[ slavcecaci @ 29.04.2004. 10:11 ] @
Da li neko od Vas vanzemaljaca zna da li je RH9 dobar za ucenje Linuxa? Nabavio sam instalaciju for free![quote] is it realdragonor fake?
I am here com' in!
[ dpop @ 29.04.2004. 12:27 ] @
Ne mislim da je poznavanje Linux-a i sl. stvari više neka egzotika, nego je postala puka potreba ako se želi baviti na primjeren način savremenim IT i Comm tehnologijama...
RH je uz Mandrake po meni dobar izbor za prvi susret sa tom tehnologijom..jer ima dosta kvalitetne i namjenske STEP_BY_STEP HOW_TO literature. Poslije, ako postaneš ovisnik ide navlačenje na Slack, Debian i recimo FreeBSD...to je konkretno moja priča....Vrijedi probati....Good luck...
[ rilax @ 29.04.2004. 12:28 ] @
Ako si totlani pochetnik, iz lichnog iskustva - uzmi Mandrake...

Red Hat je odlichan, ali ti se, verovatno, nece svideti to shto morash da rekompajlirash kernel da bi ti video NTFS particiju, pustio MP3 ili sl.

Mandrake ima i supermount, shto ce ti olaksati prelaz na Linux sa Wina... Takodje ima nekih caka, kao recimo poduzanje CUPSa za vreme ogovanja korisnika, i t.d. Naravno da to mozesh da podesish i u Hat-u, ali je ovde vec sve podesheno, i treba samo da uzivash...
[ kUdtiHaEX @ 29.04.2004. 14:35 ] @
Da bas je veliki problem rekompajlirati kernel :D
[ matija-s @ 29.04.2004. 14:38 ] @
Citat:
rekompajlirash kernel da bi ti video NTFS particiju, pustio MP3 ili sl.

AFAIK, netreba rekompajlirat kernel nego je dovoljno skinut par pluginova i instalirat ih da stvar radi....Osobno se uchim na RH9 i zadovoljan sam.

Matija
[ littleboy @ 29.04.2004. 19:54 ] @
1. Ne treba rekompajlirati kernel za mp3.
Treba ili instalirati xmms iz sorsa, ili skinuti plugin.

2. Rekompajlirati kernel nije lako, to sto ti mislis da je samo napisati make xconfig i da ce se on kompajlirati sam sve kako treba, to nije tacno.. treba znati sta je sta i cemu sta sluzi da bi ga taj isti normalno radio.

[ Dundjerski Nemanja @ 29.04.2004. 23:38 ] @
Uf ja ti ne bih preporucio RH. Iz licnog iskustva. Mrzim njihovu organizaciju fajlova (Pitam se da li su oni povinovani FHS standardu ? ), mislim najvise na lib stabla tako da otezava instliranje nekih programa; onda rpm isto toliko ne volim jer mi je sve poremetio, neke recimo bibloteke imam i kada hocu da install nesto on kaze nemas tu i tu bilblioteku, a ja proverim i vidim da imam. Isto tako kada instaliram nesto iz source-a, ne vidi mi pola fajlova i biblioteka... To je doprinelo da menjam RH uskoro !

Drugo - ne znam zasto hoces Linux ?! Ako je razlog ucenje administracije - onda ga definitvno nemoj uzeti... RH se ponasaju kao Microsoft. Imaju sve svoje config datoteke... To neces naci u nekoj drugoj distribuciji, tako da ako se primis na Linux onda ces verovatno zeleti da predjes na neki drugi distro kao sto je rekao dpop, a ti si navikao na RH sto otezava prelazak u neku ruku. Ako, pak, hoces da slusas muziku ili gledas DivX ili nesto drugo razocaraces se u RH ponovo - RH je osakacen za multimediju (to je po meni dobra strana :) posto sam multimedija-hejter).

Opet, ipak si pocetnik pa ne znam sta da ti preporucim (mozda Knoppix?). Eto samo kazem ti da ja koristim RH oko 3 godine i sada mi ga je dosta (migriram na Deban).
[ tarla @ 30.04.2004. 00:09 ] @
moj recept je Mandrake i to sedam dana po nekoliko sati dnevno cisto da vidis kako sta ide a onda skini kratko uputstvo za Slack koje sam napisao na http://www.elitesecurity.org/tema/21864 (zakaceno uz moju poruku) ili neko slicno, prouci ga i onda instaliraj neprevazidjeni Slack 9.1.
Salim se, svaka distro je dobra u neku ruku ali meni je Slack nesto najbolje.
[ matija-s @ 30.04.2004. 00:15 ] @
IBM polaznike svog sustava za certificiranje IT profesionalaca uchi na RedHatu....ja se uvjerio...

Matija
[ littleboy @ 02.05.2004. 11:06 ] @
Redhat je postao sinonim za linux nazalost..

Tipa, na sourceforgeu cini mi se vidio sam reklamu nekog dedicated hosting provajdera, specifikacije kao na baneru sta sve dobijate, i pise Linux 9.0, mislim ...
[ VRider @ 02.05.2004. 12:53 ] @
Postoji dobar razlog zasto je RH sinonim za linux.
RH je dobar linux za svakoga, i pocetnika i onoga ko to odavno nije.