[ ||NeX|| @ 11.05.2004. 00:12 ] @
Jednom sam našao na jednom tehničkom fakultet u njem. tutorial, ali ne radi više link. Pa zna li neko gdje ima šta god? A e-book bi bila super stvar ako takvo što i postoji za nemetschek... |
[ ||NeX|| @ 11.05.2004. 00:12 ] @
[ SpelingMistakes @ 11.05.2004. 08:51 ] @
Pa ako cemo iskreno na bih ti preporucio Nemetchek uopste, a sto se tice njega, imas ovde u Bgd-u Autorizovanog Zastupnika za isti. Ne mogu da se setim telefona ali znam da se nalaze odmah do Autokomande - cak se secam gde tacno - Nadam se da ti je ovo pomoglo, bez obzira sto nije ni link, ni tutorijal.
Speling [ tanjgi @ 19.05.2004. 23:44 ] @
evo ovako ako ces u zivotu da se samo da se bavis arhitekturom usresedise na jedan arhitektonski paket i njega savladaj , allplan je sasvim dovoljan jednom arhitekti i nekom birou jer za bavljenje arhitekturom ti vise od ovog i netreba osim ako nisi fanatik i zelis da ovladas nekim high end programom kao sto je PRoe ili catia *da budes kao moderatori* koji su zaista dobri ali ti to ovde ne treba ,jer ovdasnja praksa ti to nece zahtevati niti vrednovati rad u tim programima, pokusaj da se zaposlis u nekom birou i reci da vladas ovim programima - videces onaj pogled - mislim kod nas ljudi nisu odmakli od 2d tj.autocad-a .
Imam zvanicne tutorijale za allplan na eng i hrv*oko 200mb* a imas ih na oficijalnim sajtovima. posalji poruku ako si zainteresovan.,cao [ reject @ 20.05.2004. 10:32 ] @
Citat: *da budes kao moderatori* Evo ja ne znam ni Catiu ni profesionalnog inzinjera (ustvari znam ih nekoliko i svi su smorovi) :). Salu na stranu, ok je ako coveku nesto ne treba da bi radio ovde. Ali, sta je sa radom negde drugde? Mislim da je poznavanje rada u svakom programu korsno, pogotovu ako je to high-end program u vasem zanatu. [ SpelingMistakes @ 20.05.2004. 13:20 ] @
[offtopic]
Ovo nije vezano za konkretnu temu, ali je jako blisko detaljima o kojima se u njoj pise. Da pocnem recenicu sa Ja Ja gledam stvari malo drugacije. Da bi naucio neko odredjeni softver, treba ti odredjeno vreme - Ako je uz to taj softver High End onda si na konju bez obzira na poglede ljudi (a njih moze biti i vise od 90%) koji verovatno nemaju pojma o cemu pricas. E sad nastavak price o toj teoriji, Verujem da znati neki high end paket - bilo koji, podrazumeva i lako snalazenje u nekom od "prostijih" softvere, ali ne samo to vec i njihovu "klasifikaciju" koji je kakav, i bez prevelikog rada u njima. Nekom ko zna taj neki High end paket je verujem sto ga duze zna potrebno sve manje vremena da neki drugi below softver i oceni i da sagleda njegove verovatno skromnije mogucnosti i sto je vaznije nemogucnosti - Malo sam opsirnije objasnio tu stranu mog gledista ali da se vratim na main stvar. Npr Voziti najnoviji Mercedes, uz iole znanja voznje i bez automatskog menjaca, Vas verovatno stavlja u poziciju da umete da vozite i ficu - Onako karikirano. Cilj ove napomene mi je da ljudi shvate da ako na primer za ucenje Auto Cada treba npr 15 dana, za ucenje ProE-a treba npr 20 dana ili mozda i vise, ali naucivsi ovaj drugi, oni prakticno uce i onaj prvi - po gore navedenoj teoriji - Zar ne? To je moj osnovni pristup svakom korisniku, za njegovo dobro - znaci kad savetujem nesto savetujem to vodeci se nekim razmisljanjima - evo sad sam objasnio jedno od njih - pa ako neko ima neku konstruktivnu kritiku moze da je napise - Mada mislim da sam i sam otisao previse od osnovne teme, pa bi smo oko toga mogli da raspravljamo na nekoj novoj temi ako je neko pokrene. [/offtopic] Duznost mi je a i cast da mogu da Vas sve pozovem da otvorite temu ili teme u kojima ce se na primer raspravljati (nastavak) o ovoj ili nekim slicnim temama na ovom forumu. Speling [ ||NeX|| @ 21.05.2004. 02:47 ] @
Hmm, da - trebali bi mi ti tutorijali.
