[ bordzija @ 10.10.2025. 18:57 ] @
| Ovo prvi put u životu vidim, parkside šrafilica rotor plastičan i presvučen tankim slojem bakra! Ova šrafilica https://youtu.be/UJRbITfQtKY?si=fM13VTGu18rHxbQk Koji je naravno progledao! ![]() |
|
[ bordzija @ 10.10.2025. 18:57 ] @
[ zeoN_Rider @ 10.10.2025. 19:35 ] @
Od toliko pravih brendova tj. firmi kupiti Parksde alat, svašta.
Samo budala može da baci pare na to đubre! [ bordzija @ 10.10.2025. 20:06 ] @
Nisam kupio dobio sam ih od drugara sa dve baterije koje mi trebaju za crnu brusilicu. Rekoh da pogledam što ne radi kako treba. Mislio otišle četkice kaaad ono lidl prevara.
[ dusanboss @ 10.10.2025. 22:39 ] @
Citat: bordzija: Ovo prvi put u životu vidim, parkside šrafilica rotor plastičan i presvučen tankim slojem bakra! Ova šrafilica https://youtu.be/UJRbITfQtKY?si=fM13VTGu18rHxbQk Koji je naravno progledao! ![]() Jel ovo voja slika? [ bordzija @ 11.10.2025. 10:29 ] @
Moja fotka.
[ dusanboss @ 11.10.2025. 13:02 ] @
Mnogi imaju plastiku ispod. Ne vidim dobro iz tog ugla, ali stvarno bakar deluje tanak.
Nego ne bih rekao da su ovo napravile četkice već nosači gde su četkice istrošene do kraja? [ bordzija @ 11.10.2025. 14:06 ] @
[ zeoN_Rider @ 11.10.2025. 14:18 ] @
Baterijski alat je stvarno krš, Metabo je vrh!
[ baresi @ 11.10.2025. 17:10 ] @
Ja sam baterijski Metabo kupio za 100 DM dok su još dojčmarke postojale, To je onaj što ima otraga preklopnik za pulzni rad za šrafljenje. Mogu reći da još danas radi savršeno, prije par godina sam zamjenio baterije za LI-Ion i nkad me nije iznevjerio. Bosh zelene i plave verzije isto rade dobro, imam i njih. Prije dvije godine sam nabavio brdo alata firme Greenworks, šrafilica, kosilica, puhalica za lišće itd i mogu reći da rade ono za što su napravljene. Iz radoznalosti sam otvorio bušilicu i unutra je motor bez četkica.
Američke preskupe igračke nikad nisam imao, tako da ne znam jesu li tako dobri kao što ih neki hvale. [ sabosim @ 11.10.2025. 18:50 ] @
Citat: A što bi bila prevara, koliko para toliko i muzike. Alat namenjen za kućnu upotrebu. Za profesionalce ima i takvog alata samo treba znati šta kupuješ. Ja imam jednu njihovu kupljenu još pre tri godine i evo još je "živa", radi bez problema. Ne može se kupiti alat za tri, triipo hiljade i da ti radi osam sati dnevno. [ bordzija @ 11.10.2025. 18:50 ] @
Ja imam makitu staru 35 godina isto plaćena 100 dem. Kao nova je i dan danas apgrejdovao sam je automatskim futerom. Nema udar to mi smeta jbg. Tri puta sam do sada reparirao bateriju i ovaj poslednji put mi je trajala najduže. Sad ću ponovo ali mora kadmijumka ne budži mi se.
[ ademare @ 11.10.2025. 19:24 ] @
Sva roba pa i brendirana danas je losijeg kvalitea nego pre 10 godina. Ona stara 10 godina je losija od one stare 20 . Ona 20 godina ... pogadjate !
Tako je i sa automobilima koji kostaju 20, 30 , 50.000 hiljadarki , a da nece biti sa Makitom i Boshom a posebno sa tresh Parksajdom. Cak i izmisljenim brendovima - Kinezima na kilo kavalitet opada priblizno svakih 10 godina ! Zato da bi zaradili sto vise ! A kad te Makite i ostalo staro 30 godina jos radi, ko ce da kupuje novo ? Novo mora da se brzo kvari , najbolje odmah iza garancije da narod kupuje stalno novo. [ bordzija @ 11.10.2025. 19:30 ] @
Pa da bacamo pokvarene kineske krš uređaje u more, kineski brodovi sa novom tehnikom nebi mogli da pristanu
A za makitu iako nema moment posle 35 godina ne moram ni da gledam, u životu nisam omašio sa njom. Tačno u milimetar. A ovo mi baš glupo da ne mogu jednu da osposobim za vikendicu ili oko auta. Imam i jednu skil kojoj je otišla baterija možda prepakujem. [ zeoN_Rider @ 11.10.2025. 20:20 ] @
Citat: bordzija: Ne budi siguran, iste četkice odgovaraju i za metabo. Baš sam siguran, a četkice su četkice pa i iz Kolumbije! [ zeoN_Rider @ 11.10.2025. 20:22 ] @
Citat: baresi: Ja sam baterijski Metabo kupio za 100 DM dok su još dojčmarke postojale Takođe, i dan danas radi uz naravno zamenu baterijskih ćelija! To nije moglo da preživi! [ bordzija @ 11.10.2025. 22:36 ] @
Citat: zeoN_Rider: Citat: bordzija: Ne budi siguran, iste četkice odgovaraju i za metabo. Baš sam siguran, a četkice su četkice pa i iz Kolumbije! Naravno ali ove su tipske za isti motor očigledno da noviji ulazni modeli imaju isto. [ zeoN_Rider @ 11.10.2025. 23:55 ] @
Ma sve je to isto sr..e!
