[ FoReSTaReaN @ 26.05.2004. 15:36 ] @
| Vidim ovde na forumu dosta pohvala na racun SUSE 9.1 distribucije, medjutim, mene je iznervirao i to prilicno. Naime, instalacija prodje skroz kako treba, a onda ne mogu da podignem Windows (XPSP1). Sve je normalno konfigurisano, kao pod 9.0 koji je radio besprekorno: 2 Windows particije, jedna Linux root i swap. Nista mi nije jasno, kad u Grubu izaberem Windows, kaze samo filesystem unknown, chainloader +1 i tu se zakoci. Inace, hardver je sasvim obican, nije neki SATA itd. Da li je neko imao slican problem? Mora da postoji neko bezazleno resenje razlicito od brisanja MBR-a, iz Windowsovim fixboot-om itd. |
[ vladab @ 26.05.2004. 18:19 ] @
Postoje dve mogucnosti koje mi sada padaju na pamet:
1. Instalirao si SUSE na postojecu win particiju. U tom slucaju se win pogubi, Sada zavisi od toga koju si obrisao moras da sredis (cini mi se) hal.??? ili da reinstaliras ntldr (ako ti je XP bio na d:, a 98ica na C:, pa si resio izbacis 98icu).
2. Nije ti dobar 1st.menu (grub.conf). Obicno bude greska kod ROOT (hd0,X)
Umesto X bude 0, sto cesto nije slucaj, vec bude 1,2,3... (postoji naredba koja to odredjuje, ali ne mogu da se setim, potrazi u man (info) grub). Najbolje je ta ovo testiras u grubovoj konzoli.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.