[ Zekica @ 25.05.2004. 18:33 ] @
| Imam jednu .ocx komponentu za kontrolu neke fiskalne kase.
Treba da napravim program u delphi-ju koji ce je koristiti...
Ta komponenta ima neke funkcije kao sto su prijavljivanje, prodaja... (imate TLB unit za tu komponentu u attachmentu).
Sad, ta komponenta ima i neke Evente (OK i Error), koji signaliziraju da li je akcija uspela ili ne.
Delphi je samo napravio TLB unit za tu komponentu, koji sadrzi samo interfejse i CoClass-u. Kako da napravim event handler za tu komponentu?
Ako treba jos informacija, tu sam... |
[ Rapaic Rajko @ 04.06.2004. 08:11 ] @
Cini mi se da si nesto pomesao ovde.
Delphi pravi .tlb (type library) fajl kad importujes neki COM za upotrebu u samom Delphi-ju. U tu svrhu ti napravi i CoClass funkciju, kojom kreiras u runtime-u to isto. Sledece sto treba da radis je da prijavis tvoj .tlb sistemu (pogledaj Run->Register ActiveX Server); procitaj i help.
Kada jednom imas prijavljen taj ActiveX na sistemu, onda ides na Component->Import ActiveX Control. Tu mozes da odredis i na koju paletu ce da se smesti ta kontrola (kao component). Posle toga, radis sa njom kao i sa svakom drugom komponentom: u designtime-u je stavis sa palete na formu, i u ObjectInspector-u sredjujes evente i propertije...
Pozdrav
Rajko
[ SrdjanC @ 25.11.2009. 11:49 ] @
Slucajno i ja radim program u Delphi-ju za kasu Colibri. Ali sav kod za komunikaciju sam poceo sam da pisem. Bio bih Vam zahvalan ako mi prosledite tu ocx kontrolu na adresu
[email protected], da vidim da li mi se isplati da nastavim samostalno ili da eventualno probam sa njom.
Pozzzdrav!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.