[ bordzija @ 13.10.2025. 01:57 ] @
Inače sama izrada parkside je po meni odlična za amaterski alat. Sem ove prevare sa rotorom.
[ scoolptor @ 13.10.2025. 09:04 ] @
Kupiš jednom zglavan alat, i ako ne živiš od istog, traje ti ceo život.
Nema plastičnih rotora, nema činezijuma. Ako kupiš Parkside i ostalu bofl robu, nema ljutiš. Baciš, i kupiš drugi. [ dusanboss @ 13.10.2025. 10:53 ] @
Šta znam. Ja imam dosta Parkside alata i za sad nisam imao problema ni sa jednim. Kada sam imao probleme to je bilo vidljivo odmah nakon kupovine tako da sam odmah i menjao. Ovo sve što sam kupio radi bez problema. Naravno ne silim ništa jer znam da alat nije za to. Za normalnu upotrebu, nema frke. Inače i kod njih varira kvalitet dosta. Nešto bude solidno za taj rang dok drugi alat ne valja ništa. Ta bordžijina šrafilica baš važi za nešto lošije što su napravili. Crna linija je bolja od zelene.
U suštini to je to za te pare. Meni se kod njih sviđa taj sistem zamene i garancije gde ne prave pitanje nikad. A najveća zamerka mi je što retko imaju to što reklamiraju (bar u ovom mom) i što uvek izađem sa punom korpom drugih Lidl artikala koje nisam planirao da kupim. :) [ zeoN_Rider @ 13.10.2025. 11:52 ] @
Parkside el. alat je ok al' za vikend majstore i one koji ne siluju. E a za profesionalce zna se Metabo!
[ mjanjic @ 13.10.2025. 11:56 ] @
Imam onu malu šrafilicu/bušilicu sa Li-Ion baterijom koja se puni preko USB kabla, koristim je za sitne stvari, mada je par puta korišćena i za nešto ozbiljnije (za one dugačke šrafove za drvo sa krupnim navojem kojima se učvršćuju limene table), međutim ti alati nisu za intenzivno korišćenje, može tipa 15-30s da se opereti, onda mora malo da "odmori".
Znam da su one lemne stanice đubre, ili je kako se kome zadesi, kolega je samo par dana koristio intenzivnije i očigledno je crkao grejač, jer se ne greje vrh, a inače je cela ta cev u kojoj je grejač nenormalno potamnela. Kupio sam još jednu čisto ako zatreba za nešto sitno, mada imam onu "pištolj" lemilicu kupljenu na uličnoj tezgi 90-ih koja još uvek radi za neke krupnije stvari, neuništiva je, a vidim negde na oglasima da drži cenu. [ zeoN_Rider @ 13.10.2025. 13:24 ] @
Za 'iljadu dinara pazarih AV metar ili univerzalni instrument. Odličan za akanje a i ako crkne nema plakanja kao za Fluke-om ili Voltcraft-om!
[ ademare @ 13.10.2025. 14:35 ] @
Ih za iljadu ! Bio onaj Zuti pijacni Kinez 400 din do skoro !
Meni takav crkao posle dva meseca nije ni koriscen. Otisao "Blob chip" . Evo ima jos uvek za 400 din. I nije zuti https://www.kupujemprodajem.co...s/80281367?filterId=7671609109 [ zeoN_Rider @ 13.10.2025. 19:06 ] @
Meni još nije crk'o jer ga i ne koristim, samo se hvalim!
[ bordzija @ 13.10.2025. 22:26 ] @
Unimer imam neki digitalni žuti bio džabe a uzeo sam i neka ampr klješta preko kp još ih ne diram samo gledam 🤩
Bolja ikeina šrafilica od zelene iz lidla. Imao pre mesec dana probl sa ženinom ikeinom počela da varniči i nema snagu. Rekoh otišle četkice kad ono nisu. Vidim na yt lik samo očisti kolektor između se popunio grafitom i prespaja. Očistio i ko nova 🤩 [ zeoN_Rider @ 13.10.2025. 22:42 ] @
Ma laže taj sa YouTub-a...
[ bordzija @ 13.10.2025. 23:24 ] @
Šta laže očistio sam iglom i ikeina šrafilica poletela ko nova.
