[ antalj83 @ 27.05.2004. 16:42 ] @
da li svaka digitalna centrala podrzava caller ID opciju odnosno da li se moze aktivirati Caller Id ako znamo da nam je centrala digitalna + i kupili smo telefon koji podrzava to?

koja je procedura aktiviranja te opcije?
[ Emil Ranc @ 28.05.2004. 00:16 ] @
Mislim da je o ovome već bilo reči, probaj da nađeš u ranijim temama.
Sveusvemu, Telekom bi na zahtev korisnika trebalo da aktivira tu uslugu, čini mi se da je naplaćuju nekih 20-30 din mesečno.
Jedan ortak je hteo da uključi CallerID koji bi koristio preko modema, doduše teta na šalteru mu je objasnila da to ne može (a naravno da može), već mora da se kupi neki njihov uređaj koji košta 100DM. Istina, ovo se zbilo pre nekih godinu-dve dana, ne znam da li se nešto promenilo po tom pitanju.
[ antalj83 @ 28.05.2004. 09:16 ] @
ovo sto kazes je ok, nego je prijatelj moj hteo da ukljuci ID i rekli su im na salteru da nije svaka digitalna centrala u mogucnosti da salje ID. zato sam pitao da li je to moguce ili se tetkici nije radilo na salteru.
[ S a l e @ 28.05.2004. 09:24 ] @
Da, ne moze bas svaka da salje...
Inace identifikator u prodavnicama/buvljaku kosta 300+ DIN
[ rajco @ 28.05.2004. 23:58 ] @
ne noze svaka centrala. a inace usluga mislim da kosta oko pedesetak dinara i potrebno je se prijaviti.
[ svedok @ 29.05.2004. 10:59 ] @
...tacnoje da svaka centrala ne podrzava IDCall, za Alkatel 1000e10 znam sigurno da podrzava, ako ti sve to odrade u posti i ukljuce identifikaciju najbolje je na kompjuteru instalirati neki od programa, a ima ih vise koji osim sto beleze dolazne pozive mogu da rade i kao sekretarica i jos mnogo toga , ako te to bude interesovalo poslacu ti linkove za te programe...
[ AsuS @ 30.05.2004. 13:09 ] @
E mene zanimaju ti linkovi jel ih mozes postavit, i jos jedno pitanje jel mora tel imat colerid da bi ti programi radili??
[ svedok @ 30.05.2004. 17:23 ] @
..ne telefon nemora da ima identifikator bitno je da ti modem na kompjuteru podrzava identifikaciju....program mozes skinuti ovde...www.identafone.com
[ duck@ @ 14.09.2004. 11:32 ] @
Ako neko pita sve ovo samo za ISDN neka procita prvo adminove poruke na
http://www.elitesecurity.org/tema/60183/0#383389
ili neku od tema
http://www.elitesecurity.org/tema/52951
http://www.elitesecurity.org/tema/57660
[ Emil Ranc @ 30.01.2005. 15:55 ] @
Dakle ovako:

Kupio sam pre par dana na buvljaku CallerID uređaj sa oznakom ktx-388e, tražio od telekoma da mi uključe uslugu, i - radi. Međutim, danas me zove tetka iz Nemačke, i ništa od identifikacije, samo je ispisao -------P------. Da li je to do centrale (naše, njihove...) ili do mog cid uređaja.
Moja centrala je alcatel (Pančevo).

Pozdrav
[ drdrksa @ 30.01.2005. 16:52 ] @
Definitivno je do centrale.
[ bobale @ 30.01.2005. 19:20 ] @
Imam slican Caller ID uredjiaj koji je sa buvljaka. I on ne prikazuje broj kad me neko zove iz inostranstva. To je verovatno do centrale. Ja sam na Siemens-ovoj. Ti?

Pozdrav
[ agasoft @ 30.01.2005. 20:47 ] @
Ja lično mislim da je to do njihove ali i do naše centrale, kao i do nekog
međunarodnog prenosnika, jer se sta stvar dešava i na mobilnim telefonima.
Koga god cimnem u španiji on mi ne vidi broj. Ne brini, nije do aparata.
[ pisac @ 31.01.2005. 08:05 ] @
Citat:
Emilio Ranchez: Međutim, danas me zove tetka iz Nemačke, i ništa od identifikacije, samo je ispisao -------P------. Da li je to do centrale (naše, njihove...) ili do mog cid uređaja.

