[ crox @ 03.05.2004. 20:28 ] @
Kako napraviti kviz u flashu? postoji li neki site koji se bavi kreiranjem igara u Flashu. Znam da postoje siteovi za njega, ali baš me zanima kako napraviti neki kviz u tom programu. Unaprijed hvala |
[ crox @ 03.05.2004. 20:28 ] @
[ bakiman @ 15.05.2004. 14:36 ] @
E to i mene interesuje... ljudi su pravili milionera u macromedii. Pa bih se i ja oprobao u tome, ali prvo da vidim kako se to radi (osnovno nesto)...
[ frroggy @ 19.05.2004. 16:26 ] @
Nije neki problem napraviti kviz u flash-u. Mnogo veći i dosadniji problem je sakupljati bazu pitanja i odgovora, da bi taj kviz imao nekog smisla
[ filipc @ 19.05.2004. 18:38 ] @
@frroggy
Bio bih ti zahvalan da mi malo objasnis kako se pravi kviz , a pitanja nisu problem :) Molim te da napises neki kraci tutorijal jer bih ti svi bili zahvalni. [ miff @ 29.05.2004. 21:58 ] @
Evo ovako,prvo uzmes enciklopediju sakupis pitanja i odgovore,nacrtas grafiku (interfejs i svu sminku) i onda kreni imas nekoliko opcija
1. myArray 2.XMLsocket 3.MX2004 template izbor je na tebi! [ l_a_z_a @ 09.07.2004. 01:44 ] @
mogao bi vam ja nesto pomoci al pod uslovom da znate bar nesto najosnovnije u flashu
Citat: frroggy: Nije neki problem napraviti kviz u flash-u. Mnogo veći i dosadniji problem je sakupljati bazu pitanja i odgovora, da bi taj kviz imao nekog smisla ... inace frroggy je u pravu. prvo sakupi neki minimum pitanja, kupi neku knjigu i kad ti negde zapne ti pitaj [ Vranac @ 09.07.2004. 15:23 ] @
vici ako ti treba pomoc :)
[ tra-la-la @ 01.04.2005. 22:07 ] @
zar se uz flash MX ne dobij a template/ sample kviz?
[ blzz @ 02.04.2005. 09:34 ] @
dobije se template, ali su pitanja uvjek ista. Ja sam napravio milionera, a napravio sam 16 scena, s tim da je prva scena uvodna, a druge scene označavaju 15 pitanja. Svaka scena ima 10 frejmova, a svaki frejm je jedno pitanje. i onda kada se na pitanje odgovori točno imam komandu random i nextScene koja me vodi na sljedece pitanje, i gotoAndPlay(varijabla_random) i tako sam postigao da nije svaki put isto pitanje. Usput imate flash decomplier-a i skinite miloner i onda ga pretvorite u fla i vidite kako su to neki momci napravili
[ milantrax2005 @ 03.04.2005. 05:16 ] @
Macromedia Flash ima odlican template kad je kviz u pitanju,tako da tu nije samo odgovaranje na pitanje vec postoji drag'n'drop,upisivanje...Probaj da na www.flashkit.com pronadjes neki primer,koristivsi pretrazivac sajta.Mislim da postoji jedan italijanski templete gde je banka pitanja u eksternom .as fajlu a flash kombinuje pitanja i proverava odgovore!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|