[ bordzija @ 25.06.2025. 22:24 ] @
Proteklih par godina stalno lažu za temperaturu! Javno objavljuju da je u beogradu 24° a na termometru 31° u ponoć!

[ bakara @ 25.06.2025. 22:49 ] @
Ne mogu tebe da prevare imas kineski termometar

ali meris na nekom betonu,
evo sta kaze senzor spoljnje temperature moje klime,
google kaze 25 stepeni, osecaj kao 26c

[ bordzija @ 25.06.2025. 23:32 ] @
Razmisli dobro dal imaš uopšte senzor u spoljašnjoj jedinici ili povlači podatak preko interneta od lažovskog hidrometeorološkog zavoda srbije.

Termostat je tačan i nalazi se na strani koja nikada nije videla sunce. Uostalom izađi iz srana i reci mi jel 25°
[ ademare @ 26.06.2025. 02:38 ] @
Bas sam se nocas kako ne mogu da spavam od Paklene vrucine setio one tvoje stare teme sa istim naslovom !

O.K. ne samo nocas vec ima vec nedelju dana kako pratim sta pise RHMZS a sta ne telefonu pise, ako nisi podesavao specijalno koristi se Google servis "Google Weather" !!

Onda sam malo istrazivao sta radi taj Google Weather i moze se reci da on ima nekoliko drzavnih Metroroloskih agencija medju kojima NIJE RHMZS !!

Najbliza nama je u Nemackoj , tamosnji drzavni Meteo sistem !

I sta radi Google Weather ? Pita Nemce koliko je stepeni i kakvo je vreme u Srbiji !

A Nemci dao bog, kakvi su Glupaci ne kapiraju da u Beogradu postoje DVE Meteo stanice od kojih je jedna Potpuno Irelevantna za Beograd !

Relevantna se nalazi na malom Vracaru u starom RHMZS-u . Meri temperaturu u drvenoj beloj kucici i ima standardnu koju ocitava covek svakih sat vremena a ima i dodatne verovatno bez drvene bele kucice ali na istoj visini od 2 metra tzv. automatske !

Druga Meteo stanica za Beograd je potpuno Nebitna i nalazi se pored novog RHMZs-a u Kosutnjaku !

Zasto je nebitna ta u Kosutnjaku ?

Zato sto se nalazi na velikoj , najvisoj tacki Beograda ! 250 metara Nadmorske visine ! Drugo takodje vazno preko ulice se nalazi ne park , vec Bukvalno Gusta Suma !!! Nema Asfalta ni betona kao u Beogradu !

Trece tu ne zivi skoro niko pa po tome nije Bitna da se zna koliko je u Kosutnjaku ! Postoji par ulica Besnih Vila , tzv. "Diplomatsko naselje " ! 30-40 Vila koje svaka ima plac i dosta drveca , nigde betona i asfalta ! To je ulica Beogradskog Bataljona , gde na primer Draskovic ima Vilu koju mu je poklonio Slobodan Milosevic !!

I slicni milioneri koji nemaju veze sa Paklom Beograda !!

Tako da " Google Weather " preko Nemaca prikazuje podatke sa Automatske stanice Kosutnjak, koja nema nikakve veze sa Beogradom !!!

Cak ni tu nije dosledan , pa pre neki noc u Kosutnjaku navodno pocela da raste temperatura nocu sa 23 skocila na 25 ali Nemci nisu to hteli da isprate kao ni "Google Weather"

Sustina da to sto pokazuje telefon za Beograd Nema veze sa Beogradom, vec na najvisoj koti Beograda pored ogromne sume i nesto Vila Mafije !!

[ ademare @ 26.06.2025. 02:50 ] @
U 10 Uvece je bilo 35 stepeni bas kako i pokuzeje Bordzijin termometar !

Ne znam gde Bakara stanuje jer i to ima uticaja.

Ali Beograd je prokleto Toplotno ostrvo koje se leti Nikada ne hladi !