To "P" je od "Private", odnosno, tvoja tetka je sakrila svoj broj ili je zvala sa nekog telefona (posla, govornice) čiji je broj sakriven.
[ Emil Ranc @ 31.01.2005. 12:15 ] @
Tetka ima 70+ godina, zove od kuće, sumnjam da ukucava *72# ili štagod kada bira broj ;)

Pozdrav
[ Rubiroza @ 02.03.2005. 15:07 ] @
Da li neko zna koju ce centralu (Siemens, Alkatel...) staviti umesto stare Novobeogradske centrale (kod Beogradske arene)? Pre nekoliko dana sam dobio obavestenje da ce ispred mog broja (143...) ubaciti "dvojku", pa me interesuje da li cu i ja mati mogucnost da dobijem Caller ID.
Veliki pozdrav
[ ulpijana @ 02.03.2005. 20:30 ] @
Beograd je definitivno Alcatel! I ima CallerID. Pozoves sa svog broja (kad dobijes dvojku) 9813 i trazis uslugu. Za par dana ukljuceno!
A inace "private call" iz inostranstva dobijate na CallerID-u zato sto deo poziva iz inostranstva dolazi raznim IP putanjama razlicitog kvaliteta. Private se pojavljuje zato sto je domaci provajder preko koga poziv ulazi u telefonsku mrezu (koji normalno nije prijavio svoju aktivnost i ne placa PDV kao i ostale dazbine vec je ubogi internet provajder) sakrio broj. Inace bi kada tetka zove video neki lokalni broj recimo BG, KV, CA, ...
[ Ivan Dimkovic @ 02.03.2005. 20:40 ] @
Hmm nije bas samo do voip provajdera.

Moj operater (DTAG - Germany) uopste ne salje moj Caller ID na osnovu zakona o privatnosti (podrazumeva se privatnost broja, a broj postaje javan samo ako korisnik to zeli) - i sigurno CID ne stize ni putem SS7 mreze, a kamo li VoIP do Srbije.

Citat:

i ne placa PDV

PDV na sta? VoIP operateri su duzni da placaju porez na dobit svoje kompanije - kao i porez na ISP usluge koje kupuju, kao i porez na usluge terminacije sa fiksnom mrezom (valjda placaju impulse?), ne vidim kakve to veze sa PDV-om ima?
[ Beltrammi @ 19.03.2005. 12:48 ] @
Citat:
Emilio Ranchez:
Dakle ovako:

Kupio sam pre par dana na buvljaku CallerID uređaj sa oznakom ktx-388e, tražio od telekoma da mi uključe uslugu, i - radi. Međutim, danas me zove tetka iz Nemačke, i ništa od identifikacije, samo je ispisao -------P------. Da li je to do centrale (naše, njihove...) ili do mog cid uređaja.
Moja centrala je alcatel (Pančevo).

Pozdrav

Da li mozes da kazes ko to proizvodi, koliko si platio i kako se instalira ?
[ Rubiroza @ 04.04.2005. 08:46 ] @
Napokon sam dobio broj na digitalnoj centrali na N.Bgd-u. Broj mi sada pocinje sa 2. Pretpostavljam da je u pitanju Alkatelova centrala. Sada zelim da mi ukljuce caller id. Broj 9813 vise ne postoji. A na 988 pojma nemaju koji broj da mi daju. Sta sada da radim?
[ bibby @ 04.04.2005. 16:06 ] @
kako ne postoji 9813?! pa ja sam ih juce zvao.

idi do njihovih korisnickih centara, tamo mozes da resis to, jedan je u bulevaru, za druge ne znam.
[ djricky @ 05.04.2005. 17:17 ] @
radi bre broj... sad sam zvao...
[ zaraza @ 08.04.2005. 19:53 ] @
da li CID moze da se aktivira od kuce? kao sto moze preusmeravanje, konf veza i slicno?
[ voja_pfc @ 08.04.2005. 23:44 ] @
Moze
[ zaraza @ 10.04.2005. 13:16 ] @
dobro
[ fordfocus @ 18.04.2005. 23:21 ] @
Kako?
[ srdjee @ 20.04.2005. 09:18 ] @
9813
[ dralle @ 23.04.2005. 13:57 ] @
Pa ne moras ako neces.To nije na moranje.kosta manje od kutije cigareta.I niko se ne zali da su cigarete skupe.
[ SBSL @ 01.02.2006. 12:02 ] @
Juce sam zvao i aktivirao uslugu.. Cena je sad 60 dinara mesecno! Posto nisam pusac, nasao sam da toliko odvojim za ovu uslugu..

Salu na stranu.. Sad sam u potrazi za neki jednostavnim (I besplatnim) softverom za PC... Skinuo sam onaj program sa strane broj 1 ove teme ali imam problema sa podesavanjem.. Naime imam dolazni poziv.. Dole to pise, cak broji i koliko puta je zvonilo ali nigde broj koji me zove..

[ SBSL @ 11.02.2006. 15:54 ] @
Zar niko ne moze da preporuci neki softver koji ce da radi kao identifikator.. Do sad sam skinuo 5 ali ni jedan ne funkcionise, a i relativno je tezak za smao konfigurisanje..