[ zeoN_Rider @ 13.10.2025. 23:33 ] @
Ma kako da ne, u Diznilendu!
[ bordzija @ 14.10.2025. 00:21 ] @
Pali babu da ti štrika najke ☺️
[ colke77 @ 14.10.2025. 08:44 ] @
Jedino od Parkside alata sto mozda vredi je cekic.
Kupio lemilicu, ne moze da istopi kalaj, nema snage. Kupio busilicu na struju, provrtela i slajfuje posle bukvalno jednog koriscenja. Busilicu nisam koristio jedno godinu-dve otkad sam je kupio. Rekoh ajd da je iskoristim da zasrafim garnisnu, kad ono..... [ dusanboss @ 14.10.2025. 10:48 ] @
Ne znam. Vidim da ima ljudi šta strašno pljuju Parkside. Ja stvarno ne mogu da se složim sa tim jer imam dosta njihovog u glavnom aku alata i stvarno nisam imao mnogo problema.
Imam sledeće. Udarni odvijač PASSK 20 Li . Reklamiraju ga na 450 Nm mada realno i provereno ima 200. Što je OK većinu šrafova ako nisu zapekli odvrće čak i na traktoru ako nisu jako stegnuti. Pri tom sad se prodavao za nekih valjda 7000 din sa punjačem i baterijom od 4 Ah što je stvarno jeftino. Problema nisam imao za 2-3 godine. Ne koristim ga naravno svakodnevno, ali koristi se nije da skuplja prašinu. Šrafilicu crnu PABSP 20-Li. Nisam je nešto mnogo koristio. Snage ima i više nego što mi treba. Zamerka je kvačilo koje je jako loše urađeno. Gde svi brojevi do nekih 17 proklizavaju kao da su trojka a ovi preko 17 ko da je zaključano. Brusilicu isti crnu PWSAP 20-Li. Sa njom sam najviše zadovoljan. Od kad sam je kupio ove na kabel koristim samo kad baš moram. Lepo radi mirno. Dovoljno snage za neka umerena korišćenja.Ugrađena kočnica koje nekad ume da iritira ali bilje da ponovo pokreneš brusilicu nego da ti iskoči iz ruke i iskasapite. Mana, guta bateriju, ali neka mi neko nađe jednu brusilicu koja ima snage, a ne guta. Pri tom Parkside baterije sigurno nisu od boljih. Inače ima 3 od 4Ah s tim što je jedna duplo manja smart i ako ove ima ju 4 ona nema više od 3 Ah mada piše da ima 4. Udarnu bušilicu crnu PKHAP 20-Li sasvim lepo radi i razbija manje betone i ima snage s obzirom na veličinu i to da je aku. Probao u radnji dve pre ove obe su bacale i to podosta burgiju. Ova treća je bila OK. Na kabel imam tračnu brusilicu. Šta znam ne koristim je mnogo, radi. Malo joj fali snage, ali i piše da ima malo vati. Imam fen za vruć vazduh isto radi OK. Stubna bušilica, e tu sam poje o gomno! Probam je radi. Kad sam probao da bušim vidim baca burgiju po 3 mm tamo ovamo. Hteo da zamenim međutim nije bilo zamenske samo keš da me vrate. Pomislih ma namestiću ja to. Eno je još stoji. Ne mogu nigde da nađem da mi izbuše jednu ebenu četvrtastu rupu što bi rešilo stvar! Moram da namestim to jer skapirao sam da može i drugačije. Razne jednostavnije late isto uglavnom sam bi zadovoljan. Tako da ne razumem ljude kad pljuju Parkside kao da je najgori na svetu. Razumem da je neko imao loše iskustvo sa altom ili dva pa više nije hteo da pokušava. Dešava se. Pogotovo kod ovih. [ zeoN_Rider @ 14.10.2025. 11:39 ] @
Citat: dusanboss: Ne znam. Vidim da ima ljudi šta strašno pljuju Parkside. Ja stvarno ne mogu da se složim sa tim jer imam dosta njihovog u glavnom aku alata i stvarno nisam imao mnogo problema. Slažem se, kod mene sličan slučaj mada posedujem i dosta skupih alata te nisam slepac kao neki da kupuju alat u Maxi-ju a onda se žale! [ baresi @ 14.10.2025. 11:56 ] @
Ne mogu suditi o kvalitetu alata Parkside jer nemam ništa njihovo, ali dugogodišnje iskustvo me izučilo da alat i elektroniku ne kupujem u trgovinama koje prodavaju kruh, kobasice, gaće, prašak itd. Kupio sam nekada videorekorder Nordmende u jednoj takvoj trgovini i nikada više. Nisam toliko bogat da kupujem "jeftino".