U 3 popodne moze u Leskovcu da bude 39 a u Beogradu 37 !

U ponoc Leskovac ce imati 15-16 a Beograd min 31

Nema lazi nema prevare ! Google jede G.
[ Java Beograd @ 26.06.2025. 07:35 ] @
Beograd je toliko prostran (dve reke, priobalje, ušće, desetak brda + Avala) da bi za temperaturu trebala čitava tabela podataka. A ti bi se podaci drastično razlikovali.

Ali, realno, šta mene briga kolika je temperatura u centru grada, kad u centar grada odem jednom mesečno. Niti me se tiče temperatura na Vračaru, niti u Zemunu. WTF?

Zapravo mene više zanima trend, nešto ovako:

Dakle, danas je pik (prvi podatak levo) pa malo popušta vrućina, pa sredinom sledeće nedelje opet raste.

A što se preciznosti tiče - imam termometar u stanu: u dnevnoj sobi i spavaćoj + jedan u dvorištu i to je to. Samo me te temperature zanimaju. Ništa Autokomanda, Zvezdara, ovoono.

Kad su velike vrućine iz klimatizovane kancelarije sednem u klimatizovan auto, i kući, naravno - klimatizovano.
I ako svratim u Maxi, da kupim nešto - opet klimatizovano. Šta me briga da li je napolje 34o ili 38o C ??!

Bitno mi je da mi je u spavaćoj svakako manje od 27oC jer inače jako teško mogu da spavam.
U dvorište ne izlazim, ako je preko 30oC - 32oC

Vučić naravno laže i krije pravu temperaturu, da ne bi morao seljacima u Bgd da isplaćuje štetu.
[ ademare @ 26.06.2025. 09:51 ] @
U sustini ovde se radi o tome da Google laze !

Da li ce Google nekakvim seljacima da isplacuje odstetu ? Tesko.

Ono sto ispisuje je tolika Fantazija da je AV mala beba za njih

Iste ove temperature sto ispisuje na telefonu ispisuje na primer i na Google Maps !

Najludje sto sam video pre nekih 3 meseca kada sam iz ko zna kog razloga pretrazivao Maps, zaboravio sam razlog, ali ludost Googl Mapsa se ne zaboravlja. Mozda je bio miting u Nisu ili tako neki razlog ?

Znaci gledam kartu i pise u Nisu kisa ??

O.K. briga nekog sto u Nisu pada kisa ako zivi u Surdulici

Pogledam na RHMZS ne ono merenje na sat , vec tu automatiku koju objavljuju na svakih 10 minuta !

Veze sa kisom nema niti je padala bilo gde u Srbiji . Vlaznost vazduha kada je "padala kisa" po Googlu je bilo 40 i nesto % ? Sto znaci da nikakve kise nije bilo ni tada ni pre, a pogledao sam i za 10 minuta to je interval objavljivanja automatskih podataka , nije bilo ni kapi !
[ B3R1 @ 26.06.2025. 11:34 ] @
Nije tvoj termometar na terasi isto sto i profesionalna oprema RHMZ ili bilo koje privatne meteo-ustanove, poput Aladina, Accu Weather, Weather Umbrella itd. Postoje strogi standardi kako se mere temperatura, vlaznost, pritisak itd. Merni uredjaji i/ili senzori moraju da budu izolovani u posebnim kucistima, premazanim belom farbom (bela boja odbija suncevu svetlost), idealno negde u senci, tacno na odredjenoj visini od zemlje itd. To su ti one bele kutijice koje mozes da vidis u stanici RHMZ u onom parku kod Bircaninove ili ispred njihove zgrade u Kosutnjaku:

A imas i ruralnu varijantu, takodje profesionalna merna stanica:

Ja kod kuce imam nesto ovako, samo nekih 20 godina stariji model, ali princip je slican. Ima senzor na terasi, koji salje periodicno podatke o temperaturi, koristeci standardni meteoroloski 450MHz band. Cini mi se da se novije verzije kace na kucni WiFi i da umesto te budze na stolu ovo novije moze da se prati i sa neke telefonske app:

