[ BIG FOOT @ 08.05.2004. 05:52 ] @
| Kako je moguce da Pentijum I koristi resurse P4?
Code:
http://www.elitesecurity.org/tema/1311
Alternativno, ona može da ode na diskless stanicu (486 sa 16 MB RAM-a) u drugoj sobi, i
da se uloguje na glavnu mašinu preko grafičkog intefejsa! To je već potpuno paralelni
multiuser. Koliko čujem, tek će Windows XP doneti ovako nešto, što je u Unix svetu već
bar 20 godina svakodnevica.
[Ovu poruku je menjao dpanic dana 08.05.2004. u 12:02 GMT] |
[ srki @ 08.05.2004. 07:06 ] @
Pa mozes na vise nacina. Mozes da se telnetujes na P4 i onda koristis njegove resusrse. A ako hoces graficko okruzenje onda podignes X server i stavis da se zakaci na P4.
[ dpop @ 08.05.2004. 15:47 ] @
[ BIG FOOT @ 10.05.2004. 19:35 ] @
Kako hardverski da resim stvar(kako da spojim pc-ove)?
Koji operativni sistemi ovo podrzavaju?
[ VRider @ 10.05.2004. 19:41 ] @
Bilo kako treba povezati kompove. Null-modem kabl, dve mrezne i cross-over, bilo sta. To je moguce izvesti i pod linuxom i pod windowsom.
[ dmc @ 28.05.2004. 04:50 ] @
Konkretno kod mene radi pI / PII na p4. Znachi na p4 je instaliran obichan linux na kome je pokrneut jedan od grafickih logina (xdm, gdm ili kdm). Treba da editujesh /etc/X11/xdm fajlove. i to Xaccess Xservers i xdm-config. Zatim na p1 instalirash bilo koji linux sa MINIMALNIM opcijama i X serverom!!!! (i pozeljno je i fontove)... Zatim sa konzole na kecu kucash X -query IPBROJ (gde je IPBROJ ip broj pentiuma 4) ... Posle ovoga pojavice ti se graficki login pentiuma 4 i koristices njegove resurse, i imaces totalno filing kao da si na njemu. Jedino savetujem da mreza bude 100 megabitna... mada stvar radi na 10 megabita, na 100 megabitnoj mrezi neces da osetish razliku. E sada postoji i mogucnost povezivanja linux-a na kao windows terminal na windows terminal service (postoji na win2k3 server i win2000 server platofrmama) samo ti treba program (ima ga na freshmeat- zaboravio sam kako se zove. Lakse resenje je program VNC (dolazi kao remote control tool na drajverima uz Microstar ploce). Tu su i PCanywhere ali nista nije tako lepo kao sto je to prvo resenje koje sam ti opisao. Pozdrav i puno srece.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.