I da, nemam ništa protiv ako se netko ne slaže sa mnom. [ zeoN_Rider @ 14.10.2025. 12:05 ] @
Citat: baresi: Ne mogu suditi o kvalitetu alata Parkside jer nemam ništa njihovo, ali dugogodišnje iskustvo me izučilo da alat i elektroniku ne kupujem u trgovinama koje prodavaju kruh, kobasice, gaće, prašak itd. Ja to poodavno govorim al'džabe! [ bordzija @ 14.10.2025. 13:46 ] @
Ja u životu nisam kupio nikakav parkside alat bilo aku bilo električni jedino novu robot kosilicu pre par godina za 100 evra komplet sa onom jačom baterijom. I vredi svaku paru moram da priznam.
Ovo sam dobio i otvorio da pogledam. Iznenadilo me da neko uvaljuje plastični rotor sa nacrtanim bakrom. [ zeoN_Rider @ 14.10.2025. 14:11 ] @
Ne uvaljuje nego prodaje, niko nikoga ne tera da pazari osim slepaca koji misle da su naparavili pos'o!
[ ademare @ 14.10.2025. 15:50 ] @
Citat: bordzija: Ja u životu nisam kupio nikakav parkside alat bilo aku bilo električni jedino novu robot kosilicu pre par godina za 100 evra komplet sa onom jačom baterijom. I vredi svaku paru moram da priznam. Ovo sam dobio i otvorio da pogledam. Iznenadilo me da neko uvaljuje plastični rotor sa nacrtanim bakrom. A sta je bilo sa usisavacem za garaze i slicne prostorije ? Kad si kukao da nema kesa ? Treba uvek da pomislis da na forumu ima neko ko sve pamti Jer taj usisivac ima status alata, kao na primer lancana testera za drvo , balvane itd. [ zeoN_Rider @ 14.10.2025. 17:29 ] @
Citat: Vala baš, slepačka posla a da ne govorim o glupim započetim temama. Najbolja je ona o H1 sijalicama, pomslih neki baš auto a ono Lada aka krš! [ bordzija @ 14.10.2025. 20:07 ] @
Citat: zeoN_Rider: Ne uvaljuje nego prodaje, niko nikoga ne tera da pazari osim slepaca koji misle da su naparavili pos'o! Netačno ovo je čisto uvaljivanje, sutra će ti kinez uvaliti nacrtani automobil i smejati se pa šta si očekivao za 20.000 evra da se voziš? Kupi profi auto za 50.000 evra. Zato i služi forum i treba pisati o lidl parkside prevari! Lidl je najveći zagađivač zemaljske kugle! [ bordzija @ 14.10.2025. 20:10 ] @
Citat: ademare: Citat: bordzija: Ja u životu nisam kupio nikakav parkside alat bilo aku bilo električni jedino novu robot kosilicu pre par godina za 100 evra komplet sa onom jačom baterijom. I vredi svaku paru moram da priznam. Ovo sam dobio i otvorio da pogledam. Iznenadilo me da neko uvaljuje plastični rotor sa nacrtanim bakrom. A sta je bilo sa usisavacem za garaze i slicne prostorije ? Kad si kukao da nema kesa ? Treba uvek da pomislis da na forumu ima neko ko sve pamti ;) Jer taj usisivac ima status alata, kao na primer lancana testera za drvo , balvane itd. Taj usisivač sam dobio na poklon isto kao i ove dve bušilice, nisam ni koristio jer nije bilo ni kesa za njega skoro dve godine! Ljudima očigledno žao da bace u đubre gde je i mesto parkside alatima. Iskreno taj zeleni nebi ni dolazio u obzir možda onaj crni kao profi. Mogu misliti kakva je tek tu prevara u pitanju?!?? Žena kupila novu onu crnu aku brusilicu (šatro profi) [ zeoN_Rider @ 14.10.2025. 20:35 ] @
Citat: bordzija: Zato i služi forum i treba pisati o lidl parkside prevari! Lidl je najveći zagađivač zemaljske kugle! E baš bih voleo da vidim da u lice baš to kažeš menadžeru prodavnice, mogu da ti organizujem samo kaži koja ti je prodavnica najbliža. Haha, kako će da radi šimika, a lično ću da snimim! [ bordzija @ 14.10.2025. 20:45 ] @
Zato i služi forum da se objave sve prevare naročito ove sa alatima. Čuj rotor od plastike namazan tankim listićima bakra. Nije ni čudo što se kod nas na kp sajtu pojavljuje gomila tog zelenog alata potpuno novog na kilo iz EU. To su hiljade tona neupotrebljivog "alata"
Te trgovce će narod da pobije kao 45e ništa nemoj da brineš! [ veselinovic @ 14.10.2025. 21:09 ] @
Vratimo se ( jel to oksimoron) tehnici.
Prepucavanja na cet ili madzone. [ bordzija @ 14.10.2025. 21:33 ] @
Da se vratimo na temu kako lidl vara korisnike: pogledajte plaćenog jutjubera koji kao menja budži četkice. Rasklapa polovnu bušilicu a sklapa novu 🤣
https://m.youtube.com/watch?v=_DOjZfk_iZA [ test1234 @ 15.10.2025. 09:47 ] @
Nije taj na tom klipu uopšte dirao četkice samo je dobro očistio i ubacio novu kvalitetnu Skil-ovu mast u mehanizam pa deluje kao nova. Inače ova šrafilica na snimku je baš dobra i kvalitetna.
