[ ddakic @ 14.05.2004. 09:18 ] @
Da li se isplati upisati i završiti IBM ACE System & Network Administrator Professional (MS Windows 2000, Linux) certifikat? Kako se dobro s time može zaposliti? Koja količina znjanja se dobije? Pozdrav |
[ ddakic @ 14.05.2004. 09:18 ] @
[ pctel @ 14.05.2004. 12:53 ] @
kako da znamo da li se isplati, kad nisi naveo koliko to kosta?
[ AleksandarS @ 14.05.2004. 13:32 ] @
U svakom slucaju ne moze da skodi zar ne?
Pogledaj clanak http://www.mcse-serbia.com/sertifikati/ms.htm Deo clanka, u smislu koje su prednosti jednog sertifikata, je vezan za tvoje pitanje... [ matija-s @ 14.05.2004. 20:03 ] @
Ja to zavrsio, look@my profile.Neam sad vremena za prichu, more info coming soon.
Poz, Matija ![]() [ Paxy @ 17.05.2004. 10:03 ] @
U svakom slucaju sertifikat mnogo znaci.
Ako ne zbog toga sto je kod nekih firmu pozeljniji nego diploma sa fakuleta, onda zbog toga sto steknes dosta znanja o operativnim sistemima. Kod nas postoji dosta skola racunara koji imaju sertifikovane predavace za MCSE, MCSA i sl. Do licence se dolazi polaganejm niza ispita koji se polazu na specijalnom programu koji na licu mesta proverava i kaze ti da li si prosao ili pao. [ matija-s @ 17.05.2004. 14:25 ] @
Kao sto sam rekao, napisat chu ti kratak review IBM specijalisticke IT edukacije
![]() Za pochetak, da bi uopce krenuo na edukaciju moras poloziti prijamni ispit koji ocjenjuje tvoje logicke sposobnosti (citaj pamet) i neke osnove informatike koje su 10% ispita i neche ti bas pomoch bodovi iz tog podruchja.Ako padnes prijamni mozes zaboravit na IBM-ov certifikat do kraja zhivota jer se tvoji podaci chuvaju u bazi i vise se nemas pravo upisat u njihovu skolu. Edukacija traje 6-7 mjeseci i slusas 4 modula (Basic IT, Networking Foundation,Windows 2000 Specifics, Linux Specifics ) i iz svakog modula imas pravo izachi na ispit 3 puta.Ako padnes isti ispit i trechi put pozdravljas se s njihovim certifikatom dozivotno i dobis samo upis u radnu knjizicu da si prisustvovao na predavanjima. Uvjeti u kojima se radi su i vise nego dobri - Sve učionice su vrhunski opremljene, prilagođene potrebama polaznika, koji imaju pristup svoj potrebnoj infrastrukturi. Predavachi su provjereni profesionalci, pristupacni, objasnit ce ti gradivo i vise nego dobro, a ako ti nesto nije jasno slobodno mozes doci na konzultacije,pitat sto te muci i stvar ce ti bit pojasnjena u roku keks ![]() Ako se pokazes dobrim (bodovi na ispitima, broj izlazaka na ispite ) dobit ces strucnu praxu u nekoj od firmi, uz mogucnost trajnog zaposlenja. Ja sam dobio praxu u jednoj od vodechih firmi u HR, ali sam imao neke svoje kombinacije, odbio sam i nije mi zao.Sad radim u jednoj firmi 5 sati dnevno, a satnica mi je €8 ![]() Na edukaciju ides u maloj grupi (15 polaznika), a prolaznost je u mom slucaju bila jako mala - samo 6 nas je pokupilo certifikate, ostali su ili odustali ili pali ispit i 3. put.(na ispitu dobijesh 50 pitanja, svako pitanje nosi 2 boda i za prolaz moras imati 50% ispita tj. 25 ili vise tocnih odgovora.I ne, ne moze se prepisivat.) Ako ne mislis bit lud 7 mjeseci, uchit ko majmun, zahebat izlaske petkom, cugu i pljugu ili ako nemas dobre radne navike - nemoj se upisivat. U svakom slucaju jako vrijedan certifikat - ako ga uberesh automatski imas i (pred)znanje za polaganje Microsoftovih ispita (MCP, MCSE, MCSA, MCSD...) Sadrzaj nastavnih cjelina mozes skinuti na slijedechem linku u obliku .pdf dokumenata: http://www.algebra.hr/ibm08.shtml Sretno! Matija ![]() [ ddakic @ 18.05.2004. 09:10 ] @
Je li je možda problem to što nisu Win2003?
[ matija-s @ 18.05.2004. 13:12 ] @
Nema veze, 2003 josh nije uhvatio korjenje.
Svi koji postavljaju bilo kakvu domenu traze 2000 Advanced Server kao DC. Ionako ti je lako nadovezati se s 2000 Advanced srvr na 2003. Imat ces i znanje iz administracije Linuxa, Apache servera i integracije Linuxa u windows okruzenje pomochu Sambe.Po meni je bolje znanje iz 2000 i svega ovoga s Linuxom nego znanje samo iz 2003 srvr kak se radi po MS tracku. Matija ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|