Eh sada, baš me interesuje koji se to vodi kao naj program za arhitekte i zašto? U nas (u BiH) evo sada su se pojavila vremena, gdje 3D prikaz barem exterijera postaje normala. Pa sad se valja upitati, da li je isplativo ostati na AutoCAD-u. Naravno da nije, jer nema 3D. Eh, sada na šta je najlakši prelaz i šta na kraju nudi ono što budučnost neče tako lahko pregaziti? [ tanjgi @ 21.05.2004. 10:58 ] @
evo odgovora slazem se da je proe i ostali paketi bolji , ali ja vam kazem da u arhitektonskoj praksi i kod nas i u svetu ih ne koriste arhitekti licno vec konstruktorske firme i to samo vece , a sanse da nas arhitekta treba da radi u inostranstvu su jako male a i tamo mu je autocad dovoljan jer on i ovako nece raditi u nekoj vecoj firmi koja izvodi velike i specificne projekte-moze ali jako retko.
Sa gledista inzinjera nema razlike izmecu projektovanja brodA I zgrade slazem se , ali polu umetnika pola inzinjera sto arhitekte jesu ima , vi jednostavno ne shvatate da brod i zgradu ne radi jedan covek koji sve zna vec postoji podela posla i da postoji uska specijalizacija ljudi koji rade na zgradi, tacno se zna do koje tacke rade arhitekte a odakle krecu inzinjeri, a pogotovo napolju gde arhitekte nisu inzinjerski strucno obuceni na univerzitetima kao kod nas - a zasto zato sto im drustvu u kome ima podela posla u okviru struke to in ne treba , jer ako te interesuje statika kao sto mene interesuje samo se u toj oblasti specializujes. Kod nas ti moras biti one man band jer gledas da ustedis na svemu, a rade se objekti koje izglave mozes da proracunas. cao svima. i jos kako mislis da na primer saracujes sa nekim birom ako oni rade u allplanu samo - i sada ti da prebacujes fajlove iz jednog programa u drugi nece proci i bice hvala lepo, ovo se najcesce desava da covek ubecuje ljude da taj njegov program moze sve isto kao i autocad ali srbija je ovo , dok u *casopisu-svet* ne izace preporuka za catiu proe nema nista. [ ||NeX|| @ 30.05.2004. 15:00 ] @
Tanjgi, kažeš ima negdje na oficijelnom site-u te knjige na eng i hrv. Gdje?
[ ||NeX|| @ 01.05.2005. 12:48 ] @
Evo ga okruglo godinu dana stoji topik bez odgovora.
Do dan danas nisam našao lijep tutorijal na našem jeziku. Ima li možda sada neko? [ MOHOK7 @ 01.05.2005. 23:31 ] @
Sto se mene tice mozes dobit nemacki.
Pozdrav s ove strane Alpa MOHOK [ ||NeX|| @ 09.05.2005. 05:51 ] @
Pozdrav,
poslao sam ti PP ima 10 dana ja mislim, a sada mi na um pade da možda ne gledaš često u sanduče. :) [ MOHOK7 @ 12.05.2005. 17:00 ] @
[ deliktus @ 31.05.2005. 11:51 ] @
osim 3d projektiranja i prikaza objekta, koje druge funkcije ima Nemetschek. Cuo sam da se mogu radi proracuni nesto kao u Robot-u ili Tower-u, dali je netko upoznat detaljnije?
[ zefi @ 18.11.2007. 14:59 ] @
pošalji mi neki demo ili stariju verziju AllPlan-a da vidim o čemu se to radi
[ LuckyBug @ 18.11.2007. 16:08 ] @
Covece gde ga iskopa iz 2005-e
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|