[ bordzija @ 24.04.2025. 22:23 ] @
[ bordzija @ 24.04.2025. 22:23 ] @
[ Java Beograd @ 25.04.2025. 08:15 ] @
To je kondenzator, nije tranzistor. Čudno je da stoji sa te strane?!!
Da li si ga ti zapravo "preskočio" parčetom one plave žice? To je već bilo budženo, čim je tak kondenzator sa te strane. Da sam na tvom mestu, ja bih probao da nađem takav isti kondenzator, pa bi ga tu lepo zalemio. Što se vikendice tiče, ja bih rekao da je bezbedno. Što ne bi bilo? Neće to sad da se zapali, izgori, eksplodira .... [ scoolptor @ 25.04.2025. 08:28 ] @
Nije kondenzator, vec je varistor, ili ako vise volite, MOV (metal oxide varistor).
EDIT: Da, izgleda da je kondenzator. Moja greska. [Ovu poruku je menjao scoolptor dana 25.04.2025. u 12:53 GMT+1] [ badael @ 25.04.2025. 10:08 ] @
Nije varistor već kondezator, varistor se ugrađuje na drugo mesto.
Za vikendicu bezbedno isto kao i nov tv, samo ga isključuj iz struje kad nisi tamo. [ bordzija @ 25.04.2025. 10:51 ] @
Taj plavi kondenzator je bio sa druge strane i izgorela je jedna nožica pa sam sa ove strane prilemio. Tu je i štampa izgorela dobrano pa sam prespojio parčetom žice koji se ne vidi baš najbolje. I sa druge strane je izgorela jedna premostnica pasam sa ove dodao to parče plave žice.
Iz prve kada sam sve spojio nije hteo da upali ali iz drugog puta je upalio i radi kao avion. Ima savršenu samsung sliku ![]() Palim ga preko telefona moram i daljinski da smislim. E sad za vikendicu mi treba hevc 265 tjuner zbog hr kanala a imam dva hevc 264... I zidni nosač. [ baresi @ 25.04.2025. 10:53 ] @
Jeste, keramični kondenzator 2,2nF,1kV. Nekako imam osjećaj da je ova nova keramika malo čudna. Sve više keramički kondenzatori probijaju. Možda grešim ali prije 20 i više godina, mislim da su bili kvalitetniji. Promjeni taj kondenzator i dobro očisti nagorjelu štampu.
[ bordzija @ 25.04.2025. 11:08 ] @
Pa sve sam dobro očistio i prilemio kako je bilo zgodnije da se uradi. Radi ko avion satima bez ikakvih problema. Još malo testiranja pa pravac fruška gora.
Inače tamo sve ovog tipa držimo na produžnim sa master prekidačem pa tako gasimo. Opet i to nije sigurno jer se prekida samo faza? Žena zadovoljna dobila tv za spavaću, 32" [ baresi @ 25.04.2025. 11:34 ] @
Produžne kutije imaju dvopolni prekidač, tako da prekidaju i fazu i nulu. <toga se ne trebaš bojati. Jedini problem je udar groma, jer tada može iskra preskočiti kontakte prekidača makar je isključen. Viđao sam to više puta.
[ dusanboss @ 25.04.2025. 16:11 ] @
Citat: bordzija: Pa sve sam dobro očistio i prilemio kako je bilo zgodnije da se uradi. Radi ko avion satima bez ikakvih problema. Još malo testiranja pa pravac fruška gora. Inače tamo sve ovog tipa držimo na produžnim sa master prekidačem pa tako gasimo. Opet i to nije sigurno jer se prekida samo faza? Bordžy srećo, mislim da znam izgled cele te tvoje vikendice, a i dobar deo stana sa sve aparatima, uređajima i napravama unutra. ![]() Citat: bordzija: Žena zadovoljna Ovo je već nova informacija. Kažu ljudi da je to bitno za srećan brak. ![]() [ bordzija @ 25.04.2025. 16:16 ] @
Vi koji kupujete kinesku tristar peglu na kredit ste uvek bili najpametniji 🥰
[ zeoN_Rider @ 25.04.2025. 22:00 ] @
Citat: bordzija: Žena zadovoljna dobila tv za spavaću, 32" E čime ti zadovoljavaš suprugu, bruko! [ bordzija @ 26.04.2025. 00:33 ] @
Što? Šta fali besplatnom televizoru u spavaćoj vikendice? U beogradu je sve lg i samsung uhd odavno. Ima se može se jbg.
[ Living Light @ 26.04.2025. 07:15 ] @
Citat: bordzija: Našao sam tv pored kontejnera i pokupio u povratku sa pijace. Citat: bordzija: Vi koji kupujete kinesku tristar peglu na kredit ste uvek bili najpametniji 😉😉😉 [ DUSKEZ @ 26.04.2025. 10:48 ] @
Citat: bordzija: Taj plavi kondenzator je bio sa druge strane i izgorela je jedna nožica pa sam sa ove strane prilemio. Tu je i štampa izgorela dobrano pa sam prespojio parčetom žice koji se ne vidi baš najbolje. I sa druge strane je izgorela jedna premostnica pasam sa ove dodao to parče plave žice. Iz prve kada sam sve spojio nije hteo da upali ali iz drugog puta je upalio i radi kao avion. Ima savršenu samsung sliku :) Palim ga preko telefona moram i daljinski da smislim. E sad za vikendicu mi treba hevc 265 tjuner zbog hr kanala a imam dva hevc 264... I zidni nosač. Daljinski imas onaj remco star za 2 minuta pokupi sve komande nije da je jeftin ali je jako koristan,ja imam nekoliko tih daljinskija traju jako dugo kupio ih 2020 e kupio 5 kom 3 kom jos rade,za tih 600din onda sad su oko 900-1000.isplate se. Super si opravio tv.Cestitam druze. Sto se tice prekidaca ja kotistim wifi uticnice, tuya i one su korisne jako. [ bordzija @ 26.04.2025. 16:09 ] @
Setio sam se da u vikendici imam čak DVA crt televizora i daljinske od njih pa će da se koriste za ovaj novi iz kontejnera 🤗
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|