[ coolmatej31 @ 31.05.2025. 17:04 ] @
Imam Whirlpool sudo masina vec 9 godina, koja posle nekoliko minuta rada, ona stane usred programom t.j. pranja. Primetio sam da ne ukljucuje grejac, mada nisam nista dirao, da merim sa unimerom itd... Pustio sam je na ispiranju (prog. od 12min) i pratio vremenski i ona je tacno zavrsila. Tada sam utvrdio da ona stane kada treba da ukljuci grejac. Ukljucujem nju na program od 50 minuta, a zavrsila nakon 4 sata. Pretpostavljam da tako radi na sve programe kada ukljucava grejac. Sve posudje su mokre i ne mogu da se isuse zbog ovoga. Znam sta mogu da bude uzrok, sam grejac probijen prema masi, termostat, elektronika, procesor, instalacija, svasta. Pisem jer tu sigurno ima nekoga iskusniji za da resim kvar brze. Model je sa slika:
[ coolmatej31 @ 01.06.2025. 11:06 ] @
Hoce li mi neko pomoci?
[ baresi @ 01.06.2025. 11:13 ] @
Po tvom opisu, velika je vjerojatnost da je grijač ispostio dušu. Moratćeš ga otvoriti i ohmmetrom provjeriti grijač.
Tu je jedan tutorial kako se dođe do njega, možda nije baš za tvoj model ali vjerujem da je postupak sličan za većinu Whirlpoola. Nadam se da će ti pomoći.

https://www.youtube.com/watch?v=Lw_ruA1aR54
[ coolmatej31 @ 01.06.2025. 16:15 ] @
Juce sam je pustio na service mode, i grejac radio, ne javila nikakve greske, potom ukljucujem na program od 30 minuta i sve je odradlia bez ikakvih problema. Sada ce da vidim da li isto to ce radi i sa duzi program, il opet ce se ponasa cudno.
[ test1234 @ 02.06.2025. 08:32 ] @
Taj model tvoje mašine je počeo da se proizvodi 2022g. i trebalo bi da je još u garanciji. Zezno sam se ipak je pčela proizvodnja 2016g u Poljskoj i spada u Indesit grupaciju.

Meni ovo liči da je mašina počela negde da curi pa je proradio Aqua stop sistem, pa je zbog toga ”radila” 4 sata.

U medjuvremenu se verovatno voda koja je izazvala/aktivirala Aqua stop osušila i sada mašina radi normalno.

Šta je izazvalo curenje, teško je reći. Pošto je mašina ”mlada” pretpostavljam da je neka glupost i da će sada raditi ispravno. Ustanovili smo da i nije baš mlada.

Ako se to ponovi, moraćeš da je izvučeš iz kuhinjskih elemenata pa da joj onda bukvalno poskidaš sve limove, sa strane, spreda i onaj donji pa da je tako pustiš da radi a ti onda sa nekom dobrom svjetiljkom da posmatraš sa svih strana da bi eventualno otkrio odakle curi.

Sve ovo pod uslovima da sam pogodio dijagnozu.

Ova mašina ima invertere u sebi i puna je elektronike. Trebalo bi ovakve i sve druge kvarove da ti negde ispiše ili da te nekako obavesti.

[Ovu poruku je menjao test1234 dana 02.06.2025. u 09:43 GMT+1]