[ junior95 @ 12.04.2026. 20:00 ] @
Pozdrav,
Treba mi savjet za testni stol.

Kako nemam FID sklopku u stanu planiram da dodam na radni sto jedan ormar ili nesto slicno, u koji bih ugradio
1. Automatski prekidac 20A na ulazu
2. monofaznu fid sklopku 30mA, karakteristike A
3. Tri monofazne uticnice sa tri automatska osiguraca B karakteristike, 2A, 6A, i 10A, respektivno.

Uticnice vjerovatno ne bi bile nikad koristene istovremeno, koristena bi samo jedna, u zavisnosti od snage uredjaja, zato idem na ove struje da imam neku selekciju, tako da bi mozda ovaj glavni osigurac mogao biti umjesto 20A, mozda o 16A, ili cak 10A.

Mozda bih dodao i indikaciju na nekim mjestima, i dvopolne ON/OFF sklopke za svaku uticnicu koje prekidaju i fazu i nulu, ali to za ovu fazu nije kriticno.

Kako se ne bavik instalacijama, mozda sam profulao karakteristike FID sklopke i osiguraca.

Zamolio bih vas za savjete i prijedloge za unapredjenje ili ako imate nesto slicno da mi predlozite.

Hvala
[ test1234 @ 12.04.2026. 20:55 ] @
1. Ampermetar, za napon 220V, jedan ili više, u zavisnosti šta ćeš da ispituješ.

2. Voltmetar, čisto da kontrolišeš ulazni napon 220V.

3. Autotrafo 0-270V 16A.

4. Probna lampa sa nekom sijalicom od 200-300W kao balast. Snaga sijalice zavisi od toga šta ćeš da ispituješ.

5. Izvor promenjljivog jednosmernog napona sa ampermetrom i volltmetrom.

Ovo sve ja imam na mom probnom stolu.

[ junior95 @ 12.04.2026. 21:19 ] @
Hvala.
Sijalice vec koristim, od 25W do 100W, u seriji sa potrosacima, ali imam zelju da to malo uozbiljim.

Napajanje sa regulacijom struje i napona imam.

U planu sam da kupim autotransformator od 2000VA i izolacioni transformator.
Trenutno kao izolacioni transformator koristim dva identicna transformatora spojena primar1-sekundar1-sekundar2-primar2.

[ mrkabrka @ 13.04.2026. 18:24 ] @
Smanji automatski osigurac na 10A B ili neki grebenasti prekidac za vecu amperazu i osigurac ., pozicijza-1 - 10A pozicija 2 - 20A ...