[ DOGMA @ 31.05.2004. 20:22 ] @
Interesuje me kolike i koje su razlike u Python-u u Windowsu i Linuxu, i da li sam u pravu da je bolje raditi pod Linuxom?
[ nebjak @ 28.05.2005. 18:06 ] @
JBG, ja radim pod Linuxom (i za mene je tako bolje), a ti vidi kako ces!!
[ nesh @ 07.06.2005. 16:43 ] @
Citat:
DOGMA: Interesuje me kolike i koje su razlike u Python-u u Windowsu i Linuxu, i da li sam u pravu da je bolje raditi pod Linuxom?


Ne velike, ako ne kreneš da "čačkaš" po samom os-u. Radio sam razvoj na jednoj i na drugoj, a sada i na trećoj (Mac OSX - iako je to BSD ispod) platformi.

Na win-u mi *AMP (*, Apache, MySQL, PYTHON) ne radi baš naj, naj. Većina biblioteka će očekivati da budu u nekom od /usr/.... (iako to standarni instaler sad dovodi u red), a i dosta modula mora da se "dokompajlira" gcc-om.

Trenutno na čemu radim je prešlo put Win->Linux->Mac OSX (kako mi je stizala oprema ), koristim eclipse IDE (Java) koje radi svuda + PyDev i (za sada) uopšte ne zavisim od OS-a na kome će da se izvršava ili razvija (dokle god ima Apache, mod_python i MySQL).

Ako radiš web preporučujem Linux jer sa njim sve dobijaš "spakovano", za Win moraš da se dokopaš Apača, MySQL-a, cygwin-a, gcc-a, ...., python-a + plus biblioteke koje ti trebaju za razvoj