[ zeoN_Rider @ 15.10.2025. 14:06 ] @
Citat: test1234: Nije taj na tom klipu uopšte dirao četkice samo je dobro očistio i ubacio novu kvalitetnu Skil-ovu mast u mehanizam pa deluje kao nova. Inače ova šrafilica na snimku je baš dobra i kvalitetna. Vala baš tako, al' ajde ti objasni "Ovom" da ima i dobrih mašina. [ zeoN_Rider @ 15.10.2025. 14:08 ] @
Citat: bordzija: Da se vratimo na temu kako lidl vara korisnike: pogledajte plaćenog jutjubera koji kao menja budži četkice. Kad' sam pogled'o pomislih da si raskupus'o a onda shvatim da dotični ima lepe i čiste nokte! [ baresi @ 15.10.2025. 16:38 ] @
Gledajući video, ja mislim da nije to bilo obično čišćenje i menjanje četkica, nego je popustio seger osigurač. tako da mu je verovatno glava ispadala van. Nadam se da ćete razumijeti šta sam htio reći.
[ zeoN_Rider @ 15.10.2025. 17:39 ] @
[ bordzija @ 16.10.2025. 01:30 ] @
Citat: test1234: Nije taj na tom klipu uopšte dirao četkice samo je dobro očistio i ubacio novu kvalitetnu Skil-ovu mast u mehanizam pa deluje kao nova. Inače ova šrafilica na snimku je baš dobra i kvalitetna. Taj snimak je isfoliran da kao ljudi vide unutra šta je i kako je. Ja otvorio istu takvu kaad unutra plastički kolektor koji se istopio a bakarni listić ogulio. Jel kapirate koliko su namazani? Motor koji pokazuje je ko zna od koje bušilice od ove konkretno nije. Čuj ubacio novu kvalitetnu mast hahaha ta glava može da radi hiljadu godina. Ja mojoj makiti nisam menjao mast 35+ godina kada je otvorim samo vratim razbežalu mast. [ dusanboss @ 16.10.2025. 11:45 ] @
Ma isti je motor Bordži, tripuješ se. Takav stavljaju svuda, evo ti ga ovde dole, a verovatno iste ili sl. koriste i mnoge druge alate.
https://youtu.be/eLX57UTocE4?t=365 Koliko kontakta ima taj tvoj. Čini mi se 5 (prave i sa 7). 5 je jako malo delom se zato i pregrejao. Ili si ga forsirao malo više nego što mu prija. Ili je možda imao neki problem u šrafilici pa se grejao više nego što treba. Sve u svemu ja sa svojim skromnim iskustvom nikada nisam čuo da se nekom istopi kolektor. Inače taj deo kolektora se većinom pravi od plastike, a bakarne lamele i ne deluju nešto specijalno tanko (s obzirom na cenu alata). Ili si ti divljao sa tom šrafilicom ili je postoji neki drugi problem zbog kog se grejala. Teško se ovaj kvar mogao desiti ovako da su stvari bile normalne i pored sigurno lošeg kvalitet lamela i plastike koja se topila na nižoj temperaturi nego kod nekih kvalitetnijih. Evo kako i drugi kolektori: https://www.nide-international...ic-Drill-Motor-Commutator.html Dakle pamet uglavu pa sledeći put kupiš lepo brushless i ne razmišljaš. Plus ima više snage, a bateriju manje troši. [ zeoN_Rider @ 16.10.2025. 11:56 ] @
Citat: Pravi izbor za 21. vek! [ bordzija @ 16.10.2025. 16:32 ] @
[ bordzija @ 16.10.2025. 16:36 ] @
I opet da ponovim nisam kupio nego dobio dva komada, baterije su mi bile bitne.
[ zeoN_Rider @ 16.10.2025. 20:32 ] @
Znači za očekivati je "Parkside baterije prevara" tema!
[ bordzija @ 17.10.2025. 11:11 ] @
To im je za sada dobro da nije nebi postojali jbg.
[ zeoN_Rider @ 17.10.2025. 13:11 ] @
Ma pokreni tu temu šta te košta...
[ bordzija @ 17.10.2025. 22:14 ] @
Biće i to nemoj da brineš!
[ zeoN_Rider @ 18.10.2025. 08:49 ] @
Ne brinem, čekam!
[ dusanboss @ 18.10.2025. 14:52 ] @
Gledam nešto ovu Bordžijevu sliku kolektora i nikako mi ne ide u glavu kako bi četkice mogle da naprave takvo oštećenje. To nekako deluje više da je neko hteo šmirglom da očisti kolektor pa se malo zaneo.
[ mrkabrka @ 18.10.2025. 18:44 ] @
Ako kupis ParkSide u Nemackoj , garancija ti ne vazi u Srbiji ?.......
