[ Alter Ego @ 12.05.2004. 15:17 ] @
Ljudi, imam veliki problem sa modemom, tj. sa modemima. Elem, drugar uzeo nov modem, Sweex sa Intel 536EP čipsetom. Međutim, nakon instalacije, isti neće da radi, odnosno ne detektuje carrier. Da skratimo stvar, evo šta sam sve pokušao da uradim:
-Provera ispravnosti kabla i tel. utičnice
-Provera da li modem komunicira sa kompjuterom
-Ubacivanje ATX3 u int string
-Promena slota - isprobano nekoliko kombinacija sa promenama slotova grafičke i zvučne.
-Reinstalacija drajvera – stavljeni najnoviji drajveri sa sajta
-Promena porta – sa COM4 na COM3

I ništa nije pomoglo!
Inače, konfiguracija je Intel Pentium 1, 32 MB RAM-a, od dodatnih kartica tu su grafička i zvučna. OS je Win 98. Centrala je digitalna. Probao sam i tonsko i pulsno biranje – nijedno ne radi. Program za nadgledanje rada (Front panel) pri pozivu signalizira sledeće:
DTR, RTS, DSR, CTS i CH – aktivni
CD (Carrier detection, valjda) i RING – nisu aktivni!

Isti modem probao sam i kod mene na mašini. Ni tu nije uspeo da ostvari konekciju, ali bar uspe da detektuje carrier i da počne sa handshakingom (prikaže poruku »Verifying username and password«) ali tu se zaglupi i na kraju izbaci poruku da udaljeni kopjuter ne odgovara.
Isprobao sam sve što i kod drugara i još par stvari – deaktiviranje V92 protokola, npr. I ništa nije pomoglo.
A onda počinje košmar. Nakon što sam vratio svoj modem (Lucent LT Winmodem), konstatovao sam da ni on ne radi. Ne detektuje carrier. I njega sam isproveravao – odgovara na query, ne pokazuje nikakav konflikt, ali ne okreće broj. Ranije sa njim nije bilo nikakvih problema kod instalacije. Više nisam pametan šta da radim, već treći dan se zezam sa modemima, a ovu poruku šaljem zahvaljujući starom ISA modemu, koji je do sada čamio u nekom budžaku.

Pomagajte, ko boga vas molim, ako neko zna šta može da bude u pitanju! Poludeću načisto.
[ sasa022 @ 13.05.2004. 21:25 ] @
U vecini slucajeva potrebno je dosta muke da se instaliraju ti modemi ( verovatno je cip Ambient 3200,5690 ili slicno ).Modem obicno zauzme COM5 ( odakle mu to pojma nemam ).
( Deinstalacija i instalacija drugog modema posle ovog je takodje u dosta slucajeva
prilican problem.Iz Safe moda u Device Manager-u treba obrisati sve vezano za modem i sve COM portove.Od softvera treba eliminisati Modem panel.Zatim Restart,pa instalacija COM portova,pa onda drugog modema )

Bilo je vec nekoliko pitanja vezanih za ove modeme !!!

Inace sto se tog modema i Pentium-a 1 tice,ako ga uspesno instaliras opet nece raditi ako procesor nije MMX ( tj. nema integrisan set MMX instrukcija )
[ nele22 @ 20.05.2004. 23:36 ] @
Pozdrav
Napisi tacno sta pise na chipovima pa cu ti poslati originalni drajver ako vec nisi resio taj problem.
U svakom slucaju napravicemo nesto !!!
Ovo upravo radi sa SWEEX-a