[ boramitic @ 03.01.2026. 21:07 ] @
|
| Pozdrav,drugovi.Opet ja, svake zimske sezone.Ne bih pisao ovde ali nam je jedini majstor u selu preminuo i sada ne znam koga vise da pitam za pomoc.Dok sam bio na odmoru,majka je bila kod kuce i ukljucivala je pec Elind 2,5 svake noci.E sad,jedne noci(mozda i dana?) je primetila da u sobi gde je pec nema struje ni u jednom stekeru!Naravno, to je mene cekalo da dodjem kuci i da zamenim osigurac jer majka ne zna koji je i sta je. Isto sam primetio da su sve uticnice u toj sobi spojene na jedan osigurac od 16A. Sad mene zanima sta je ovde moglo biti kvar,jer je pec radila super svake sezone pre te noci. |
[ zeoN_Rider @ 03.01.2026. 22:44 ] @
Ako je samo jedan osigurač od 16A onda ti za sve ostale uređaje ostaje oko 5A. Počupaj sve uređaje pa redom, prvo peć!
[ baresi @ 03.01.2026. 23:11 ] @
Biće da je majka uključila još nešto, pegla, neki usisavač.....
[ bordzija @ 02.04.2026. 13:04 ] @
I moji su tako uključivali i vraćali osigurače pa kada sam ja došao i otvorio peć je svetlela u mraku. Dotrajale žice i kontakti su se jednostavno žarile do usijanja. Pre svake grejne sezone treba proveriti ta peć, zameniti dotrajale buksne i kablove, proveriti grejače, izduvati ventilator i ako cvili zameniti semering ili isti podmazati ako se nije raspao.
Oko 1500 din je materijal za remont, temperaturni kablovi, čelične buksne i kabl sa utičnicom.
Zašto je ovobitno, ta peć radi noću kada svi spavaju i ako plane...
Copyright (C) 2001-2026 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.