[ mihajlo.hrin @ 30.03.2026. 16:27 ] @
| Na starom laptopu mi otkazao ekran, uzeo sam novi i sada kako da ih povežem da mogu videti ekran starog na novom ali da ne upropastim novi. |
|
[ mihajlo.hrin @ 30.03.2026. 16:27 ] @
[ ademare @ 30.03.2026. 17:57 ] @
Za to se ne kupuje Novi Laptop, vec monitor.
Kao za desktop. [ I AM BORGS @ 30.03.2026. 20:10 ] @
ako baš očeš spojiti 2 laptopa , onda sa lan kablom spoji (umreži).
8 [ B3R1 @ 31.03.2026. 08:36 ] @
Ovde je problem verovatno nesto drugo - kako izvaditi podatke sa starog laptopa, pre nego sto taj stari ode u djubre. Jer laptop kome je otisao ekran treba da ide u djubre i tacka.
@ademare je dao pravi odgovor - poveze se stari laptop privremeno na neki monitor ili tv sa HDMI ulazom (cak i 20 god. star tv ima to), a potom se dva laptopa spoje Ethernet kablom. Ako oba koriste istu kucnu WiFi mrezu taj drugi korak je nepotreban. Potom na starom laptopu aktiviras volume sharing - vise detalja imas na ovom forumu. Ako imas vise particija (C:, D: itd.) postavi deljenje za svaku od njih, da se s mreze moze citati. Koristeci komandu ipconfig vidis koja ti je IP adresa starog laptopa - npr. 192.168.1.12. Potom na novom laptopu pokrenes Windows Explorer i zadas mu \\192.168.1.12\c\, otkucas user/pass sa starog i to je to. Onda prebacujes podatke koje god zelis, kada zavrsis i proveris da si sve preneo - low-level format, a ako te mrzi - macolu u ruke, razbij stari laptop u sitne komadice i sve to pobacaj. To drugo je i dobra stvar za lecenje frustracija. [ ademare @ 31.03.2026. 11:48 ] @
On u pitanju pominje samo dobijanje slike, znaci namerava da i dalje koristi stari .
Sumnjam da ce on uspeti da poveze dva laptopa preko LAN-a jer do sada nista sto je pitao nije isterao do kraja. Mada su mu pitanja uvek konfuzna. Kada dobije sliku moze da prebacuje podatke na N nacina . Preko SD kartice, Flash memorije. U sustini ne traba mu ni slika vec ima na TEMU jednostavni adapter od 300 dinara, USB-SATA ! Sa tim adapterom izvadi stari HDD iz starog laptopa , moze i SATA SDD i dobija "Extereni HDD, SDD", zavisi sta vec ima. Dovoljno je napajanje 5 volti od USB-a. Postoje i adapteri za istu namenu i za desktop HDD ali njima treba i dodatni napon od 12V napon jer tako rade u desktopu. Evo linka za laptop 287 dinara. https://www.temu.com/rs/sata-u...fya&_x_sessn_id=z9khn5h976 Iako se na linku pominje i 3,5 inca ovo je samo za 2.5 od laptopova, zbog napajanja. [ ademare @ 31.03.2026. 11:51 ] @
Evo za 3.5 inca treba dovesti posebno spoljni napon od 12 volti :
https://www.temu.com/rs/usb-3-...fya&_x_sessn_id=z9khn5h976 [ kosmopolita @ 31.03.2026. 12:04 ] @
Citat: ademare: Kada dobije sliku moze da prebacuje podatke na N nacina . Preko SD kartice, Flash memorije. U sustini ne traba mu ni slika vec ima na TEMU jednostavni adapter od 300 dinara, USB-SATA ! Sa tim adapterom izvadi stari HDD iz starog laptopa , moze i SATA SDD i dobija "Extereni HDD, SDD", zavisi sta vec ima. . Ovako sam povezivao i povezujem jedan interni sad na laptop i sad tražim novo rešenje jer mi se čini da USB priključak previše haba. Ono što sam hteo da napišem je da je hteo da formatira sad, kad sam prvi put priključio, i ako je već bio formatiran. Možda nisam dovoljno probao ali sam stekao utisak da ne može tako da se poveže na drugi računar/laptop, bez gubitka podataka. [ ademare @ 31.03.2026. 14:59 ] @
Ja sam kupio ovaj isti sa linka sa Temu-a za laptop i radi bez problema. Prepozna ga normalno i onda kopiram fajlove preko Total commandera.
Imam i za 3.5 incne jer tih diskova imam vise nije bas kao ovaj sa linka to je bio samo primer, ali takodje treba dodatno napajanje koje se nabavlja posebno. Takodje nikakda nikakvih problema. Imam cak i za stare PATA diskove, ne znam da li Temu jos uvek to ima u ponudi jer to retko kome treba. Taj moze i 2.5 inca i za 3.5 inca a napajanje uzimam od desktopa sa kojim ga povezem. Nije bas elegantno kao ovo. Znaci provereno radi , probano zilion puta. Ne trazi nikakav format u startu. Eksterni diskovi su dosta skuplji a ovako se dobija za sitnicu. Ko hoce naravno moze da kupi i "enclosure" kuciste za disk ali to nije neophodno. Ovako ima bolje hladenje nego da je zatvoren jos u kuciste. [ ademare @ 31.03.2026. 15:05 ] @
Evo sad sam nasao bas isti model koji sam kupio za 3.5 incne diskove :
https://www.temu.com/rs/usb-3-...ovq&_x_sessn_id=z9khn5h976 Onaj iz prvog primera je verovatno noviji , mada je najverovatnije unutrasnjost ista. [ kosmopolita @ 01.04.2026. 16:56 ] @
Imam neki gamebirdov i ima kućište veličine SSD diska.
Probao sam da povežem na drugi računar i pojavio se kao nov disk. [ kosmopolita @ 01.04.2026. 18:34 ] @
Setio sam se da imam stari laptop, sa kojeg sam ranije kopirao podatke.
Sad sam izvadio disk i posle povezivanja se pojavila dva diska. Jedva sam se setio da je bio podeljen na dve patricije. Copyright (C) 2001-2026 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|