[ kan @ 01.06.2004. 21:44 ] @
Dugo vremena sam koristio PLANET-ov AP WAP1960 (skoro godinu i po) i radio je visem-manje stabilno bar u AP klijent modu. Problem je nastao kad sam preselio na novu lokaciju pa sam promjenio i antenu. Prije sam koristio helikoid koji mi se pokazao kao jako dobra antena u gradskom okruzenju a onda sam na novoj likaciji probao omni od 10dB na nekom rastojanju od glavnog AP oko 200m. Uredaj je prilikom testiranja stalno gasio mrezni interfejs, nije se mogao konktovati i sl. Probao sam sa drugim antenama, stavljao dodatno hladjenje, mjerio napon i koristio drugacije izvore napajanja ali ista stvar. Ustabili se dva tri dana i opet isto. KAd sam pokusao da predjem sa novim firmware-om koji sam skinuo sa sajta proizvodjaca samo je zablokirao i ni da bekne. Mrezni interfejs uopste ne reaguje, neradi na wireless dio samo svijetli kontrolna dioda za napajanje. Takodje mi kad ga nakacim na USB ne moze prepoznati ni sa njegovim drajverima koji su radili Je li se nesto ovako desilo jos nekome i ima li rjesenje?? Inace u WAP1960 AP-u je ATMEL-ov cip. |