[ Pharos @ 06.05.2004. 22:55 ] @
Momci i devojke pomozite mi da resim jedan skolski primer. Imam jedan program na kome se nalaze 3 tekstualna polja i jedan CommandButon. U jedan txtbox upisujem ime u drugi prezime a u treci datum rodjenja i sve to smestam u jedan fajl koji izgleda otprilike ovako: Petar Petrovic 2/2/1984 Milos Jovanovic 23/8/1982 Vlade Divac 23/5/1978 Znaci svi podaci se odvajaju sa razmakom " " a na kraju reda stoji CRLF( chr(13). Pitanje: Sada treba napraviti prog. koji ima 3 tekstualna polja i CommandButton. Klikom na Button otvara se onaj fajl i program treba da prepozna sta je ime, sta je prezime a sta je datum rodjenja. Ako postoji vise record-a kao sto je prikazano u primeru, onda treba na to isto dugme ili na neko drugo, da se izlistaju svi record-i, slicno nesto kao Data1 kontrola sa move opcijom. Pomoc: Broj record-a moze da se pronadje tako sto kada se otvori fajl program pretrazuje koliko je puta koristen vbCrlf i to je broj record-a. Kako program prepoznaje sta je sta? Pa pomocu Instr komande (bar tako mislim) se trazi karakter " " i onda se sa Len izmeri duzina zapisa do " " , pa onda opcijom Mid se uzima samo ime ... E sada ako neko moze da mi ispise KOD za ovo sto sam trazio bio bih mu JAKO zahvalan. Nadam se da vam ovo nece biti veliki problem jer ipak to je gradivo srednje skole :) Thanks again! bYe |