[ dipi @ 12.05.2004. 13:21 ] @
| kako da uradim upgrade BIOS-a?znam koja je verzija i našao sam program AGENT
BIOS pomoću kojeg bih skinuo novu verziju.zanima me kako to da uradim bez opasnosti.ili da idem na stranu proizvođača pa da tu uradim upgrade.zanima me kako se to radi.hvala |
[ banel @ 12.05.2004. 15:20 ] @
Skineš taj fajl za update na web stranici tvoje ploče,
snimiš na flopi,
restartuješ kompjuter,
kad želiš da uđeš u bios a to je sigurno (delete)
u ovom slučaju pritisni alt+F2
i slijediš dalja uputstva u knjižici za matičnu ploču
i moraš tačan naziv sa flopija da upišeš kad ti bude tražilo!
[ dipi @ 12.05.2004. 17:24 ] @
misliš na knjižicu koju sam dobio uz računar?zanima me da li je to komplicirano raditi i da li može da dođe do crash-iranja računara?kako često treba raditi update BIOS-a?
[ lancia88 @ 13.05.2004. 16:01 ] @
Pozdrav,
dodatak: radis sa boot disketom, uglavnomod 95 ili 98, milenijum verzija boot diskete ne ostavlja dovoljno prostora da se smesti flash file. Neznam koliko Ti je neophodan taj update bios-a ali to se preduzima samo u slucajevima kada se dobija znatno poboljsanje performansi (recimo ploca sada vidi i Hdd veci od 8,4 ili vidi XP procesor i slicno). Po Tvom pitanju izgleda mi da je bolje da se u tu avanturu ne upustas sam, narocito ako nemas neki valjan razlog za to.
Pozdrav
[ osmania83 @ 01.03.2007. 10:37 ] @
Posjedujem Vistu Business edition kako da uradim bios upgrade nemam disketnu jedinicu....
[ PCS @ 01.03.2007. 10:42 ] @
Tesko. Najbolje je da kupis FDD i prikljucis pa odradis to kako je vec navedeno gore...
BTW (off topic) kako ti se cini ta Vista? Koju konfiguraciju imas i da li je tesko naci sve potrebne drivere i standardni software?
[ StORM48 @ 01.03.2007. 20:29 ] @
on-topic:
@dipi
A jesi li pročitao top temu o BIOS-u?
Očigledno nisi, a tamo ima štošta za pročitati.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.