[ lobera @ 28.09.2026. 20:58 ] @
Propagandne metode nacističke propagande su:

-Kult ličnosti i mesijanstvo;
-Konstantna viktimizacija i spoljna opasnost;
-Dehumanizacija političkih protivnika;
-Emocionalna manipulacija i proizvodnja straha;
-Monopol na istinu i agresivan ton;

Dajte još neku metodu, pa da vidimo da li postoje mediji u Srbiji koji se uklapaju u profil.
[ svojnasvome @ 28.09.2026. 22:45 ] @
Ono što je najvažnije u nacističkoj i fašističkoj propagndi odnosi se na

1) zamenu teza žrtva-zločinac,

2) racionalizacija lažnih razloga za: vršenje zločina, pljačkanje, masovno i "slučajno" ubijanje dece, ubijanje civila, ubijanje nedužnih ljudi, ubijanje lekara koji pomažu ranjene, kidnapovanje, ucene, bombarodvanje putničkih vozova, bombarodvanje škola, bombarodvanje bolnica, bombardovanje vrtića, upotrebu kasetnih bombi, trovanje ljudi pesticidima, izazivanje ekoloških katastrofa na primer bombardovanjem rafinerija, pražnjenje deponija radioaktivnog otpada da se kazne "neposlušni", uništenje civilizacije, istrebljenje nacije, ignorisanje ugovora, nepoštovanje zakona, širenje oružja u kosmos, istupanje iz ugovora o ograničenju nuklearnog oružja, bombardovanje medijskih kuća, zabrana rada i proterivanje "moralno-politički nepodobnih" novinara i javnih glasila, ubijanje reportera, spaljivanje-uništavanje biblioteka i dokumentacije raznih vrsta bilo bombardovanjem ili drugim putem, sankcije i ograničenja svih vrsta zloupotrebom poverenja, laganje i obmanijivanje, dovlačenje oružja za napad pričajući da je za odbranu, ubijanje javnih ličnosti i verskih vodja, ubijanje tokom pregovora, ...
[ Miroslav Jeftić @ 28.09.2026. 23:38 ] @
Citat:
lobera:
pa da vidimo da li postoje mediji u Srbiji koji se uklapaju u profil.

Ma jok, di bre, ne bi valjda čestiti srpski mediji
[ lobera @ 29.09.2026. 14:05 ] @
Setio sam se još jednog uslova, takav medij treba da vređa inteligenciju. Problem mi je da odredim čiju inteligenciju treba da vređa. Postoje mediji u Srbiji koji vređaju moju inteligenciju, dok više od pola Srbije nema problem sa njima. Ako smatrate da se ne radi o pola Srbije, već o šačici slaboumnih ljudi, postavlja se pitanje kako to da jedan takav medij (a ima ih puno) ne izazove revolt ostatka populacije?
[ poturica @ 29.09.2026. 16:42 ] @
Ostatak to ne gleda. Zato i treba ici, od vrata do vrata, da bi razgovarali sa onim koji ne gledaju.
U ovom slucaju sa obe strane.
[ Nebojsa Milanovic @ 29.09.2026. 19:11 ] @
@lobera

Na koju/čiju propagandu misliš?

Nacističku propagandu za koju je Gebels malo dete možemo videti svaki dan, ali nisam siguran da na to misliš?
[ ademare @ 29.09.2026. 20:20 ] @
Ja bih rekao da se svi mediji u Srbiji uklapaju u tu prosirenu sliku.
Od drzavnih tabloida, koji preokrecu stvarnost, do N1 koji u vidu "komentara citalaca" svaki Boziji dan sipa Govor Mrznje prema Srbiji i Srpskom narodu !

SNS i AV Nisu ni Srbija ni Srpski narod i tu mora da postoji granica !
Vec jedan covek i jedna stranka.

To sto njegova propaganda prica tu pricu da jeste, ne znaci da stvarno jeste.
Tako i Pljuvanje na N1 mora imati neku granicu, koju oni rado " ne vide" !

Znaci posteno bi bilo reci da se svi mediji uklapaju ne samo vlast i "opozicija" mada se ne zna nista o "studentima" ?
Nisam cuo da su "studenti" ikada rekli ijednu rec protiv Govora Mrznje na N1 ?

Naravno na N1 je dozvoljen Govor Mrznje prema Srbima i prema Rusima. Prema drugim narodima sto pravim sto Izmisljenim nije dozvoljeno ! Za to postoji Cenzura !
[ Miroslav Jeftić @ 29.09.2026. 23:08 ] @
Citat:
ademare: Ja bih rekao da se svi mediji u Srbiji uklapaju u tu prosirenu sliku.
Od drzavnih tabloida, koji preokrecu stvarnost, do N1 koji u vidu "komentara citalaca" svaki Boziji dan sipa Govor Mrznje prema Srbiji i Srpskom narodu !

Evo i ja sam deo srpskog naroda (pridevi se inače pišu malim slovom) i čitam N1 ne znam o čemu pričaš, kakva mržnja, kakvo pljuvanje.