[ nenas @ 28.04.2004. 23:14 ] @
Da li je neko vec pokusao da poveze PC pod Linux-om i fiskalnu kasu (bilo koju)?
Ja pokusavam da pronadjem kasu-printer ciji protokol moze da se efikasno isprogramira i da fiskalni printer radi "u saradnji" tj. pod komandom Linux aplikacije za maloprodaju.
Ako je neko vec proverio protokole koje nude proizvodjaci, molim da se javi.
[ brcha @ 30.04.2004. 16:43 ] @
A, ako neko ima linux kod koji su pisali proizvođači, da li treba da ti se javi ;)
[ nenas @ 30.04.2004. 18:03 ] @
Bila bih veoma zahvalna ako neko ima kod pod Linuxom koji su pisali proizvodjaci i javi mi se ... A i posao bi mogao biti izgledan ...
[ brcha @ 01.05.2004. 04:59 ] @
Samo ti budi zahvalna, a ja se nadam da ću sutra uspeti to da iskopam na disku ili u mailboxu. Večeras sam morao malo da lutam po gradu i pomognem drugarici da ne nađe mobilni koji je večeras izgubila (bili u kafiću sa mobilnim, izašli, prošetali, skontali da nema mobilnog & onda search)... a sad mi se suviše spava da tražim bilo šta.

Pozdrav
Filip
[ brcha @ 02.05.2004. 23:59 ] @
E, najzad nađoh taj kod (u stvari, zamolio sam druga da mi ponovo pošalje kod pošto sam ga izgleda izgubio u disk-crash-u).

Evo ti attachovan kod za linux, pa se zabavi. Ako treba neka pomoć, samo javi. Moj drug i ja smo pravili već neku aplikaciju za fiskalni printer, tako da imamo iskustva na tom polju nauke :)

Pozdrav
Filip
[ nenas @ 03.05.2004. 20:21 ] @
E Filipe, bas ti hvala!!! Ako budem uspela da ovo upotrebim u vezi sa mojom aplikacijom za maloprodaju, ceka te lepa nagrada (korisna, mislim).
A molim te da mi ustedis jos malo vremena, pa da mi odgovoris za koji fiskalni printer je ovaj source? Galeb FT550 ili neki drugi?

Pozdrav, Nevena
[ brcha @ 04.05.2004. 03:29 ] @
Kakvu aplikaciju praviš? Ja sam napravio neki Linux namenski za fiskalnu kasu (mysql & stuff) optimizovan za i486, odn. za slabiji računar koji će u nCurses ili portu TurboVision-a da tera aplikaciju za fiskalne kase. Ako hoćeš, možemo da se popričamo o čemu je reč. Čini mi se da ti u profilu piše da si sa Novog Beograda. Ako hoćeš, možemo da se vidimo jedared u gradu, pa da sednemo na kafu i popričamo o tom tvom projektu. Biće mi drago ako mogu nekako da ti pomognem.
U svakom slučaju, možda je bolje da pređemo na mail, da ne smaramo ljude na forumu sa manje-više privatnom prepiskom. Moj mail je [email protected].

Inače, kod je za FP550
[ OnLineCC @ 03.06.2004. 11:24 ] @
Ako trazis drajver za linuks, imas na www.fiscdrv.com

Pozdrav.
[ kamaz @ 20.06.2004. 15:39 ] @
Kod je samo takav ;) Pravi ncurses&stuff optimizovan za i486! Funkcija vraca pointer na nesto sto je automatski alocirano na steku! Hehehe. Izgubio sam pola sata trazeci sta je zabrljano. A kad sam video sta je u pitanju, onda sam se iznervirao, seo i sam napisao protokol od nule. U se i u svoje kompajluse! I evo, stampa fiskalne isecke k'o lud!

Ako ne verujete, pogledajte i sami ... u kodu ima sta da se vidi ;))) Ako su ovo napisali galebovci, onda bolje da se sele u Afriku kod Gadafija.

Pozdrav.
[ popac @ 24.06.2004. 06:57 ] @
napisao si interfejs program, protokol svakako nisi