[ sspasic @ 01.05.2004. 00:30 ] @
Pokušavam da napravim cvs server sa pserver autentikacijom koji radi u chroot jail-u. Chroot jail postavljam malim c programom koji postavi chroot, uid i gid, tako da se sve izvršava pod korisnikom cvsserver i grupom cvs. Korisnici cvs-a nisu unix korisnici vec su u CVSROOT/passwd postavljeni da rade kao unix korisnik cvsserver. Međutim, kada sve ovo pokrenem cvs javlja gresku da ne može da pronađe sistemskog korisnika cvsserver i imam utisak da funkcija getpwnam ne uspeva da pronađe korisnika. U cvs source-u je to u fajlu src/server.c u funkciji switch_to_user. U jail-u /etc/passwd postoji a man getpwnam spominje samo ovaj fajl kao bitan. Sve ovo sam privremeno rešio tako sto sam izmenio switch_to_user funkciju da ne radi ništa, pošto u tom trenutku sve već radi pod tim korisnikom, ali me zanima šta ovde moze da pravi problem funkciji getpwnam? Imam utisak da sve ovo ima neke veze sa PAM ali ne uspeva mi da postavim sve fajlove tako da getpwnam radi. Sve ovo je rađeno na Fedori Core 1. |