[ bordzija @ 18.10.2025. 21:25 ] @
Citat: dusanboss: Gledam nešto ovu Bordžijevu sliku kolektora i nikako mi ne ide u glavu kako bi četkice mogle da naprave takvo oštećenje. To nekako deluje više da je neko hteo šmirglom da očisti kolektor pa se malo zaneo. Kolektor se istopio i postao ovalan pa su četkice pocepale tanki bakar. Pogledaj malo bolje fotku. Bušilica je malo radila malo ne. Pomerim rukom i ona proradi ali varniči. Kada se četkice zaustave na delu bez bakra tada neće da krene dok se rukom ne pomeri na bakar pa proradi. [ dusanboss @ 18.10.2025. 21:41 ] @
To me i čudi jer četkice izgleda da ne prate taj ovalan oblik na kolektoru. Al aj sve je moguće. Jel si je forsirao? Teško mi je da poverujem da je došlo do ovoga, a da da šrafilica nije korišćena onako baš dobro.
Kao što rekoh postoji opcija da su se iz nekog drugog razloga četkice preterano grejale pa je došlo do ovoga. [ zeoN_Rider @ 18.10.2025. 23:29 ] @
Citat: dusanbossTeško mi je da poverujem da je došlo do ovoga, a da da šrafilica nije korišćena onako baš dobro. I meni je baš čudno al' obzirom da je prevara u pitanju onda me i ne čudi! [ dusanboss @ 19.10.2025. 09:19 ] @
Hahah pa da. Lepo čovek napisao u naslovu da je prevara.
[ bordzija @ 19.10.2025. 10:21 ] @
Imam dve iste tj isto se ponašaju jednu sam otvorio drugu nisu. Uvrtiš li jedan šraf više gotova je
[ zeoN_Rider @ 19.10.2025. 15:23 ] @
Naravo učenije, ne uvrći ništa stavi je k'o ikebanu na astal!
[ bordzija @ 19.10.2025. 16:43 ] @
Dakle kompletan zeleni parkside alat je prevara i treba ga izbegavati po svaku cenu. Eventualno onaj crni bez četkica ali i tu je sigurno fora u lošim čaurama rotora.
[ zeoN_Rider @ 19.10.2025. 21:44 ] @
Pokreni temu Parkside" crni alat, eventualna prevara!
[ dusanboss @ 20.10.2025. 13:19 ] @
Citat: zeoN_Rider: Citat: dusanbossTeško mi je da poverujem da je došlo do ovoga, a da da šrafilica nije korišćena onako baš dobro. I meni je baš čudno al' obzirom da je prevara u pitanju onda me i ne čudi! Mislim da mu je bila pred istek garancije, ali je radila i dalje, a on hteo novu. Znajući da ne prave pitanje ošmirglao je kolektor i sad ima tu drugu novu. [ dusanboss @ 20.10.2025. 13:56 ] @
[ ademare @ 20.10.2025. 14:18 ] @
Klip je Budalastina jer ovaj covek deluje izgubljeno i ne zna sta prica !
Bakara je u jednoj temi odavno pisao tako je najmanje 1+ godinu, mozda i vise ne samo za alat vec za SVE ! Ne vraca se u prodavnici vec dolaze kuriri da preuzmu , pa ide u servis itd. Ova prica sa kasirkom je davno prestala da vazi jer su ljudi naravno zloupotrebljavali sistem ! Davno sam citao price domacica na Rozi forumu, kaze jedna "pametnica" odem u LIDL uzmem 40 haljina !? Ceo dan se zezam isprobavam, mozda jednu ostavim sutra vratim 39, a cesto vratim svih 40 ??? Ili druga koja je kupila rucni casovnik sa garancijom od 3 godine , posle 2.5 istrosila se baterija ona odnela i od kasirke dobila pun povrat novca ??? Tako vise "nece da moze " [ ademare @ 20.10.2025. 14:24 ] @
Ovaj izgubljen slucaj sa klipa pregovara sa kasirkom ? Pa mu ona daje neki broj telefona ?
Pa taj broj ne postoji ? Pa druga kasirka kaze pise se poruka iz aplikacije na taj broj telefona ?? Taj izbezumljeni ocigledno ne zna sta je internet ! Pa postoji sajt ! Pa tamo pise procedura za Neprehrambene proizvode !! [ bordzija @ 20.10.2025. 16:34 ] @
Što si se uzbudio toliko kako lidl valja bofl alat i stalno menja pravila?!?? Ja sam par puta kupio nešto sa nepostojećim servisima i gle čuda - to je uvek bio samsung! Televizor, rerna i veš mašina! Za televizor nepostojeći servis veš mašina, za rernu nešto isto, za veš mašinu u hr nepostojeći ali se pojavio majstor i zamenio grejač. Angažovali su nekiga jer je mašina bila najskuplja u to vreme.
[ ademare @ 20.10.2025. 19:18 ] @
Ja se uzbudio ?
