04.2025. 20:53 ] @
Pukim slučajem ugledam down spike na 5V liniji od nekih 700ns tokom jednog restarta... I ukapiram da je ipak Viper sumnjiv... Skinem ga sa drugog modula (jer cela ploča ima dva istovetna modula ali imaju neko adresiranje u kome se jedan vodi kao master a drugi kao slave i eto, već nekoliko sati stvar radu bez problema.
A vidi ruke, a vidi ruke...