[ mzoran @ 20.04.2004. 21:47 ] @
Konfiguracija: Athlon XP 1800, Gigabyte KT400 ploča, 256 MB RAM, ASUS Nvidia GeForce 4 MX400, USB SmartLink modem, zvučna integrisana na ploči (modul VIA 82 cxxx_audio). Sistem je RedHat Linux 9.0, kernel 2.4.20-8, window manager je GNOME 2.0, a file manager Nautilus. / je instaliran na /dev/hda7 a swap na /dev/hda8. Problem je u tome što je sistem vrlo nestabilan, a ne mogu da utvrdim u čemu je stvar. Naime posle nekih 1-1.5 h rada sistem se blokira i pomaže jedino gašenje X-a (ctrl+alt+backspace) i restart. Imam instalirane nvidia drivere (pkg1.run fajl sa nvidijinog sajta) i rade odlično (bar ja ne vidim probleme - screensaveri lete, a i tux racer). Sumnjam da je problem u nautilusu. Recimo, štikliram da mi prikaže hidden fajlove - on pukne. Desni klik na README fajl pa Open With gedit - opet pukne. Ali nije samo to. Jednom je pukao kad sam hteo da promenim sound event za startup Linuxa, drugi put kada sam pokušao da dodam novi keyboard layout. Isključivao sam procese koji se startuju u runlevelu 5. Ostali su: gpm, iptables, keytable, kudzu, network, random, sgi_fam, sshd i xinetd. Kada se digne sistem iskorišćeno je 155 MB RAM-a (od 256). Ima li neko ideju šta bi ovo moglo da bude ? Da li mi treba neki patch ya GNOME ? |