Nisi popio terapiju pa nas ovde davis sa budalastinama ! Ili si opet hteo po obicaju da zeznes firmu ili pojedinca, pa te oni zeznuli ukinuli vracanje Prevarantima ? Kao onda kada si napisao da ces osteceni Tv da maskiras pa na oglas ? [ bordzija @ 21.10.2025. 10:16 ] @
Koji oštećeni tv koji oglas? Mora da si me pomešao sa nekime. Ja lično nikada nisam imao problema sa parkside alatom jer ga nikada nisam ni kupovao. Zanimljivo jelda? Kako bi onda i znao za uslove reklamacije osim da ih neko ovde nije podelio sa nama?🤔
Sa druge strane sad mi je mnogo jasnije zašto na kp sajtu ima tolika količina zelenog parkside alata od preko kao novog ali ne daje znake života. Pošto sam otvorio jednu bušilicu i to podelio sa vama. Ne sumnjam da je takav alat odličan nekom amateru koji ne zna da ga koristi i samo ga gleda. [ zeoN_Rider @ 21.10.2025. 10:22 ] @
Citat: ademare: Nisi popio terapiju pa nas ovde davis sa budalastinama ! Vala baš, ili pomeš'o sa babinom! [ flighter_022 @ 21.10.2025. 12:59 ] @
Svima po jednu turu Lorazepama, na moj racun.
[ dusanboss @ 21.10.2025. 18:47 ] @
Slabo je!
[ dusanboss @ 21.10.2025. 23:19 ] @
https://youtu.be/VNyuXXUb47o?t=284
Evo ovde se vide godine iskustva i želja da nešto stvarno traje duže. Konkretno mislim na to žuto što liči na pur penu naprskano na krajeve rotora. Namena toga je najverovatnije ako nešto krene da češe o namotaj da ne napravi odmah spoj već da to može da radi tako neko vreme. Inače često se dešava da "nešto" nažulja namotaje rotora i da to bude kraj aparata. Sad ne znam dal sam se zezno i da je funkcija te žute kao pene totalno drugačija od ove koju sam naveo, ali deluje da je to. [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 22.10.2025. u 00:41 GMT+1] [ scoolptor @ 22.10.2025. 08:22 ] @
Izbegavao sam do sada da kupujem te Parkside power alate, a sada ću da otvorim novčanik.
Uzeću one 20V baterije 4Ah i 8Ah. Dobar odnos cena/kvalitet. Na Aliju se mogu naći gotovi 100-140W bidirekcionani punjači/PD kompatibilni naponski izlazi, za svega 6eur. Podržavaju gomilu protokola. PCB dimenzija 60x30mm. Može se ubaciti i jedan STM32 i displejčić, i odštampati lepo kućište koje se samo navuče na bateriju. Dodatni XT30 izlaz direktno baterija preko eFuse. Čak se može i NTC iz baterije povezati na punjač. I eto power bank-a iz snova, za male pare. Za terenski rad štapnim lemilicama, za dopunjavanje laptopa, itd. I ne treba punjač. Može se puniti power brickom od laptopa, kada ima prilike. [ zeoN_Rider @ 22.10.2025. 12:30 ] @
Citat: Meni ovaj klip baš i nije jasan osim da nam pokaže tetovaže i da ima izvor WD 40 u dvorištu! [ baresi @ 22.10.2025. 14:01 ] @
Nisi pažljivo gledao. Pokazao je i narukvicu a i to, kako Einhell "servisira" Makitu.
[ zeoN_Rider @ 22.10.2025. 17:06 ] @
Citat: baresi: Nisi pažljivo gledao. Pokazao je i narukvicu a i to, kako Einhell "servisira" Makitu. Klasičan šaban! [ baresi @ 22.10.2025. 19:15 ] @
Jel može neko kratko objašnjenje šta je šaban. Mislim da nije baš nešto normalno, ali ako ti nije teško da malo objasniš. Po prvi put čujem tu reč.
[ ademare @ 22.10.2025. 21:29 ] @
Seljak ali ne kao zanimanje vec kao skup losih karakternih osobina.
https://vukajlija.com/saban?order=time Ljudi pisu razna tumacenja, neka su tacnija neka su bezveze. [ baresi @ 23.10.2025. 11:22 ] @
Shvatio, hvala ademare.
[ dusanboss @ 23.10.2025. 14:06 ] @
Citat: zeoN_Rider: Citat: Meni ovaj klip baš i nije jasan osim da nam pokaže tetovaže i da ima izvor WD 40 u dvorištu! Nije bitan video. Slučajno sam naleteo na njega. Iskreno nisam ga ni gledao. Bitan je taj kadar gde sam markirao video tj. deo gde se vidi rotor i ta žuta stvar po njemu koju nisam imao priliku da vidim na mnogo rotora. [ bordzija @ 23.10.2025. 17:01 ] @
To je poliuretan tj plastika, zaštita od fizičkog oštećenja i ujedno fiksira namotaje. Možda i da se ne može lako viklovati?
