[ maske @ 29.05.2004. 23:13 ] @
Pozdrav,
Posle promene ploce racunar mi ne prepoznaje hard disk. Tacnije ni pri instalaciji OS-a- Win XP pro, nije dozvolio da se instalira na C particiju, vec sam morao da formatiram ceo disk (Quantum) i izgubim sve podatke.
Imam dva hard diska:Quantum AS 20gb (2 particije C i E- NTFS, sada E ne postoji) i Maxtor 80gb (2 particije D i F- NTFS). Problem je u tome sto ne vidi Maxtora - dok je u Biosu sve OK. Posle provere kablova itd., setio sam se da je mozda u pitanju Roxio-v Go Back 3. Na zalost bio sam u pravu, instalirao sam ga ponovo, ali je ovog puta prepoznao samo F particiju sa Maxtora, nekih 16 gb. Kad sam ga "ubio" nije ga vise video. Racunar je sklapan u servisu, samo je sklopljen nije instaliran OS, jer mu se ista stvar dogodila kod instalacije i nije hteo nista da dira! Probao je na drugom kompu sa P.Magic-om, tvrdi da ga nije prepoznao.
Ima li ikakve sanse da se podaci izvuku?

Hvala svima unapred!
[ jorga @ 30.05.2004. 01:10 ] @
Pogledaj da li je jedan master a drugi slave.
Mozda stari bios automatski podrzavao ko je master a ko slave (zavisi od povezivanja kablova) a novi bios ne. Moguce da su oba na masteru.
[ maske @ 30.05.2004. 01:25 ] @
Sve je povezano kako treba, proverio sam vise puta. Problem je u Go Back-u, verovatno je napravio neke svoje particije na diskovima koje sad ne mogu da obrisem, tacnije ne mogu da pristupim disku ni na koji nacin, osim kao sto sam vec naveo: Ako instaliram Go Back ponovo videcu samo manju particiju F:, dok se D ne vidi.
U svakom slucaju hvala na odgovoru.
[ ernest2015 @ 01.06.2004. 00:38 ] @
Podatke mozes da izvuces samo ako svoje HD-e povezes na neki drugi racuna na kome je instaliran windowsXP i iskopiras ih na taj racunar.Kad to uradis vrati svoje HD-e u svoj racunar,formatiraj ih napravi im particije kako ti zelis i instalraj operativni sistem na primarnu particiju koju ti odredis.Posle toga izvadi onaj HD na koga si kopirao svoje podatke i spoji na svoju masinu i prekopiraj ih na svoje HD-e.
[ maske @ 01.06.2004. 09:47 ] @
Hvala na odgovoru, probao sam i na drugom racunaru ali nisam uspeo da vidim drugu particiju na Maxtoru. Inace uspeo sam da izvucem podatke sa D part., ali sada ne vidi F, iako u properties-u pokazuje svih 80 gb.
Da li je moguce da se vidi particija iz safe moda?
Kako da udjem u isti posto sa F8 ne moze? Ploca je Epox 8 RDA+
[ ernest2015 @ 01.06.2004. 23:34 ] @
Kada se racunar nadje u safe modu nije u mogucnosti da vidi sve particije na HD-ima
tj.vidi samo primarne particije.Iz tog razloga ne mozes da udjes sa F8 u particiju ako ti je racunar u safe modu.Stoga jedino ostaje da ponovo povezes Maxtora na neki drugi racunar i tako pokusas pronaci sve particije.Inace da te obavjestim da imas jako los HD
ako nisi znao Maxtor je poceo da pravi lose HD-e,pa bi tu mogao lezati tvoj problem.
Ako mozes probaj ga zamijeniti za neki drugi HD,SEAGATE naprimjer.