[ bordzija @ 26.06.2025. 11:44 ] @
Prošle godine je rhmz srbije svaki dan lagao za temperaturu i da svaki dan pada kiša koja nikada nije pala. Ako ovo nije za krivičnu prijavu protiv tih lopova i ubica onda stvarno nemam reči. Rhmz srbije funkcioniše kao teroristička organizacija koja dovodi u opasnost kompletnu privredu i ekonomiju srbije a naročito živote građanka. Pogledaš u prognozu piše 24° izađeš na +40° i umreš na mestu.

Još strašnije je što na vestima svih televizija bez pardona objavljuju ove LAŽNE temperature!

U ovakvim situacijama je država dužna po zakonu da objavi vanredno stanje, redukuje posao zaposlenih i naravno plasira cisterne sa vodom na mesta gde iste nema.

Sem beograda mislim da ostatak srbije uopšte nema vodu ili je ima po sat vremena dnevno.

Dakle rhmz srbije plasira lažnu temperaturu koju dalje preuzimaju google servisi pa čak i bakarina klima koja uopšte nema senzor spoljašnje temperature.
[ ademare @ 26.06.2025. 11:47 ] @
Covece jel ti citas ove postove ?

RHMZS NEMA aplikaciju za mobilni telefon !!!!

Nema cak ni sajt koji je prilagodjen Telefonu !

To sto citas na telefonu, ne ispisuje RHMZS !

Link sajta : https://www.hidmet.gov.rs/

Ukucaj ga u telefon pa vidi na sta lici na telefonu !!
[ bordzija @ 26.06.2025. 11:55 ] @
Koga briga što oni nemaju aplikaciju kada plasiraju lažnu temperaturu koju gugl servisi preuzimaju i dalje plasiraju te lažne informacije! Mućni glavom!
[ jozimir @ 26.06.2025. 12:00 ] @
Koristi lokalne nezvanične podatke u okviru projekta 'klimerko'.
To su uređaji koji su ljudi pravili mahom u DIY verijanti. Postoji mnogo takvih uređaja pa se može videti temperatura u različitim delovima grada. Podaci su prosek na sat vremena. Osim temperature može da se vide vlažnost vazduha, pritisak i zagađenje ćesticama PM1, PM2.5 i PM10. Naravno da na vrednost temperature utiče mesto i način postavljanja uređaja i to treba uzeti u obzir. Zumiraj mapu dok ne nađeš najbližeg klimerka.

Klimerko mapa - Beograd (temperature)

[ bordzija @ 26.06.2025. 12:02 ] @
Na svakom koraku vam se plasiraju LAŽI rhmz srbije. Lažu tačno 10°

[ B3R1 @ 26.06.2025. 12:33 ] @
Gde si pronasao to? Ovo je sajt RHMZ, trenutno stanje:

A ovo je Google:
[ ademare @ 26.06.2025. 12:38 ] @
@ B3R1

Ne vredi. On izgleda stvarno veruje u to sto pise ! Da RHMZS koji nema veze sa tim sta njemu mobilni telefon prikazuje, se zaverio sa Djavolom licno
[ B3R1 @ 26.06.2025. 12:41 ] @
Ne znam koji telefon on koristi, ali koliko znam Android koristi Google Weather, a on se oslanja na vise podataka koje usrednjuje:

https://support.google.com/websearch/answer/13687874?hl=en

Jedino ako on koristi neku egzoticnu verziju ili neku stariju verziju Androida koji gadja ko zna koji sajt. :-)))

Uzgred, iPhone takodje prikazuje korektnih 36 stepeni za Beograd, upravo sam proverio. Jos kaze "Extreme Weather Warning" ... a Apple opet koristi sopstvene izvore, ne RHMZ.
[ Java Beograd @ 26.06.2025. 13:08 ] @
Vučić namerno laže i krade, da ne bi morao da šalje cisterne za vodu. Time praktično ubija našu decu.