[ zeoN_Rider @ 23.10.2025. 21:29 ] @
Citat: dusanboss: Bitan je taj kadar gde sam markirao video tj. deo gde se vidi rotor i ta žuta stvar po njemu koju nisam imao priliku da vidim na mnogo rotora. A to, ma ok, ima toga na rotorima i tamno zeleno boje zaštita od udarca a negde i za balansiranje! [ dusanboss @ 23.10.2025. 23:34 ] @
Bam li ga. Nisam obratio pažnju na to do sad. Ovamo na drugom forumu jedan kaže da je to da spreči namotaje da se razlete zbog centrifuge. Znam da se kanapi motaju preko i to možda pomugne da ih drži stabilnije. Ali ovo mi ne deluje tako.
[ zeoN_Rider @ 24.10.2025. 00:22 ] @
Svaka fabrika ima svoje fazone, ko će ga znati!
[ bordzija @ 24.10.2025. 09:39 ] @
To treba i da se balansira nekako.
[ zeoN_Rider @ 24.10.2025. 13:00 ] @
Da se balansira, naravno!
[ radicmx @ 24.10.2025. 20:43 ] @
Pozdrav
Zna li neko od vas gde je Robert (Living Light). Pokusao sam da ga nazovem par puta ali niko se ne javlja.. [ zeoN_Rider @ 24.10.2025. 21:26 ] @
Ko to zna, a baš ti treba?
[ baresi @ 24.10.2025. 22:40 ] @
Citat: radicmx: Pozdrav Zna li neko od vas gde je Robert (Living Light). Pokusao sam da ga nazovem par puta ali niko se ne javlja.. Sačekaj, javitće ti se čim bude u prilici. [ zeoN_Rider @ 25.10.2025. 09:15 ] @
Čisto sumnjam da će se javiti!
[ branko tod @ 06.11.2025. 12:50 ] @
bordzija, ti si neuništiv sa svojim konstrukcijama. Kukaš po svom običaju
da je mašina đubre i da se očas posla pokvarila. Taj kolektor ima sigurno lamele debele 2 do 3 mm kada je nov, što se vidi na rotoru koji si slikao. PO STANJU KOLEKTORA I ČETKICA TA MAŠINA JE NARADILA VIŠE HILJADA SATI I TO UZ NEKI TEŽAK RAD. Prema tome bez laganja. ![]() [ branko tod @ 06.11.2025. 14:05 ] @
[ bordzija @ 06.11.2025. 17:10 ] @
[ zeoN_Rider @ 06.11.2025. 17:39 ] @
Eto, nov kolektor 100. Dinara!
[ bordzija @ 06.11.2025. 17:48 ] @
Takav kolektor da stave bušilica bi radila godinama ovako pet debljih dužih vijaka i ćao.
[ branko tod @ 06.11.2025. 21:38 ] @
Pomično merilo u ruke, i izmeri debljinu bakra, ali bez laganja.
[ bordzija @ 06.11.2025. 21:52 ] @
Eno ti u vinči na deponiji pa meri 👍
[ scoolptor @ 10.05.2026. 01:25 ] @
Citat: scoolptor: Izbegavao sam do sada da kupujem te Parkside power alate, a sada ću da otvorim novčanik. Uzeću one 20V baterije 4Ah i 8Ah. Dobar odnos cena/kvalitet. Na Aliju se mogu naći gotovi 100-140W bidirekcionani punjači/PD kompatibilni naponski izlazi, za svega 6eur. Podržavaju gomilu protokola. PCB dimenzija 60x30mm. Može se ubaciti i jedan STM32 i displejčić, i odštampati lepo kućište koje se samo navuče na bateriju. Dodatni XT30 izlaz direktno baterija preko eFuse. Čak se može i NTC iz baterije povezati na punjač. I eto power bank-a iz snova, za male pare. Za terenski rad štapnim lemilicama, za dopunjavanje laptopa, itd. I ne treba punjač. Može se puniti power brickom od laptopa, kada ima prilike. Uzeto, radi. 140W PD3.1 IP2366 based adapter. 6,28eur na Aliju. Na bateriju od 4Ah, lemilica HS-02B moze raditi barem 8h u normalnim uslovima. Konfiguracija na slici se moze koristiti za napajanje USB-C uredjaja i za punjenje baterije, medjutim ne prati signalne linije baterije putem kojih ista komunicira sa punjacem i alatom. Baterija ima BMS i mikrokontroler, ali nema prekidac. Baterija obavestava alat kada je spremna za rad, te punjac kada je spremna za punjenje, kada je puna i kada je pregrejana, pa je potrebno pauzirati punjenje. Ne postoji prekidac u bateriji, vec se koristi prekidac u alatu, a baterija samo daje signal. Kada stignem isteracu sve do kraja.r [att_img] [Ovu poruku je menjao scoolptor dana 10.05.2026. u 02:44 GMT+1] Copyright (C) 2001-2026 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|